World Religion News: Om welke reden werd er een andere Oekraïense interreligieuze raad opgericht en wat is ermee bereikt?

SANTA MONICA, Californië, November 7, 2017 /PRNewswire/ --

In dit artikel [http://www.worldreligionnews.com/religion-news/reason-another-ukrainian-inter-religious-council-established-achieve ] , dat op 2 november 2017 gepubliceerd is, legt James Wilson, Directeur van de EU-Ukraine Business Council (Bedrijfsraad EU-Oekraïne), uit dat de AUCCRO, All-Ukrainian Council of Churches and religious organizations (de volledig Oekraïense raad van kerken en religieuze organisaties) in 1996 is opgericht "om de inspanningen van de kerken en de religieuze organisaties samen te voegen voor de spirituele opleving van de Oekraïne, het interkerkelijke dialoog te coördineren, regelgevende aktes op te stellen over kwesties i.v.m. de relaties tussen staat en kerk en liefdadigheidsevenementen te implementeren."

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/597725/World_Religion_News_Infographic.jpg )

De schrijver vraagt zich dus af waarom de AUCRA, de All-Ukrainian Council of Religious Associations (volledig Oekraïense raad van religieuze associaties) op 26 januari 2017 is opgericht met gelijksoortige doelstellingen en merkt daarbij op dat alle aangesloten confessionele instanties, zelfs van geringe betekenis, allang deel uitmaken van het religieuze landschap van de Oekraïne. Prof. A. Sagan, vicepresident van de UARS, Ukrainian Association of Religious Scholars (Oekraïense associatie van religieuze geleerden), een lid van de AUCRA, stelt nadrukkelijk: "Het potentieel van talrijke religieuze associaties in de Oekraïne moet nog ontwikkeld worden en dient op een efficiëntere manier gebruikt te worden. Tegelijkertijd hebben deze organisaties aanzienlijke capaciteiten voor de ontwikkeling van de internationale connecties van de Oekraïne." Volgens de theoreticus van AUCRA L. Filipovich is het voornaamste onderscheid met AUCCRO de openheid en de trouw aan de postmoderne waarden van Euromaidan.

Mr. Wilson argumenteert dat het onwaarschijnlijk is dat de vertegenwoordigers van de grotere religieuze eenheden in het land gehoor zullen geven aan de oproep vanuit de AUCRA, ondanks de bemiddeling van de UARS, want zij blijven toegewijd aan de missie van de AUCCRO, ofwel aantonen t.a.v. de autoriteiten dat de gelovigen een belangrijk deel van de maatschappij vormen. De grotere religieuze eenheden hebben zich dus niet laten overtuigen door de poging van de AUCRA om de aandacht op hun activiteiten te vestigen.

Mr. Wilson signaleert dat de resultaten van de vergaderingen van de AUCRA tot dusver vermeldenswaardig zijn, aangezien de genomen beslissingen niet veel hoop bieden dat de AUCRA een bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van de internationale relaties en aan de sociale en liefdadige milieus in de Oekraïne.

De schrijver beweert dat de AUCRA de rol van liberale religieuze minderheden wil vergroten door hun ideologie in de publieke ruimte te bevorderen om de post-Maidan retoriek te versterken. Het feit dat de AUCRA gevormd is door belangrijke figuren uit de voormalige presidentiële administraties suggereert feitelijk, dat de associatie zich goed bewust is van het politieke bereik en van de gevolgen van inmenging in het vooraf vastgestelde sociale waardesysteem, en dat de raad de religieuze ruimte doelbewust probeert te hervormen zonder raadpleging of goedkeuring van de overheidsinstanties.

U vindt het complete artikel hier: http://www.worldreligionnews.com/religion-news/reason-another-ukrainian-inter-religious-council-established-achieve   

CONTACT: E-mail: worldreligionnewscom@gmail.com, Telefoon: +1-480-624-2599, Fax: +1-480-624-2598

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234