AACSB benoemt nieuwe Chief Accreditation Officer

Hoofd van Missouri State University College of Business, Stephanie Bryant, neemt functie over vanaf januari 2018

TAMPA, Florida, 7 augustus 2017 /PRNewswire/ -- AACSB International [http://www.aacsb.edu/] (AACSB) is verheugd de aanstelling van Stephanie M. Bryant, Ph.D. als Executive Vice President en Chief Accreditation Officer met ingang van 2 januari 2018 te kunnen aankondigen. Bryant is op dit moment hoofd van het College of Business aan Missouri State University waar ze zes jaar heeft gediend. Ze volgt Robert D. Reid op die in december 2017 met pensioen gaat na meer dan 30 jaar als voortrekker van businessonderwijs. Van deze 30 jaar heeft hij ten minste 5 gediend als de Executive Vice President en Chief Accreditation Officer van AACSB.

https://mma.prnewswire.com/media/541793/AACSB_International_Stephanie_Bryant.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/541793/AACSB_International_Stephanie_Bryant.jpg]

"Stephanie heeft een gerenommeerde loopbaan in onderwijs, zowel als docente als als onderzoekster, heeft awards in onderwijs gekregen en is erkend als vooraanstaand academicus in accounting", aldus Thomas R. Robinson, president en CEO van AACSB. "Als hoofd van een onderwijsinstelling in business, raadslid van AACSB en jarenlang toegewijd AACSB-vrijwilliger is ze zeer gekwalificeerd om de strategische visie van AACSB uit te dragen naarmate we accreditatie wereldwijd uitbreiden. Ze ondersteunt de behoeften van businessschools en het bedrijfsleven en zal ons portfolio van hoogwaardige verbeteringsproducten en -diensten uitbreiden."

Als lid van het AACSB-managementteam zal Bryant visie en leiderschap bieden en toezien op de accreditatiegerelateerde diensten die AACSB biedt waaronder de coördinatie van bijna 550 vrijwilligers van businessschools en bedrijven die een essentiële rol spelen om scholen te helpen hun missie door middel van accreditatie te verwerkelijken. Als erkend expert zal Bryant functioneren als woordvoerder en voortrekker van de ontwikkeling van hoogwaardige business- en accountingopleidingen en belanghebbenden uit het bedrijfsleven betrekken om businessschools te helpen leiders van de toekomst op te leiden met de juiste vaardigheden en instelling om leiding te geven in een veranderende, diverse en internationale samenleving.

"Ik ben erg blij dat ik me bij zo'n dynamische en prestigieuze organisatie als AACSB mag voegen. Ik kijk ernaar uit nauw samen te werken met al onze onderdelen wereldwijd om innovatie en 'thought leadership' te bevorderen die onderwijs in business veelzeggend ontwikkelen", aldus Bryant.

Onder leiding van Bryant als hoofd van het College of Business aan Missouri State University is de door AACSB geaccrediteerde opleiding uitgegroeid tot het 34(e) grootste college van business in de Verenigde Staten. Tijdens haar ambtstermijn groeide het aantal inschrijvingen van 890 studenten naar 5500 studenten waarmee het een van de grootste businesscolleges werd aan openbare universiteiten in het Centraal-Middenwesten van de Verenigde Staten. Bryant was voorheen directeur van de School of Accountancy aan de University of South Florida waarbij ze toezag op een programma van bijna 1000 bachelor-, master- en Ph.D.-studenten in accounting. Met meer dan twee decennia aan ervaring als docent en in college-administratie is ze een zeer gerespecteerd onderzoekster en academica. Haar specialisatie op academisch gebied is beveiliging en beheer van informatietechnologie en ze was medeauteur van twee leerboeken en meer dan 30 academische artikelen. Ze is actief betrokken bij maatschappelijke en sociale activiteiten waaronder Beta Alpha Psi, een speciale organisatie voor studenten en professionals in financiële gegevens en de American Accounting Association. Bryant verwierf haar Ph.D. en B.S. in accounting aan de Louisiana State University en is een Louisiana CPA (inactief). Ze is een bewezen leider, vernieuwer en wereldwijd denker en de voorzitter van het AACSB Accounting Accreditation Committee (AAC) van 2016-17. Ze is lid van de AACSB Board of Directors van 2016-18 en heeft meegewerkt aan het AACSB Committee on Accreditation Policy (CAP) en de AACSB Accounting Accreditation Task Force.

