Airborne Wireless Network krijgt goedkeuring van Federal Communications Commission voor testen van demonstratiesysteem

SIMI VALLEY, Californië, 6 mei, 2017 /PRNewswire/ -- Airborne Wireless Network (OTCQB: ABWN) kondigt met gepaste trots aan dat de Federal Communications Commission ("FCC") de onderneming een vergunning heeft verleend voor het uitvoeren van experimenten, het vergunningscertificaat in kwestie heeft dossiernummer 0378-EX-ST-2017X. Dankzij de goedkeuring van de FCC kan ABWN diens demonstratiesysteem, onderdeel van het in ontwikkeling zijnde Infinitus Super Highway(TM), het gepatenteerde communicatiesysteem via de lucht, zowel op de grond als in de lucht testen. De door de FCC verleende vergunning stelt het bedrijf in staat om testen uit te voeren op de grond en boven de testvluchtzone in de buurt van Roswell, New Mexico.

http://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg]

Voor de tests zal het bedrijf gebruik maken van twee Boeing-proefvliegtuigen. Tijdens de tests zal, via een netwerklink, breedbanddata worden verstuurd tussen een vliegtuig in de lucht en een grondstation. Het betreft hier een baanbrekende vorm van communicatie tussen vliegtuigen in de lucht (air-to-air) en van vliegtuigen met de grond (air-to-ground).

Jason T. de Mos, vicepresident van Business Development en Aviation Compliance van Airborne, zei hierover het volgende: "Deze vergunning betekent een grote stap voorwaarts voor wat betreft het kunnen testen en het verder ontwikkelen van onze Infinitus Super Highway. We zijn ervan overtuigd dat onze technologie aanzienlijke mogelijkheden biedt om wereldwijd een digitale pijplijn te creëren die de wereldconnectiviteit naar een hoger plan tilt. We verheugen ons dan ook op de testdemonstratie en kijken uit naar het moment waarop we dit nieuwe, uitermate innovatieve communicatienetwerksysteem op de markt kunnen brengen."

Over Airborne Wireless Network

Het bedrijf is voornemens een zeer snel draadloos breedbandnetwerk via de lucht te creëren door gebruik te maken van commerciële vliegtuigen in de lucht. Ieder vliegtuig dat deelneemt aan het netwerk, functioneert als een repeater of router in de lucht die breedbandsignalen verzendt en ontvangt van het ene vliegtuig naar het andere waardoor een digitale supersnelweg in de lucht ontstaat. Het bedrijf hoopt dat dit een zeer snelle breedbandinternetpijplijn wordt die de netwerkdekking verbetert. Het is niet de bedoeling van het bedrijf om consumentendekking te bieden aan eindgebruikers, maar om als wholesale-carrier te functioneren voor klanten zoals internetserviceproviders en telefonieproviders.

Momenteel wordt connectiviteit wereldwijd tot stand gebracht met behulp van onderzeese kabels en over land lopende glasvezelnetwerken, evenals met behulp van satellieten. Het bedrijf is van mening dat de digitale snelweg in de lucht die het bedrijf creëert, de logische oplossing is voor het hiaat in connectiviteit. Zodra het netwerk is ontwikkeld en volledig is geïmplementeerd, zijn de toepassingsmogelijkheden vrijwel grenzeloos. Het netwerk is onder meer bedoeld om connectiviteit te bieden voor commerciële en particuliere vliegtuigen in het luchtruim, evenals voor het realiseren van een voordelige en zeer snelle connectiviteit met landelijke gebieden, eilanden, schepen op zee en olieplatforms.

Kijk voor meer informatie op: www.airbornewirelessnetwork.com [http://www.airbornewirelessnetwork.com/]

Opmerking met betrekking tot uitspraken over verwachtingen voor de toekomst

Dit persbericht bevat "uitspraken over verwachtingen voor de toekomst" in de zin van de "Safe Harbor"-bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management van het bedrijf en zijn onderworpen aan significante risico's en onzekerheden. Als onderliggende aannames onnauwkeurig blijken of risico's of onzekerheden werkelijkheid worden, kunnen de werkelijke resultaten substantieel afwijken van de resultaten die worden gepresenteerd in de uitspraken over verwachtingen voor de toekomst.

De risico's en onzekerheden bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, de beschikbaarheid van kapitaal; de inherente onzekerheden die gepaard gaan met de ontwikkeling van nieuwe producten of technologieën en operaties van een bedrijf in de ontwikkelfase; ons vermogen om de extra financiering aan te trekken die we nodig zullen hebben om onze bedrijfsactiviteiten en productontwikkelingsplannen voort te zetten; ons vermogen om producten op basis van ons technologieplatform te ontwikkelen en te commercialiseren; concurrentie in de bedrijfstak en de markt waarin we actief zijn; algemene bedrijfscondities; algemene economische factoren; de impact van regulering van de bedrijfstak; technologische ontwikkelingen; nieuwe producten en patenten die worden gerealiseerd of verkregen door concurrenten; productieproblemen of -vertragingen; afhankelijkheid van de effectiviteit van de patenten van het bedrijf en de blootstelling aan gerechtelijke acties, waaronder acties met betrekking tot patenten, en/of regelgevende handelingen.

Contactpersoon voor de pers: Robert Haag IRTH Communications Telefoon +1-866-976-4784 ABWN@irthcommunications.com [mailto:ABWN@irthcommunications.com]

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg]

Web site: http://www.airbornewirelessnetwork.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234