Eten als een local: het essentiële ingrediënt voor een onvergetelijk foodie-avontuur

AMSTERDAM, June 6, 2018 /PRNewswire/ --

Als reizigers het over een ding eens zijn, dan is het dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming. Uit onderzoek van Booking.com onder 50.000 reizigers wereldwijd blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse (44 procent) respondenten een bestemming kiest vanwege het geweldige eten en drinken, tegenover 61 procent wereldwijd. De groeiende populariteit van culinaire reizen valt niet meer te ontkennen.

En onze honger neemt alleen maar toe. Bijna een derde van de Nederlanders hebben aangegeven op reis nog avontuurlijker te willen eten. De beste manier om dat te doen is door lokale specialiteiten te proberen. 45 procent van de Nederlandse respondenten wil zich in 2018 dan ook meer wagen aan lokale lekkernijen.

Aan de hand van miljoenen reviews van reizigers, heeft Booking.com een lijst gemaakt met topbestemmingen over de hele wereld waar je van de lokale keuken kan proeven.


Topbestemmingen wereldwijd voor lokale
gerechten
Ipoh, Maleisië
Kaohsiung, Taiwan
Nagoya, Japan
Johor Bahru, Maleisië
João Pessoa, Brazilië
Ho Chi Minhstad, Vietnam
Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
Colmar, Frankrijk
Lima, Peru
Catania, Italië
Belgrado, ServiëNederlandse topbestemmingen voor lokale
gerechten
Amsterdam
Maastricht
De Koog
Rotterdam


Het volledige bericht en aanvullend beeldmateriaal in hoge resolutie is de vinden op Booking.com Newsroom Nederland [https://news.booking.com/nl/bookingcom-keukenhof ].

OVER BOOKING.COM 

Dagelijks worden meer dan 1,5 miljoen kamers gereserveerd op ons platform. Of het nu gaat om zakenreizen of vakanties, klanten kunnen snel en makkelijk hun ideale accommodatie boeken via Booking.com. Er zijn geen reserveringskosten en gasten kunnen rekenen op onze 'We bieden dezelfde prijs'-belofte. De Klantenservice van Booking.com is 24 uur per dag bereikbaar in 43 talen om dag en nacht ondersteuning te bieden aan gasten. De website en apps van Booking.com zijn beschikbaar in 43 talen en bieden meer dan 27 miljoen aangemelde accommodaties in 130,000 bestemmingen in 227 landen en gebieden wereldwijd.

Booking.com B.V. is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse startup uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , Booking.com heeft meer dan 17,000 werknemers, in 198 kantoren in 70 landen wereldwijd. Volg ons op Twitter [https://twitter.com/bookingcom ] en Instagram [https://www.instagram.com/bookingcom ], 'like' ons op  Facebook [http://www.facebook.com/bookingcom ], en bezoek onze global media room [https://globalnews.booking.com ] voor het laatste nieuws, data en informatie.

Neem voor vragen contact op met Edelman: bram.vanginneken@edelman.com

CONTACT: +31(0)6-1238-2384

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234