"Ik heb het voorrecht gehad nauw te mogen samen werken met Stephanie in de jaren dat ze actief AACSB-vrijwilliger was", zegt Reid. "Haar betrokkenheid bij onze accreditatiereviewteams en diverse accreditatietaakgroepen en comités benadrukken haar streven naar uitmuntendheid in accreditatie en biedt haar en AACSB de kans succesvol te zijn in haar werk om de toekomst en impact van businessonderwijs wereldwijd te helpen vormen."

Voordat ze van start gaat met haar nieuwe functie bij AACSB, zal Bryant tijdens het jaarlijkse accreditatiecongres [https://www.aacsb.net/eweb/Dynamicpage.aspx?Site=AACSB&WebKey=dec31120-4899-44f2-a903-1b524e840d41&RegPath=EventRegFees&REg_evt_key=b112f890-f85d-406d-bed5-949b646fb9cc] van 24 t/m 26 september 2017 in Pittsburgh, VS, spreken over accreditatie in accounting.

AACSB biedt internationaal erkende, gespecialiseerde accreditatie voor business- en accountingprogramma's op bachelor-, master- en doctoraal niveau. De AACSB-accreditatienormen dagen opleiders in hoger onderwijs uit uitmuntendheid en continue verbetering na te streven in hun businessprogramma's en uitmuntendheid na te streven op vlakken die te maken hebben met strategisch management en innovatie, student, faculteit en personeel als actieve deelnemers, leren en onderwijs en academische en professionele betrokkenheid. Alleen de beste businessschools [http://www.bestbusinessschools.com/] wereldwijd hebben accreditatie van AACSB verdiend. Dit wordt gezien als de hoogste standaard in businessonderwijs.

Ga voor meer gedetailleerde informatie over AACSB-accreditatie naar www.aacsb.edu/accreditation [http://www.aacsb.edu/accreditation].

Over AACSB International Als 's werelds grootste alliantie voor businessonderwijs brengt AACSB International, de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), opleiders, studenten en ondernemingen met elkaar in contact om een gemeenschappelijk doel te bereiken: de volgende generatie van leiders opleiden. AACSB staat al sinds 1916 synoniem met de hoogste standaard in exellence en levert kwaliteitscontrole, kennis in businessonderwijs alsook professionele ontwikkelingsservices aan meer dan 1600 lidorganisaties en 796 geaccrediteerde businessschools wereldwijd. Met hoofdvestigingen wereldwijd in Tampa, Florida, de Verenigde Staten; Europa, het Midden-Oosten en Afrika in Amsterdam, en Azië/Pacific in Singapore, is het de missie van AACSB om betrokkenheid te voeden, innovatie te versnellen en impact op businessonderwijs te versterken. Ga voor meer informatie naar aacsb.edu [http://www.aacsb.edu/].

Informatiebronnen: Over AACSB International [http://www.aacsb.edu/about] AACSB-geaccrediteerde instellingen [http://www.aacsb.edu/accreditation/accredited-members] Over accreditatie [http://www.aacsb.edu/accreditation]

http://mma.prnewswire.com/media/492010/AACSB_International_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/492010/AACSB_International_Logo.jpg]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/541793/AACSB_International_Stephanie_Bryant.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/541793/AACSB_International_Stephanie_Bryant.jpg] Logo - http://mma.prnewswire.com/media/492010/AACSB_International_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/492010/AACSB_International_Logo.jpg]

CONTACT: Amy Ponzillo, senior manager, Public Relations, MediaRelations@aacsb.edu, +1 813 367 5238

Web site: http://www.aacsb.edu/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234