QS World University Rankings 2018

LONDON, June 7, 2017 /PRNewswire/ --

Delft University of Technology wordt de beste universiteit van het land 

Delft gaat voor het eerst sinds 2005 de University of Amsterdam voorbij 

QS Quacquarelli Symonds, wereldwijde educatieanalist, heeft vandaag de veertiende editie van hung vlaggeschip QS World University Rankings Deze link, en alle andere links die leiden naar de tabellen van 2018 zullen live gaan op woensdag 7 juni om 20:00 GMT.uitgebracht, de populairste in zijn soort. De tabel van dit jaar biedt de definitieve gids van beste 965 universiteiten ter wereld. Massachusetts Institute of Technology is recordhouder met voor de zesde jaar op rij de titel 'beste universiteit ter wereld'.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130909/638188 )

De uitgave van dit jaar geeft aan dat Delft University of Technology voor het eerst sinds de QS World University Rankings van 2005 de beste universtiteit van het land is geworden. Ze spelen haasje over met landgenoot the University of Amsterdam, nadat ze 8 plaatsen hoger zijn geplaatst.

Delft University of Technology staat nu 54e, ook haar hoogste positie sinds 2005 toen ze haar hoogtepunt bereikte (53e). The University of Amsterdam zakt een plek en komt nu op de 58e plaats.

Andere belangrijke resultaten dit jaar zijn:


- Eindhoven University of Technology neemt een flinke stap richting de top 100. Het
stijgt 17 plaatsen naar de 104e positie. Dit is haar hoogste positie sinds de lijst
van 2006 toen het de beste universiteit van Nederland was en wereldwijd op de 67e
plaats stond;
- Nederland heeft 9 van de 100 beste onderzoeksinstituten ter wereld, volgens de meting
van Citaten per Faculteit van QS.
- Nederland heeft 13 geplaatste universitetien dit jaar, waarvan er 10 in de top 200
staan;
- Er zijn maar 3 landen ter wereld waar er meer top 200 universiteiten zijn dan in
Nederland: de Verenigde STaten (47), het Verenigd Koninkrijk (28) en Duitsland (12);
- Er zijn echter twee Nederlandse universiteiten die uit de top 200 vallen. Dit zijn
Radboud University Nijmegen (204e) en Vrije Universiteit Amsterdam (218e);
- Daarnaast vallen tien van de 13 Nederlandse universiteiten plaatsen naar beneden op de
lijst van dit jaar.QS World University Rankings 2018: Nederland
2018 2017 Naam instelling
54 62 DELFT UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
58 57 UNIVERSITY OF AMSTERDAM
104 121= EINDHOVEN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
109= 102= LEIDEN UNIVERSITY
109= 104= UTRECHT UNIVERSITY
113 113= UNIVERSITY OF GRONINGEN
124 119 WAGENINGEN UNIVERSITY
147= 144 ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM
179= 177= UNIVERSITY OF TWENTE
200 173 MAASTRICHT UNIVERSITY
204 190 RADBOUD UNIVERSITY NIJMEGEN
218 199 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
357= 330= TILBURG UNIVERSITY


Elders in de wereld:


- Voor het eerst heeft de Verenigde Staten de vier beste universiteiten;
- ETH Zurich valt naar de 10e plaats, terwijl landgenoot EPFL twee plaatsen stijgt om
haar eigen record te bereiken: 12e plaats;
- Universiteiten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk blijven jaar na jaar zakken op
de lijst;
- Universiteiten in China, Korea en Japan laten over het algemeen steeds weer
verbeteringen zien. De snelheid van deze verbeteringen is echter lager dan in
voorgaande jaren.QS World University Rankings 2018: Top 10
2018 2017 Naam instelling Land/Gebied
MASSACHUSETTS INSTITUTE OF
1 1 TECHNOLOGY (MIT) VS
2 2 STANFORD UNIVERSITY VS
3 3 HARVARD UNIVERSITY VS
CALIFORNIA INSTITUTE OF TECHNOLOGY
4 5 (CALTECH) VS
5 4 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE Verenigd Koninkrijk
6 6 UNIVERSITY OF OXFORD Verenigd Koninkrijk
7 7 UCL (UNIVERSITY COLLEGE LONDON) Verenigd Koninkrijk
8 9 IMPERIAL COLLEGE LONDON Verenigd Koninkrijk
9 10 UNIVERSITY OF CHICAGO VS
ETH ZURICH (SWISS FEDERAL
10 8 INSTITUTE OF TECHNOLOGY) Zwitserland


De volledige QS World University Rankings 2018 is hierte vinden, en een methodologiegids is vindt u hier. The QS World University Rankings wordt geproduceerd door gebruik te maken van citaatgegevens van de Scopus database van Elsevier.

