Solera kondigt acquisitie aan van Nederlands data- en softwarebedrijf Colimbra

WESTLAKE, Texas, 5 juni 2017 /PRNewswire/ -- Solera Holdings, Inc. [http://www.solerainc.com/] ("Solera" of het "bedrijf"), een wereldwijde leider in data en software voor auto- en huizenbezit en digitaal identiteitsbeheer, kondigde vandaag aan dat het haar technologische portfolio in Nederland heeft uitgebreid met de acquisitie van Colimbra Holding B.V. ("Colimbra"). Dit is Solera's tweede acquisitie in Nederland in de afgelopen 6 maanden, en het toont de inzet van het bedrijf voor intelligent databeheer en identiteitsbescherming voor de branches die het bedrijf bedient. Colimbra, gespecialiseerd in intelligente databeheersoftware en -dienstverlening voor de autoverzekeringbranche, is de meest recente in een reeks investeringen die het digitale leiderschap van Solera in Nederland en wereldwijd versterken.

"Nederland is een innovatieve markt op het gebied van financiële dienstverlening, bescherming van digitale identiteit, intelligent databeheer en transparantie rondom de autobranche," zei Tony Aquila, oprichter, Chairman en CEO van Solera. "Nederland blijft uitermate vooruitstrevend op het gebied van technologie, en gedurende de afgelopen tien jaar zijn wij mede in staat geweest innovatieve technologieën te automatiseren en integreren, en transparantie en efficiëntie in de Nederlandse markt te faciliteren."

Solera betrad in 2006 de Nederlandse markt, met haar acquisitie van ABZ, een data- en softwarebedrijf voor claimverwerking. In 2010 breidde Solera haar risico- en vermogensbeheerplatform uit met de acquisitie van Market Scan, een toonaangevende leverancier van geavanceerde analytics en data-inzichten voor de Nederlandse verzekeringsbranche. In 2011 verwierf Solera Commerce Delta, een toonaangevende ontwikkelaar van beheersoftware voor werkplaatsen voor botsingsschade. In augustus 2015 volgde de acquisitie door Solera van Autodata B.V., een marktleider in software voor de waardebepaling van voertuigen, inventarisbeheer en optimalisering van workflow voor autodealers en leasebedrijven. Eerder dit jaar begon Solera zich buiten de auto- en verzekeringsbranche uit te breiden, door de verwerving van een volledig eigendom van Digidentity, een leverancier van identiteitscertificering en authenticatie-technologieën voor klanten zoals de overheden van Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Deze acquisitie kwam na een durfkapitaalinvestering in een vroeg stadium van Solera in 2010.

Colimbra, de meest recente acquisitie van Solera, versterkt niet alleen de intelligente databeheer- en uitwisselingsoplossingen voor verzekeraars en acceptanten van het Nederlandse technologiebedrijf, maar zorgt ook voor een versnelde levering van innovatieve risicobeheer-applicaties van Colimbra aan de bredere financiële dienstverleningsbranche. De overeenkomst verbetert ook de wereldwijde missie van Solera voor het digitaliseren van de ervaring van autobezit bij de 54 referentiepunten in de levensloop van een voertuig.

"Veel Nederlandse technologiebedrijven omarmen de cultuur van Solera waarbij innovatie voor de klant centraal staat, waarmee de regio ideaal is voor zowel onze Invent & Acquire-strategie als de versnelde uitbreiding van onze risico- en vermogensbeheeroplossingen voor de belangrijkste bezittingen in het leven van mensen", zei Aquila. "De recente acquisities door Solera van Colimbra en Digidentity laten onze weergaloze inzet zien, niet alleen voor de ontwikkeling van innoverende technologieën voor Nederland, maar ook voor het leveren van de best mogelijke data- en softwareoplossingen voor onze klanten en partners wereldwijd."

