Michter's Distillery geeft eerste US*1 Toasted Barrel Finish Rye vrij

LOUISVILLE, Ky., 7 september 2017 /PRNewswire/ -- Deze maand geeft Michter's Distillery voor het eerst een beperkte hoeveelheid van de US*1 Toasted Barrel Finish Rye vrij.

https://mma.prnewswire.com/media/551627/Michters_Distillery_Toasted_Rye.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/551627/Michters_Distillery_Toasted_Rye.jpg ]

"Deze innovatieve vrijgave is het resultaat van twee jaar onderzoek naar rijping, uitgevoerd door onze Meesterdistilleerder Pamela Heilmann en onze Meesterrijper Andrea Wilson", zei de President van Michter's, Joseph J.Magliocco. "Het resultaat van hun werk is een unieke, smaakvolle 'rye', waar we zeer trots op zijn."

Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Rye wordt gemaakt door Michter's US*1 Single Barrel Kentucky Straight Rye direct op vatsterkte af te nemen, en vervolgens in een tweede, op maat gemaakt vat, verder te rijpen. Dit tweede vat wordt gemaakt van hout dat 24 maanden lang aan de lucht is gedroogd, en vervolgens wordt geroosterd, maar niet geblakerd. Het roosterprofiel werd specifiek ontworpen om het kruidige karakter in de 'rye' te verbeteren terwijl er vleugjes donker geroosterd aroma en rook worden toegevoegd. Omdat Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Rye een product op vatsterkte is, varieert het alcoholpercentage enigszins van vat tot vat. De gemiddelde alcoholische proof per vat voor de toasted rye-vaten die zijn gebotteld voor deze vrijgave is 108,6.

Meesterrijper Wilson zei, "Het is opmerkelijk hoe het afwerken van onze 'rye' in een speciaal daarvoor geroosterd vat de diepte en complexiteit verder kan vergroten." Meesterdistilleerder Heilman was het hiermee eens en merkte op, "Ik ben dol op een goede 'rye', en deze is geweldig."

Michter's heeft een lange en rijke traditie in het aanbieden van traditionele Amerikaanse whisky's van uitmuntende kwaliteit. Elk product wordt tot het hoogtepunt gerijpt, en de gelauwerde portfolio van Michter's omvat single barrel rye, small batch bourbon, single barrel bourbon, American whisky, en sour mash whiskey.

Omdat Michter's onvoldoende voorraad heeft om aan de vraag naar haar producten te voldoen, zal de vrijgave op beperkte basis plaatsvinden. De aanbevolen verkoopprijs van Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Rye is $75 voor een fles van 750 ml, in de VS. Ga voor meer informatie naar www.michters.com [http://www.michters.com/], en volg ons op Instagram [https://www.instagram.com/michterswhiskey/], Facebook [https://www.facebook.com/michterswhiskey], en Twitter [https://twitter.com/MichtersWhiskey].

Contactpersoon: Joseph J. Magliocco

502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com [mailto:jmagliocco@michters.com]

Afbeeldingen met hoge resolutie zijn op verzoek verkrijgbaar.

https://mma.prnewswire.com/media/4586/michter_s_distillery__llc_logo_4734_21071_.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/4586/michter_s_distillery__llc_logo_4734_21071_.jpg]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/551627/Michters_Distillery_Toasted_Rye.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/551627/Michters_Distillery_Toasted_Rye.jpg] Logo - https://mma.prnewswire.com/media/4586/michter_s_distillery__llc_logo_4734_21071_.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/4586/michter_s_distillery__llc_logo_4734_21071_.jpg]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234