Lancering van de derde editie van de Dubai Future Accelerators

DUBAI, VAE, October 5, 2017 /PRNewswire/ --

Zesenveertig (46) bedrijven van over de hele wereld, waarvan er negen uit de VAE komen, zullen deelnemen aan de derde editie van het Dubai Future Accelerators (DFA) programma. Sinds de start van DFA in september vorig jaar is het aantal deelnemende bedrijven vrijwel verdubbeld.

(Photo:http://mma.prnewswire.com/media/567939/Dubai_Future_Accelerators_program.jpg )

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/567940/Dubai_Future_Accelerators_Logo.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/568309/DFA_Auditorium.jpg )

DFA, een uniek door de overheid ondersteund accelerator-programma en een initiatief van de Dubai Future Foundation, heeft voor deze editie meer dan 1000 aanvragen ontvangen. De aanvragen betroffen verschillende innovatieve ideeen die proberen de toekomst van belangrijke sectoren te bepalen, effectieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen die de toekomst van de planeet bepalen en deze uitdagingen om te zetten in kansen voor duurzame ontwikkeling, en uiteindelijk, zorgen voor een beter leven voor toekomstige generaties. Ook Emirates Airline neemt nu aan het programma deel om de grootste uitdagingen van de luchtvaartsector te helpen identificeren, om oplossingen te ontwikkelen en deze uitdagingen om te zetten in kansen die de duurzaamheid van de sector op lange termijn ondersteunen.

Khalfan Belhoul, CEO van Dubai Future Accelerators, vertelde: "Het programma biedt een ideaal platform voor het voorspellen en plannen van de toekomst, aangezien het 's werelds meest briljante geesten en de meest innovatieve bedrijven verzamelt om samen te werken met overheidsinstanties in de VAE om met behulp van de meest geavanceerde technologieen uitdagingen in belangrijke sectoren aan te pakken. We zijn er trots op om ook lokale bedrijven onder de deelnemers terug te zien: dit onderstreept de enorme voortgang die de plaatselijke technologische sector heeft gemaakt, waarmee het inmiddels op gelijke voet staat met grote internationale concurrenten."

Het DFA-programma heeft verscheidene aanvragen vanuit de VAE ontvangen en negen bedrijven in het programma toegelaten, waardoor de VAE de op een na grootste markt van oorsprong is van alle deelnemende bedrijven is en het percentage bedrijven uit de VAE is verdubbeld ten opzichte van de vorige editie. De VS stond op de eerste plaats met 10 bedrijven, het Verenigd Koninkrijk had evenals de VAE 9 deelnemers, gevolgd door Oostenrijk met vier bedrijven, Canada met drie, Nieuw-Zeeland en Singapore met elk twee en China, Duitsland, Libanon, Zuid-Afrika, Spanje, Zuid-Korea en Nederland met elk een bedrijf.

DFA's "Humanitarian Accelerators" programma heeft een overeenkomst gesloten met Dubai Cares, en zal gaan samenwerken met 3 bedrijven: twee uit de VAE en een uit de VS. Het Humanitarian Accelerators programma is een uniek initiatief in de Arabische wereld, waarbij start-ups en gevestigde bedrijven worden gekoppeld aan de humanitaire sector voor het aanpakken van uitdagingen op sociaal, cultureel en milieugebied in de Arabische regio.

De eerste en tweede edities van het Accelerators-programma ontvingen meer dan 4000 aanvragen voor het oplossen van strategische uitdagingen in belangrijke sectoren. In de eerste fase van het programma zijn 19 intentieverklaringen getekend: dat aantal steeg in de tweede fase met 27% naar 28 intentieverklaringen.Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/567939/Dubai_Future_Accelerators_program.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/568309/DFA_Auditorium.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/567940/Dubai_Future_Accelerators_Logo.jpg
CONTACT: Contactpersoon voor de pers: Vera Futorjanski, hoofd Global Communications Dubai Future Foundation, vera.futorjanski@dubaifuture.gov.ae, +97145166531

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234