Over Solera Solera is opgericht en staat onder continue leiding van uitvinder en ondernemer Tony Aquila. Het bedrijf is een wereldleider op het gebied van digitale technologieën voor het beheer en de beveiliging van de belangrijkste activa in ons leven: onze auto's, woningen en identiteiten. Sinds haar oprichting in 2005 als een start-up gevestigd in een garage, is Solera heel snel gegroeid met meer dan 45 overnames in het kader van haar platforms voor Risicobeheeroplossingen, Onderhouds- en Reparatiediensten en Klantretentiebeheer. Op dit moment biedt de onderneming productoplossingen zoals Audatex, Autodata, AutoPoint, CAP/HPI, Colimbra, Digidentity, Enservio, Explore Data, Hollander, Identifix, Inpart, LYNX en TitleTec, evenals haar bekendste Digital Garage-toepassing. Op dit moment verwerkt Solera meer dan 250 miljoen transacties per jaar voor ongeveer 200.000 partners en klanten in meer dan 90 landen. De sterke cultuur van het bedrijf waarin veel waarde wordt gehecht aan een ongewone ondernemerszin en constante innovaties die gebaseerd zijn op "het anders doen van dingen" zorgt voor een gevoel van eenheid onder de meer dan 6.000 medewerkers van Solera die uit diverse toekomstgerichte sectoren komen, waaronder de autotechnologie, kunstmatige intelligentie, softwareontwikkeling, datawetenschappen, cyberveiligheid, cognitief ontwerp en digitale identiteitsbescherming. Solera werd op de NYSE-beurs geïntroduceerd onder beurssymbool "SLH"; het bedrijf trad in 2009 toe tot de S&P 400 en ging over naar de particuliere sector in 2016 via een transactie van $6,5 miljard die ondersteund werd door vooraanstaande investeerders zoals Vista Equity Partners, Koch Industries en Goldman Sachs. Ga voor meer informatie naar solera.com [http://www.solera.com/], fb.com/solerainnovation [http://fb.com/solerainnovation], of @soleraworks op Instagram [http://www.instagram.com/soleraworks] en @solerainc op Twitter [https://twitter.com/SoleraInc].

Waarschuwingen aangaande toekomstgerichte verklaringen Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, inclusief verklaringen over de voordelen van de acquisitie van Colimbra (de "Acquisitie"), waaronder, maar niet beperkt tot: de verwachte blijvende groei van Solera en Colimbra in de levering van intelligent databeheer, risicobeheer oplossingen voor informatie-uitwisseling; en het blijvende vermogen van Solera om autogebruik te digitaliseren gedurende de gehele levensduur van het voertuig, en te zorgen voor digitaal leiderschap en de uitbreiding van haar innovatieve producten en diensten wereldwijd. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, schattingen en aannames van Solera, en zijn onderhevig aan vele risico's, onzekerheden en onbekende gebeurtenissen in de toekomst die de daadwerkelijke resultaten materieel kunnen beïnvloeden. Daadwerkelijke resultaten kunnen materieel afwijken van de in dit persbericht genoemde resultaten als gevolg van de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan de aard van deze transacties, het bedrijf Solera en het bedrijf Colimbra, inclusief, zonder beperking: het niet realiseren van de verwachte voordelen van de Acquisitie; risico's die verbonden zijn aan mogelijke negatieve gevolgen van acquisities, investeringen, joint ventures en vergelijkbare transacties; succesvolle integratie van de oplossingen van Colimbra met of in andere producten van de Solera-groep, inclusief, maar niet beperkt tot, bestaande producten en diensten voor risicobeheersoplossingen van Solera; doorgaand gebruik van de producten en diensten van Colimbra en de Solera-groep; effecten van concurrentie op prijsstellingen van producten en diensten van de bedrijfsactiviteiten van Colimbra en de Solera-groep; het vermogen van Solera om aanvullende financiering te verkrijgen voor de ondersteuning van haar bedrijf of activiteiten; snelle technologische veranderingen in de branche van Solera; en effecten van veiligheidsinbreuken op het bedrijf en de reputatie van Solera. Solera is op geen enkele wijze verplicht om (en verwerpt specifiek enige verplichting hiertoe) haar toekomstgerichte verklaringen te updaten of wijzigen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

CONTACT: CONTACTPERSOON: Monica Feid, BizCom Associates, 972.743.7230, monicafeid@bizcompr.com of Morgan Butler, BizCom Associates, 903.285.8662, morgan@bizcompr.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234