Supermicro-systemen geselecteerd door Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) voor COVID-19-onderzoek

De 4U 8 GPU-servers maken deel uit van een turn-key systeemcluster die voor baanbrekend onderzoek tot 11 petaflops aan rekenkracht levert

SAN JOSE, Californië, 7 oktober 2020 /PRNewswire/- Super Micro Computer, Inc. , wereldwijd toonaangevend op het gebied van computergebruik, opslag, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, heeft vandaag aangekondigd dat LLNL Supermicro heeft geselecteerd om extra computercapaciteit en middelen te bieden aan wetenschappers die op zoek zijn naar een remedie voor COVID-19. Supermicro's 4U 8 GPU-servers voor dit cluster uitgerust met bijna 1.000 AMD Radeon Instinct TM MI50 grafische versnellers en, gecombineerd met AMD's ultramoderne EPYC TM 7002 CPU's, breidt het cluster uit om tot 11 Petaflops aan rekenkracht te leveren voor geavanceerde computerverwerkingen.

https://mma.prnewswire.com/media/1308630/Lawrence_Livermore_Lab_Image.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1308630/Lawrence_Livermore_Lab_Image.jpg]

"Onze toonaangevende 4U 8-GPU-servers zijn geoptimaliseerd voor prestaties van accelerators met lage latentie die gebruikmaken van onze flexibele Server Building Block Solutions (®)-benadering, waardoor LLNL hun clustereisen kon aanpassen", aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. "We zijn buitengewoon verheugd om met LLNL samen te werken om onderzoekers en wetenschappers te helpen een vaccin te vinden voor de verwoestende pandemie COVID-19 die ons wereld treft - een van de meest kritieke problemen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd. Het is een groot genoegen om samen te werken met toonaangevende organisaties die high-performance computing (HPC)-clusters en machine learning-technologie nodig hebben om geavanceerde computerverwerkingen uit te voeren en baanbrekend onderzoek te doen."

Het Amerikaanse ministerie van Energie breidt de Corona-supercomputer - genoemd naar de totale zonsverduistering van 2017 - uit met financiering uit de Corona Aid, Relief and Economic Security (CARES) Act. Door de extra rekenkracht kunnen onderzoekers beter omgaan met de rekenintensieve simulaties van moleculaire dynamica, die cruciaal zijn voor het vinden van vaccin.

"Het Corona-systeem is een belangrijke stap voorwaarts in ons vermogen tot voorspellende biomedische modellering voor COVID-19", aldus Jim Brase, adjunct-directeur voor programma's van LLNL, die het COVID-19-onderzoek en de snelle respons van het Lab leidt. "Het stelt ons in staat om geavanceerde simulaties van de structuur en functie van het virus te ontwikkelen en om grootschalig machine learning te gebruiken om nieuwe behandelingen te ontdekken en te optimaliseren. Deze prestatieverbetering zal het Corona-systeem helpen het voortouw te nemen bij het sneller kunnen reageren op een pandemie."

"We zijn verheugd om samen te werken met Supermicro om LLNL voor pandemisch onderzoek geavanceerde, op AMD-gebaseerde high-performance computing (HPC)-systemen te leveren", aldus Forrest Norrod, senior vice president en general manager van de Datacenter and Embedded Solutions Business Group bij AMD. "Met onze AMD EPYC CPU's en AMD Radeon Instinct GPU's kunnen wetenschappers nieuwe rekencapaciteit benutten voor competerverwerkingen in genomics, vaccinontwikkeling en andere wetenschappelijke disciplines."

Over Super Micro Computer, Inc.

Supermicro , de toonaangevende innovator op het gebied van krachtige, zeer efficiënte servertechnologie, is wereldwijd een vooraanstaande leverancier van geavanceerde server Building Block Solutions® voor datacenters, cloudcomputing, Enterprise IT, Hadoop/Big Data, HPC en embedded systemen. Supermicro zet zich in voor de bescherming van het milieu door middel van zijn initiatief "We Keep IT Green®" en biedt klanten de meest energie-efficiënte, milieuvriendelijke oplossingen die nu verkrijgbaar zijn.

Supermicro, Building Block Solutions en We Keep IT Green zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van Super Micro Computer, Inc.

AMD, het AMD-logo, EPYC, Radeon Instinct en combinaties daarvan zijn handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc.

Alle andere merken, namen en handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren daarvan.

SMCI-F

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1308630/Lawrence_Livermore_Lab_Image.jpg [https://c212.net/c/link/?t=0&l=nl&o=2942414-1&h=1556035878&u=https%3A%2F%2Fc212.net%2Fc%2Flink%2F%3Ft%3D0%26l%3Den%26o%3D2942414-1%26h%3D250366165%26u%3Dhttps%253A%252F%252Fmma.prnewswire.com%252Fmedia%252F1308630%252FLawrence_Livermore_Lab_Image.jpg%26a%3Dhttps%253A%252F%252Fmma.prnewswire.com%252Fmedia%252F1308630%252FLawrence_Livermore_Lab_Image.jpg&a=https%3A%2F%2Fmma.prnewswire.com%2Fmedia%2F1308630%2FLawrence_Livermore_Lab_Image.jpg]

CONTACT: Greg Kaufman, Super Micro Computer, Inc., pr@supermicro.com

Web site: http://www.supermicro.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234