Tim Lips en Bavaria 0.0 starten 1ste commerciële ploeg in paardensport

Lieshout, 15 februari 2017 –Drievoudig Olympisch eventingruiter Tim Lips en voormalig bondscoach van het Nederlands Eventingteam Martin Lips kondigen samen met Bavaria 0.0 de start van de eerste commerciële ploeg ooit in de hippische sport aan.
De ploeg biedt talentvolle eventingruiters een topsport platform op weg naar de wereldtop en Tokyo 2020. De samenwerking fungeert voor deze ruiters als springplank om aansluiting te vinden bij de senioren en de eventingsport te bedrijven op topsport niveau.


Optimale begeleiding voor zowel paard als ruiter
De oprichting van het Bavaria 0.0 Eventing Team omvat een opleidings- en begeleidingsprogramma alsook rijtechnische ondersteuning. De commerciële samenwerking is een aanvulling op het huidige topsport beleid en de activiteiten van de KNHS.
Voor een optimale begeleiding zal het team nauw samenwerken met diverse specialisten op het gebied van fit to compete voor zowel paard als ruiter, talentondersteuning door oud topsporters, veterinaire ondersteuning, sport marketing en communicatie, analyseren en registreren van individuele prestatiefactoren.

Tim Lips: “De financiële steun die Bavaria het Bavaria 0.0 Eventing Team heeft toegezegd voor de komende jaren geeft ons enorm veel energie en vertrouwen. Het bieden van een gedegen platform en het creëren van kansen voor talentvolle eventingruiters is cruciaal en precies wat de Nederlandse eventingsport nodig heeft om aansluiting te vinden met de wereldtop.”

Pieter Swinkels van Bavaria: “De passie en eigen visie van Tim en Martin Lips zijn bewonderingswaardig te noemen. Doordat we vorig jaar al een sponsorship zijn aangegaan met Tim Lips hebben wij de eventingsport beter leren kennen. Ik ben enorm trots dat we vandaag een bijzondere samenwerking kunnen aankondigen waarbij ambitie en gedrevenheid overal in doorklinkt.”

Specialisten die betrokken zijn bij het Bavaria 0.0 Eventing Team
Yvonne van Gennip – Het Talentboek.nl, Gijsbregt Brouwer- Týrsday, Caroline Munsters - Moxisport, Nicolas Andreani – Franse voltigeur, Emile Welling – Team veterinaire.

http://www.bavaria00eventingteam.nl/

Geplaatst in:

Bavaria

plaats:
Lieshout
website:
http://www.bavaria00eventingteam.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234