2017 Superversnellers: 25 bedrijven overtroeven de concurrentie

- Voor 2017 past Heidrick & Struggles wederom de Superversneller-tests toe op 's werelds 500 meest hoogwaardige bedrijven

- 25 bedrijven voldoen aan alle Superversneller-criteria, waaronder 11 nieuwe erkende organisaties

- 16 Amerikaanse bedrijven vermeld; 5 van de 9 Aziatische Superversnellers afkomstig uit China

- Super-versneller: een van 's werelds best presterende, snelst groeiende grote bedrijven

CHICAGO, 7 juni 2017 /PRNewswire/ -- Heidrick & Struggles [http://www.heidrick.com/] , een wereldwijde vooraanstaande leverancier van headhuntingdiensten, leidinggevend advies en cultuurvorming, publiceerde vandaag de 2017 lijst met "Superversnellers". Superversnellers zijn enkele van 's werelds grootste bedrijven die beter presteren dan hun concurrenten als gevolg van snelheid en flexibiliteit.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/520527/Heidrick_Struggles_Superaccelerator_Infographic.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/520527/Heidrick_Struggles_Superaccelerator_Infographic.jpg]

"Deze 25 Superversnellers realiseren consequent een omzetgroei op het hoogste niveau met indrukwekkende, duurzame winstgevendheid," aldus Colin Price, Executive Vice President en Global Managing Partner, Leadership Consulting bij Heidrick & Struggles. "Aanhoudend succes op het gebied van de 'top- en bottom line' in een onzekere, ontwrichtende wereld vereist versnelling, d.w.z. het vermogen om zich sneller dan de concurrentie aan te passen en het stuur om te gooien."

Price is samen met Sharon Toye, Leadership Consulting Partner bij Heidrick & Struggles auteur van het boek, Accelerating performance: How to mobilize, execute, and transform with agility [http://bit.ly/1sJmKa3] dat afgelopen januari in Davos, Zwitserland, debuteerde tijdens de jaarvergadering van het World Economic Forum [https://www.weforum.org/]. Het boek bevat de inaugurele lijst met 23 superversnellers en richt zich op de factoren die hen in staat stelden om zich snel en beslissend te bewegen, zodat zij hun concurrenten achter zich konden laten.

"De meeste concurrerende differentiatie vindt plaats wanneer bedrijven de veranderingen in hun omgeving begrijpen en tijdig reageren," zei Price. "Handelingen die moeten worden bereikt door middel van snelheid en flexibiliteit zijn onder andere het exploiteren van de nieuwe oorzaken voor groei alsmede het behoud van de reden voor het huidige concurrentievoordeel--met andere woorden: zowel aanvallend als verdedigend te werk gaan."

De lijst met 25 Superversnellers voor 2017 omvat 11 nieuwe vermeldingen tezamen met 14 die tevens vermeld stonden op de originele lijst met Superversnellers voor 2016, wat de uitdagingen benadrukt op het gebied van het realiseren en behouden van hoge prestaties.

De Verenigde Staten domineerde met 16 bedrijven wederom de lijst met Superversnellers. China telt in 2017 vijf Superversnellers (vier van het vasteland van China en één uit Hongkong), een toename van 2 bedrijven in vergelijking met afgelopen jaar. In totaal wordt Azië vertegenwoordigd door negen superversnellers; Europa heeft er dit jaar geen.

De Superversnellers zijn uit een verscheidenheid aan bedrijfstakken afkomstig. "Nu kapitaal steeds mondialer en meer liquide en geïnformeerd wordt, zien we dat de creatieve ideeën en flexibele uitvoering succesvol kunnen zijn in een breed scala van markten en bedrijfstakken," aldus Price.

2017 Superversnellers (gerangschikt per marktkapitalisatie op 31 maart 2017; asterisk geeft aan dat het bedrijf ook op de lijst met Superversnellers voor 2016 vermeld stond):


1. *Apple Verenigde Staten Technologie

2. *Alphabet Verenigde Staten Technologie

3. Alibaba Group Holdings China Consumenten

4. *Tencent Holdings China Technologie

5. *Visa Inc. Verenigde Staten Financiële dienstverlening

6. *Comcast Corporation Verenigde Staten Communicatie

7. *Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Taiwan Technologie

8. United Health Group Verenigde Staten Gezondheidszorg/Levenswetenschappen

9. *Ping An Insurance (Group) Company of China China Financiële dienstverlening

10. Celgene Corporation Verenigde Staten Gezondheidszorg/Levenswetenschappen

11. *The Priceline Group Inc. Verenigde Staten Consumenten

12. *Starbucks Corporation Verenigde Staten Consumenten

13. CVS Health Corporation Verenigde Staten Gezondheidszorg/Levenswetenschappen

14. * Tata Consultancy Services Limited India Professionele dienstverlening

15. *Biogen Inc. Verenigde Staten Gezondheidszorg/Levenswetenschappen

16. *HDFC Bank Limited India Financiële dienstverlening

17. The Charles Schwab Corporation Verenigde Staten Financiële dienstverlening

18. Keyence Corporation Japan Technologie

19. Sun Hung Kai Properties Limited Hongkong, China Vastgoed

20. VMware, Inc. Verenigde Staten Technologie

21. NetEase, Inc. China Technologie

22. *Cognizant Technology Solutions Corporation Verenigde Staten Technologie

23. McKesson Corporation Verenigde Staten Gezondheidszorg/Levenswetenschappen

24. Monster Beverage Corporation Verenigde Staten Consumenten

25. *Cerner Corporation Verenigde Staten Technologie


Om in aanmerking te kunnen komen als Superversneller moet een bedrijf voldoen aan vier "regels van 20." Onder de 500-bedrijven met de hoogste marktkapitalisatie in de wereld, moeten zij:


-- deel uitmaken van de top 20% op het gebied van omzetgroei, zowel in de
afgelopen drie als zeven jaar;
-- niet meer dan 20% van hun groei anorganisch gegenereerd hebben (door
middel van overname);
-- niet meer dan 20% van hun inkomsten uit overheidssubsidies verkregen
hebben (elimineren van door de staat gesteunde ondernemingen);
-- geen vermindering van hun winstmarge van meer dan 20% hebben waargenomen
als percentage van de omzet tijdens hun uitbreiding.
Klik hier voor Price's artikel "What does it take to be a 'superaccelerator'?" waarin de originele lijst met Superversnellers is opgenomen, of ga naar http://bit.ly/2qjH2qg [http://bit.ly/2qjH2qg].

Over Heidrick & Struggles:
Heidrick & Struggles levert diensten om tegemoet te komen aan de behoeften voor uitvoerend talent en leiderschap van 's werelds beste organisaties en het bedrijf is een vooraanstaande leverancier van leidinggevend advies, cultuurvorming en headhunting-services. Heidrick & Struggles begon meer dan 60 jaar geleden met de werkzaamheden die verbonden zijn aan headhunting. Vandaag de dag treedt de firma op als betrouwbare adviseur, levert het geïntegreerde leiderschapsoplossingen en staat het zijn klanten bij om de wereld te veranderen, één leidinggevend team tegelijk. www.heidrick.com [http://www.heidrick.com/].

Contact:
Jon Harmon +1 312.496.1593
jharmon@heidrick.com [mailto:jharmon@heidrick.com]

https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg]

Web site: http://www.heidrick.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234