Noot voor de redactie 

QS University Rankings 

QS Quacquarelli Symonds stelt sinds 2004 rankings van universiteiten samen, toen ze hun inaugurele QS World University Rankings  publiceerde. Sindsdien zijn de rankings van QS uitgegroeid tot de meest populaire bron ter wereld van vergelijkende gegevens over prestaties van universiteiten. Hun onderwerp ranking tabellen zijn in 2016  meer dan 30 miljoen keer  bezocht, en hun algemene ranking tabellen meer dan 54 miljoen keer. 

Het project is uitgebreid met: 5 regionale rankings, de QS Best Student Cities ranking, rankings per onderwerp, de QS Higher Education System Strength Ranking, en, meest recent, de QS Graduate Employability Ranking. Het onderzoek van QS wordt weergegeven in media over de hele wereld, met meer dan 46,000 media rapportages gerelateerd aan QS in 2016.

Over Scopus info.scopus.com 

Scopus is de grootste samenvattingen en citaten database van peer-reviewed literatuur en heeft tools om wetenschappelijk onderzoek bij te houden, te analyseren en visualiseren. De uitgebreide database bevat meer dan 55 miljoen items die geindexeerd zijn uit 21.000 titels van meer dan 5.000 uitgevers wereldwijd, wat zorgt voor een brede interdisciplinaire dekking op het gebied van wetenschap, technologie, geneeskunde, sociale wetenschappen en de kunsten en menswetenschappen. Scopus is ontworpen en ontwikkeld met input van onderzoekers en bibliothecarissen en heeft directe links aan geabonneerde volledige artikelen, andere bibliotheek bronnen en interoperabiliteit met applicaties zoals referentie software. Scopus maakt onderdeel uit van de Elsevier Research Intelligence portfolio welke de SciVal tools, het Pure system, rijke bronnen en custom Analytical Services.

Over Elsevier http://www.elsevier.com

Elsevier is een toonaangevende aanbieder van informatie solutions die de prestaties verbeteren van professionals in wetenschap, gezondheid en technologie, en deze sterkt in het maken van betere beslissingen, het bieden van betere zorg en soms bij het maken van baanbrekende ontdekkingen die de grenzen verleggen van kennis en menselijke vooruitgang. Elsevier biedt web-based, digitale solutions - waaronder ScienceDirect, Scopus, Elsevier Research Intelligence en ClinicalKey - en brengt meer dan 2,500 tijdschriften uit, waaronder The Lancet en Cell, en meer dan 33,000 boeken, waaronder een aantal iconische naslagwerken. Elsevier is onderdeel van RELX Group plc, een toonaangevende aanbieder van informatie solutions voor professionele klanten uit alle industrieen.

Ben Sowter 

Ben Sowter 

Sowter is het Hoofd Onderzoek van de QS Intelligence Unit. Hij heeft een BSc in Computer Science van de University of Nottingham, waar hij de Union Prize kreeg uitgereikt voor zijn uitmuntende bijdrage aan de studentenvakbond en waar hij voorzitter was van de Nottingham University Debating Society. Ben is volledig verantwoordelijk voor het operationeel management van alle grote QS onderzoeksprojecten en is actief betrokken bij het verzamelen, samenstellen en in tabellen verwerken van de gegevens die leidde tot, onder andere, het World University Rankings onderzoek waar hij als sinds het begin in 2014 bij betrokken is. Een regelmatige bijdrager aan de pers, worden de meningen en expertise van Ben over wereldwijde trends op het gebied van onderwijs regelmatig ingezet in grote wereldwijde publicaties.Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20130909/638188
CONTACT: Voor interviews en commentaar kunt u contact opnemen met: Simona Bizzozero, Head Public Relations, QS Quacquarelli Symonds, simona@qs.com , pressoffice@qs.com, @QS_pressoffice, + 44(0)7880620856 , +44 (0) 2072847248 | Jack N. Moran, Public Relations Executive, QS Quacquarelli Symonds, jack@qs.com, @JackNathanMoran

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234