Wireless Innovation Forum Achievement Award: SVFuA wint de 'Technology of the Year Award'

MÜNCHEN, December 4, 2017 /PRNewswire/ --

Het Wireless Innovation Forum heeft op de Wireless Innovation Forum Conference on Communications Technologies and Software Defined Radio (WInnComm 2017) aangekondigd wie de winnaars zijn van zijn jaarlijkse Achievement Awards. SVFuA, het software-defined radio (SDR) -systeem voor gezamenlijke en gecombineerde operaties, ontwikkeld voor de Bundeswehr, werd gehuldigd als technologie van het jaar. Dit past binnen de doelstelling van het WInnForum om interoperabiliteit van en binnen de coalitie mogelijk te maken.Als toonaangevend industriepartner binnen het SVFuA-project faciliteert Rohde & Schwarz deze aanpak met zijn omgeving voor de ontwikkeling van golfpatronen.

De Technology of the Year Award wordt uitgereikt aan een individu of organisatie die door de leden is uitverkozen op grond van een baanbrekend product of baanbrekende technologie op het gebied van software-defined of cognitieve radio.

Het was de bedoeling van het SVFuA-project om voor de Bundeswehr een software-defined radiosysteem (SDR) te ontwikkelen voor gezamenlijke en gecombineerde operaties. Dit is in juni 2016 met succes afgerond. Na vele jaren van gezamenlijke ontwikkeling heeft het Bundesamt fur Ausrustung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr (BAAINBw) in juni 2017 een contract getekend met Rohde & Schwarz voor de aanschaf van de SVFua. De SVFuA geeft de Duitse strijdmacht alle benodigde hulpmiddelen om inlichtingensuperioriteit te creëren en met name te beschermen. Hiermee zijn ook interfaces met bondgenoten mogelijk tijdens gezamenlijke missies en voor de collectieve defensie.

Bosco Novak, Executive Vice President Secure Communications Division bij Rohde & Schwarz, zei: "We vinden het een eer om deze erkenning van onze baanbrekende doorbraak van het Wireless Innovation Forum te ontvangen, een organisatie van experts die zich toeleggen op de innovatie van wereldwijde communicatietechnologieën. Wij zijn er trots op het Duitse leger te ondersteunen met het SVFuA-systeem voor beveiligde en interoperabele state-of-the-art tactische communicatie."

Zowel het radioplatform en de golfvormen zijn gecertificeerd als zijnde conform de door het WINNF ondersteunde versie 2.2.2 van de standaard Software Communications Architecture (SCA). De certificaten van overeenstemming met SCA zijn uitgegeven door het Technische Centrum voor Informatietechnologie en Elektronica van het Duitse federale leger (WTD 81). De WTD 81 is het eerste Europese testlaboratorium dat een certificaat van SCA-overeenstemming uitgeeft, en SVFuA is de eerste Europese SDR dat een SCA-certificering ontvangt. SVFuA is tevens het eerste op SCA-gebaseerde SDR-systeem dat met succes golfpatronen van derden kan porten. Daarnaast is dit het eerste radiosysteem dat golfpatronen wereldwijd kan porten terwijl het de intellectuele eigendomsrechten van zowel het platform als de leveranciers van de golfpatronen beschermt. Als toonaangevende industriepartner binnen het SVFuA-project faciliteert Rohde & Schwarz deze aanpak met zijn omgeving voor ontwikkeling van golfpatronen. Het Bundesamt vor Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) heeft aangegeven dat het systeem certificeerbaar is tot en met het nationale classificatieniveau SECRET (GEHEIM). Dit is een essentiële voorwaarde voor certificering tot en met het NAVO-classificatieniveau NATO SECRET. Als driekanaalsradiosysteem ondersteunt SVFuA meerdere onafhankelijke beveiligingsniveaus (MILS, multiple independent levels of security). Sowieso ondersteunt SVFuA de doelstelling van het WInnForum om interoperabiliteit van en binnen de coalitie mogelijk te maken. 

Contact: press@rohde-schwarz.com

+49 (0) 89 41290

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234