Fidor Solutions stelt Geert Ensing aan als nieuwe Chief Information Officer

MÜNCHEN, June 7, 2017 /PRNewswire/ --

Fidor [https://www.fidor.com ], de innovatieve leverancier van digitale bankoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn wereldwijde managementteam verder versterkt met de aanstelling van Geert Ensing als interim-CIO.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/520678/Geert_Ensing_Fidor.jpg )

Fidor Solutions staat met zijn productaanbod bekend als industrie-ontregelaar. Fidors bekendste merk Fidor Bank toont zijn expertise in het bouwen en in de markt zetten van digitale banken. Hiermee staat het in de frontlinie van zogenaamde "fintech"-innovatie, die is gebouwd rondom API's, open banking, middleware-oplossingen, community based-banking, front end mobiele apps en oplossingen voor internetbankieren die worden geleverd in een gehoste of cloudomgeving.

Geert Ensing zal Fidor's CIO worden. Hij heeft uitgebreide ervaring in de grote en complexe IT-infrastructuren van retailbanken en commerciële banken en in organisatorische transformaties. Ook heeft hij ervaring met het management van IT-outsourcing.

Voordat hij bij Fidor werd aangesteld, was Geert Executive Vice President IT ABN AMRO en was hij executive advisor voor banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, evenals voor IT-dienstverleners op het gebied van digitalisering, strategie rondom IT-legacy, IT-transformatie (technisch en organisatorisch) en het aansturen van IT-sourcing. Hij heeft samengewerkt met financiële instellingen in Nederland, België, Duitsland, het Midden-Oosten, Finland, Denemarken, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Gé Drossaert, reageerde namens de Raad van Bestuur van Fidor Group, "Voor onze internationale expansiestrategie is het van essentieel belang om iemand met Geerts expertise bij Fidor aan te stellen. We zijn verheugd dat Geert bij ons aan de slag gaat, en kijken uit naar zijn komst en bijdrage aan onze volgende groeifase. Geert zal zich niet alleen richten op de bankinfrastructuur van Fidor Bank, maar ook op de optimalisatie van de omgeving voor B2B-diensten, zoals Fidor Payments Avenue en Fidor Bank As A Service."

Geert Ensing, de nieuw aangestelde Infrastructure Advisor bij Fidor voegt hieraan toe: "Innovatie is van cruciaal belang en Fidor heeft veel expertise en kennis met betrekking tot het vormgeven van het nieuwe digitale banklandschap. Het is voor mij een fantastische kans om in deze spannende tijd van internationalisering bij Fidor te komen en ik kan niet wachten om mijn expertise te delen met Fidor en zijn zakenpartners om de beste technologieën te definiëren met betrekking tot het implementeren van fidorOS."

Over Fidor:  

Fidor [https://www.fidor.com ] is leider geworden in het creëren van digitale financiële oplossingen en is als mede-ondernemer met banken en niet-financiële instellingen een stimulator gebleken voor innovatie, zowel bij het ontwerpen en bouwen van hun eigen digitale banken als bij hun digitale betalingsoplossingen. Meer informatie is te vinden op http://www.fidor.com 

CONTACT: Contactpersoon: Nadia Benaissa +971(0)43482505

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234