Deutsche Börse en Illuminate Financial Investeren in RegTek.Solutions

FRANKFURT, LONDEN en NEW YORK, September 6, 2017 /PRNewswire/ --


- Investering komt op moment dat marktdeelnemers beginnen met naleving van
uitgebreide nieuwe post-transactionele regelgeving in Europa, Noord-Amerika en
Azië/Oceanië


Deutsche Börse [http://deutsche-boerse.com/dbg-en ] en Illuminate Financial Management LLP [http://illuminatefinancial.com ] hebben samen een kapitaalronde geleid met Serie A aandelen ter waarde van US$5 miljoen  in RegTek.Solutions Inc [https://regteksolutions.com ]., een vooraanstaand multijurisdictioneel leverancier van oplossingen voor rapportageverplichtingen.

RegTek.Solutions, dat gevestigd is in New York, werd eerder dit jaar als de gespecialiseerde wereldwijde leverancier van software voor naleving van regelgeving gelanceerd door Risk Focus Inc. [https://riskfocus.com ] , een bedrijf dat diensten levert op het gebied van risicospreiding en regelgeving. RegTek.Solutions biedt innovatieve oplossingen voor de melding van handelsactiviteiten en kosten-effectieve compliance software ("Report-It") waarmee bedrijven de kwaliteit, de  transparantie en de controle van hun wettelijke rapportageverplichtingen in meerdere jurisdicties en activacategorieën kunnen verbeteren waaronder OTC-swaps, Krediet, Koersen en Eigen Vermogen, alsmede Deviezen en Handel in Commodities. De firma rekent tien van de G15-banken tot zijn klanten.

Voor Deutsche Börse zal deze investering worden beheerd door DB1 Ventures, de venture capital arm van de markt- infrastructuurprovider. Holger Wohlenberg, Managing Director and Head of Market Data and Services bij Deutsche Börse, en Mark Beeston, Managing Partner of Illuminate Financial, zullen optreden als niet-uitvoerende bestuursleden van RegTek.Solutions.

Brian Lynch, CEO, RegTek.Solutions Inc. licht toe: "De sterke financiële dekking door de internationale beurs Deutsche Börse en kapitaalmarktspecialist Illuminate Financial betekent een echte validering van ons aanbod en onze groeivooruitzichten. Terwijl de volgende flessenhals in voorgeschreven termijnen zich aandient en bedrijven aan zowel sell-side als buy-side nu worstelen met de naleving van nieuwe regelgeving, zien wij op alle markten een grote vraag ontstaan naar uitbesteding van rapportagehulpmiddelen die zekerheid en transparantie waarborgen rondom de kwaliteit, volledigheid en nauwkeurigheid van data."

Ankur Kamalia, MD & Head of Venture Portfolio Management en DB1 Ventures, Deutsche Börse, voegt hieraan toe: "In het nieuwe landschap van regelgeving heeft RegTek.Solutions zichzelf neergezet als een betrouwbare dienstenleverancier met diep inzicht in de regelgeving. Hoewel we al enige tijd samenwerken met dit team bij de uitbreiding van ons Regulatory Reporting Hub, zal deze investering onze relatie met RegTek.Solutions verdiepen en dit bedrijf in staat stellen om klanten te bedienen die handelsgegevens moeten valideren, rapporteren en laten aansluiten."

Mark Beeston, Managing Partner, Illuminate Financial Management LLP verklaart: "RegTek.Solutions biedt diepgaande kennis van het domein en de technische mogelijkheden binnen het vak transactieverwerking. Als gevolg van een perfecte storm van nieuwe rapportagewetgeving van meerdere regelgevers, alsook het opnemen van de buy-side onder MIFID II richtlijn, is dit een strategische topprioriteit geworden binnen ons kapitaalmarkt-gerichte fonds. Wij zien uit naar hechte samenwerking met het team van RegTek.Solutions en Deutsche Börse om deze diensten te kunnen gaan uitbreiden."

De strategische investering in ruil voor een minderheidsaandeel zal worden benut voor schaalvergroting van RegTek.Solutions' activiteiten in een periode waarin marktdeelnemers nieuw in te voeren multi-jurisdictionele rapportageverplichtingen trachten na te leven als MiFID II / MIFIR in Europa, Dodd Frank met de aankomende tenuitvoerlegging van SEC en mogelijk nieuwe CFTC regelgeving in Noord-Amerika, alsmede de veranderingen die momenteel worden ingevoerd in Hong Kong, Singapore en andere internationale jurisdicties.

Onder MiFID II zullen vermogensbeheerders en andere partijen aan de buy-side voor het eerst aansprakelijk zijn voor hun eigen handels- en transactiemeldingen. Het aantal te melden onderdelen zal worden verhoogd van 23 naar 65, waardoor invoering van rapportagesystemen die voldoen aan MIFID II voor de deadline van januari 2018 voor alle instellingen van het grootste belang is geworden. Deze strategische investering zorgt ervoor dat RegTek.Solutions kan voldoen aan de vraag onder klanten in dit segment naar veilige uitbesteedbare oplossingen die snel kunnen worden uitgevoerd en kan profiteren van schaalbare oplossingen die al het vertrouwen genieten van vele toporganisaties aan de sell-side. Deutsche Börse Group
Heiner Seidel
Tel.: +49-69-2-11-177-64
heiner.seidel@deutsche-boerse.comIlluminate via Cognito Media
Paul Bowhay / Oliver Mann
Tel: +44(0)20-7426-9420
Illuminate@cognitomedia.comRegTek.Solutions via Moonlight Media
Ashleigh Brown / John Norris
Tel: +44(0)20-7250-4770
ashleigh@moonlightmedia.co.uk


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234