Hannover presenteert: Produktion. Made In Germany Drei

HANNOVER, Duitsland, June 7, 2017 /PRNewswire/ --

- Cross reference: Picture is available at epa european pressphoto agency (http://www.epa.eu )

In de vijf jaar sinds de tweede editie van het tentoonstellingsformaat Made in Germany in Hannover is een post-digitale generatie opgegroeid en is kunst doordrongen van nieuwe netwerken, apps en doe-het-zelfinstructies. In een kunstlandschap met een nog altijd internationaal unieke hoeveelheid aan instellingen (kunstacademies en kunsthogescholen, kunstverenigingen en musea) vormt het Duitse podium, als plaats van productie en als kernpunt van actuele debatten, een belangrijk centrum voor de hedendaagse kunst.

De kunstenaars van de inmiddels derde editie van 'Made in Germany [http://www.hannover.de/madeingermany ]' (3 juni - 3 september 2017) verbeelden enerzijds de intensivering van de wereldwijde mobiliteit en anderzijds de toenemende globalisering. Alle kunstenaars hebben een band met Duitsland als plaats van productie. Zodoende geeft 'Produktion. Made in Germany Drei' uitdrukking aan de specifieke omstandigheden en mogelijkheden in Duitsland, die kenmerkend en uniek zijn wat betreft personen, opleiding, productievestigingen en niet in de laatste plaats tentoonstellingsplaatsen.

De tentoonstelling richt zich op drie kernaspecten die de basis vormden voor het selecteren van de kunstenaars. Op de eerste plaats wordt de tentoonstellingsruimte zelf als plaats van productie (1) verbeeld. Verder wordt gezocht naar artistieke opvattingen van kunstenaars die zich inhoudelijk bezighouden met productieprocessen (2). Tot slot worden exemplarisch artistieke productiemethoden onderzocht die zich hebben ingezet voor collectief auteurschap en daarmee de netwerkgedachte uitdragen. Daarnaast zal het idee van opleiding en karakter binnen het Duitse kunstlandschap door wederom voorbeeldige, afzonderlijke invloedrijke figuren in de tentoonstelling tot zijn recht komen (3).

De instellingen die dit jaar meewerken zijn de projectpartners Schauspiel Hannover, Festival Theaterformen en KunstFestSpiele Herrenhausen, die als kerncompetentie 'tijd- en/of geluidgebaseerde projecten' hebben. Via performatieve bijdragen, die ook in de tentoonstelling van de beeldende kunst tot hun recht komen, wordt het genre-overkoepelende denken en handelen niet alleen binnen de beeldende kunst uitgedragen. Er wordt ook bewust gestreefd naar samenwerking met collega's van de podiumkunsten en naar de KunstFestSpiele als platform voor muziek, podium en performance. In alle drie de projecten van de partnerinstellingen zijn specifieke geografische plaatsen met hun eigen atmosferische, sociale, culturele en economische afdruk waarneembaar.

De crossover van de kunsten biedt op basis van de actuele technische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen de gelegenheid om uitgebreid na te denken over de complexiteit van de realiteit in artistieke processen - een experiment waaraan alle betrokkenen bij het uitgebreide project 'Produktion. Made in Germany Drei' gezamenlijk meedoen. http://www.hannover.de/madeingermany


 
Contact:  
Maike Scheunemann 
Hannover Marketing und Tourismus GmbH 
Vahrenwalder Strasse 7 
30165 Hannover
 
(0049)511/123490-26 
presse@hannover-marketing.de  


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234