Nieuw luchtwegenbeheersysteem van Hospitech, vermindert complicaties bij longventilatie tijdens transplantatie

KFAR SABA, Israël, 7 november 2019 /PRNewswire/ -- Naar aanleiding van de marktintroductie door FDA van het AnapnoGuard(TM) luchtwegenbeheersysteem aan het eind van 2018, maakt Hospitech Respiration [https://www.hospitech.co.il/] bekend dat er onlangs een nieuw artikel is gepubliceerd door artsen van Mayo Clinic, FL, USA [https://www.mayoclinic.org/]. Het beschrijft het geslaagde gebruik van het AnapnoGuard-systeem [https://www.hospitech.co.il/ag100s] bij de postoperatieve behandeling van longtransplantatiepatiënten.

https://mma.prnewswire.com/media/1023387/AnapnoGuard_AG100s_Unit.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1023387/AnapnoGuard_AG100s_Unit.jpg]

De AnapnoGuard-systeem (AG100s [https://www.hospitech.co.il/ag100s] controle-unit en AG ETT [https://www.hospitech.co.il/ettube]) is een nieuw systeem dat continu lekken rond de manchet van de endotracheale buis (ETT) bewaakt, de druk van de manchet daarbij automatisch aanpast, om ervoor te zorgen dat de manchet bij minimale druk wordt afgedicht en subglottische afscheidingen worden geëvacueerd door gelijktijdige zuiging en spoeling.

Deze gepubliceerde [https://www.cureus.com/articles/21445-the-use-of-a-novel-endotracheal-tube-and-airway-management-system-to-prevent-complications-in-lung-transplantation] gegevens suggereren dat het AnapnoGuard-systeem de mogelijkheid biedt om het zorgteam te helpen bij het verminderen van complicaties, gerelateerd aan overmatige manchetdruk, aspiratie van subglottische afscheidingen en endobronchiale intubatie. De gegevens tonen de kwantitatieve verwijdering van afscheidingen en een effectief beheer van de luchtwegenmanchetdruk aan.

Na een longtransplantatie met langdurige mechanische ventilatie kan er sprake zijn van ernstige risico's en complicaties, waardoor de kans op bacteriële kolonisatie en infecties toeneemt.

De gegevens in deze publicatie tonen de mogelijke bijdrage van het AnapnoGuard-systeem aan, namelijk:


-- Naleving van de richtlijnen voor luchtwegenbeheer en
VAP-preventierichtlijnen
-- Patiëntveiligheid
-- Vermindering van complicaties die het gevolg kunnen zijn van overmatige
of onvoldoende ETT-manchetdruk
-- Vermindering van longverontreiniging door effectieve evacuatie van
subglottische secreties
"Deze publicatie benadrukt het belang van het nemen van maatregelen om mogelijke complicaties bij mechanisch geventileerde patiënten te verminderen, met name bij patiënten met een hoog risico, zoals na een longtransplantatie evenals patiënten die een hartoperatie hebben ondergaan. Het laat verder zien dat het AnapnoGuard-systeem met succes kan bijdragen aan resultaten bij langdurig geventileerde patiënten. Het bedrijf verheugt zich op het genereren van verdere ondersteunende gegevens naarmate het gebruik van het AnapnoGuard-systeem zich uitbreidt in de VS en Europa" aldus Dr. William Denman, MD FRCA, medisch directeur anesthesie, Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School.

Hospitech Respiration [http://www.hospitech.co.il/]

Hospitech Respiration Ltd. is een Israëlisch bedrijf voor medische hulpmiddelen dat zich richt op de ontwikkeling en marketing van geavanceerde luchtwegenbeheeroplossingen voor mechanisch geventileerde patiënten. Het bedrijf gebruikt zijn uitgebreide expertise en ervaring om de veiligheid van patiënten te verbeteren en complicaties bij geventileerde patiënten te verminderen. Het AnapnoGuard-systeem is FDA 510(k) goedgekeurd en CE-gecertificeerd.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1023387/AnapnoGuard_AG100s_Unit.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1023387/AnapnoGuard_AG100s_Unit.jpg]
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1023388/HOSPITECH_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1023388/HOSPITECH_Logo.jpg]

Contact:

Mr. Yoav Venkert
CEO, Hospitech Respiration Ltd.
Yoav@Hospitech.co.il [mailto:Yoav@Hospitech.co.il]
+972-50-7992200
https://www.linkedin.com/company [https://www.linkedin.com/company]

https://mma.prnewswire.com/media/1023388/HOSPITECH_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1023388/HOSPITECH_Logo.jpg]

Web site: https://www.hospitech.co.il/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234