Klokken Westertoren spelen eigen kersthit voor restauratie

Muzikale combinatie van dance met carillon geeft aan de wereld een signaal van saamhorigheid af

Amsterdam, 11 december 2017 – De klokken van de Westertoren in Amsterdam luiden vandaag de kerstperiode in met een eigen, modern en speciaal voor het carillon gecomponeerde kerstsingle ‘Imperial Christmas’. De opbrengsten komen ten goede van de restauratie van het Westerkerkgebouw. Een kerstsingle voor saamhorigheid waarin letterlijk de carillonbellen van de Westertoren terugkomen en authentieke en moderne dance klanken in ‘The Universal Symphony of Maximilian Harmony’ samensmelten.

De verschillende culturen van Amsterdam, hun saamhorigheid en internationale samenleving staan hierin centraal. Dit signaal wordt door de carilonbellen van de Westertoren, een historisch communicatiemiddel, over de hele wereld uitgestraald. De Westertoren is met zijn Keizerskroon altijd al een symbool van verbinding en handel geweest. Nu is het tijd om dit hernieuwde, meest bekende, Amsterdamse geluid terug de wereld in te sturen. Om zo de toren ook voor de volgende generaties te behouden.

Er is de komende jaren veel geld nodig om de Westertoren te restaureren. Daarom maakten muziekproducers “Maximilian World”, een verwijzing naar Keizer Maximiliaan die Amsterdam de keizerskroon schonk, de single “Imperial Christmas”. De opbrengsten van deze speciale kerstsingle komen ten goede van de restauratie van het Westerkerkgebouw. Met de fameuze Westertoren carillonbellen wordt daarom vanaf vandaag wereldwijd de kerst ingeluid. Een unieke samensmelting van dance- en klokmuziek. Boudewijn Zwart, beiaardier van de Westertoren, laat zien en horen dat de Westertoren klaar is voor de toekomst. Door de melancholische klokklanken te verenigen met de muziek uit het heden. Bekijk en beluister “Imperial Christmas” hier.

De Keizerskroon van Keizer Maximiliaan is de allerhoogste onderscheiding die een stad kan krijgen. Terwijl velen denken dat de kroon op de Westerkerk een Koningskroon is gaat het dus om een Keizerskroon. Keizer Maximiliaan, was zo dankbaar naar onze hoofdstad toe (als allereerste koopmansstad van de wereld), dat hij de stad uit liefde de kroon schonk.  Gemeente Amsterdam dankt haar stadswapen aan  Keizer Maximiliaan en de Keizersgracht ontleent hier zijn naam aan.


Over Maximilian World
Maximilian World is een nieuw opgerichte goede doelenorganisatie. De organisatie gebruikt muziek, theater en filmprojecten om haar universele waarden van liefde en saamhorigheid over te brengen. Keizerstad Amsterdam is als stad een voorbeeld van deze waarden, waar veel verschillende culturen in harmonie met elkaar samenleven. De klokken van de Westertoren zijn al eeuwenlang een symbool van stabiliteit en herkenbaarheid. ‘Imperial Christmas’ is de eerste single van deze vooruitstrevende goede doelenorganisatie.

Voor meer informatie: www.maximilianworld.com


Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht en aanvragen van interviews kun je telefonisch contact opnemen met George Janssen via 06 41 22 57 52 of newrelease@djgoj.nl

Maximilian World

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.maximilianworld.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234