Afghan Wireless introduceert eerste 4G/LTE-communicatienetwerk van Afghanistan

Technologische innovatie en leiderschap van AWCC brengen 4G/LTE-communicatieservices van wereldklasse naar miljoenen in heel Afghanistan

KABUL, Afghanistan, 5 mei 2017 /PRNewswire/ -- Afghan Wireless Communication Company (AWCC) (www.afghan-wireless.com [http://www.afghan-wireless.com/]) was het eerste bedrijf in Afghanistan dat zich bezig hield met mobiele communicatie, en daarmee de grondlegger en marktleider van de mobiele communicatie-industrie in Afghanistan. Het bedrijf heeft weer eens aangetoond dat AWCC een onbetwiste positie inneemt als de technologisch meest geavanceerde mobiele provider van het land met de aankondiging van de introductie van het Afghan Wireless 4G/LTE-netwerk--de eerste en enige 4G/LTE-communicatieservice van wereldklasse in Afghanistan.

Kabul City is de eerste locatie in Afghanistan waar de 4G/LTE-service van AWCC in gebruik wordt genomen. De introductie in Kabul City van de baanbrekende 4G/LTE-service vormt de eerste fase van een agressieve uitbreiding naar meerdere provincies die er uiteindelijk voor zal zorgen dat de snelste 4G/LTE- netwerkcapaciteit beschikbaar is voor bedrijven en individuen in heel Afghanistan.

Het aanbod van een 4G/LTE-service door AWCC--de eerste 4G/LTE-netwerkservice beschikbaar in Afghanistan--is het zoveelste voorbeeld van de toegewijde inspanningen van AWCC om elke abonnee te voorzien van de snelste, meest geavanceerde communicatieservices ter wereld.

Afghan Wireless heeft meer dan $400.000.000 geïnvesteerd in de bouw van het grootste, snelste en meest betrouwbare communicatienetwerk van Afghanistan. Het netwerk van AWCC levert abonnees van de 4G/LTE-, 3G- en 2G-services een toegangscapaciteit tot gegevens van minstens 400 megabytes per seconde en is daarmee het snelste en beste netwerk dat beschikbaar is in Afghanistan.

"Bij Afghan Wireless zijn we er trots op dat we het eerste bedrijf voor mobiele communicatie zijn dat een 4G/LTE-service kan leveren aan de bevolking van Afghanistan", aldus Amin Ramin, Managing Director van Afghan Wireless. "De introductie van het 4G/LTE-netwerk van AWCC in Kabul--en snel daarna in het hele land--is het zoveelste voorbeeld van het vaste voornemen van AWCC om Afghanen de beste communicatieservices ter wereld te leveren", aldus de heer Amin.

"Afghan Wireless is een bedrijf dat is gebouwd door Afghanen," zei de heer Amin, "En het is voor ons een eer om Afghanen van dienst te zijn en ondersteuning te geven aan de technologische ontwikkeling en de economische en sociale vooruitgang van ons land".

Over Afghan Wireless:

Afghan Wireless Communication Company (AWCC) (www.afghan-wireless.com [http://www.afghan-wireless.com/]) was in Afghanistan het eerste bedrijf op het gebied van draadloze communicatie en daarmee de grondlegger van de markt voor draadloze communicatie. AWCC is in 2002 gestart door Ehsan Bayat, Chairman van The Bayat Group (www.bayat-group.com [http://www.bayat-group.com/]), en levert 4G/LTE-, 3.75G+-, 3G-, en 2.5G-servces voor spraak, gegevens, internet en mobiele betaling aan meer dan vijf miljoen bedrijven en consumenten. Het bedrijf heeft vestigingen in alle vierendertig provincies van Afghanistan. Het bedrijf heeft wereldwijd partnerschappen met 425 mobiele providers in 125 landen.

CONTACT: Voor Afghan Wireless: Alberto Lopez +1.917.330.4510 a.lopez@tsiglobe.com [mailto:a.lopez@tsiglobe.com]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234