Booking.com verdubbelt steun aan duurzaam toerisme met Booking Booster Programma 2018 voor start-ups en change-makers

AMSTERDAM, December 4, 2017 /PRNewswire/ --

Booking.com zet het succesvolle Booking Booster Programma in 2018 voort, in navolging op de geslaagde lancering in 2017. Daarnaast lanceert Booking.com twee nieuwe initiatieven, Booking Labs en Booking Cares Fonds, om ontwikkelingen in duurzaam toerisme te stimuleren, hiervoor stelt Booking.com EUR4 miljoen beschikbaar.

Booking Booster Programma 2018 

In 2018 nodigt Booking.com een selecte groep ondernemingen uit de duurzame toerisme-sector uit voor het Booking Booster Programma [https://booster.bookingcares.com/bookingbooster ]. Het programma bestaat uit een reeks lezingen, hands-on workshops en coaching-sessies, waar de deelnemers leren hun businessplan op te schalen. Deelnemers werken aan een uiteindelijke pitch waarmee ze maximaal EUR500.000 kunnen winnen. Het prijzengeld komt uit Booking.com's fonds van EUR2 miljoen, als steun voor hun verwachte groei.

Booster Labs 

Deelnemers aan Booster Labs [https://booster.bookingcares.com/boosterlabs ] volgen in een serie weekenden lezingen en hands-on workshops, gegeven door experts in duurzaam toerisme en start-ups. Booking.com verzorgt een mentor die hen begeleidt en steunt tijdens hun zoektocht naar groeimogelijkheden. De weekendprogramma's eindigen met een pitch van elke start-up, waarin ze een stappenplan presenteren aan een jury van experts. Ze kunnen hiermee tussen de EUR10.000 en EUR25.000 winnen uit een fonds dat speciaal voor Booster Labs is opgezet.

Booking Cares Fonds 

Met het nieuwe Booking Cares Fonds [https://booster.bookingcares.com ] van EUR2 miljoen biedt Booking.com steun aan non-profitorganisaties met disruptieve potentie in duurzaam toerisme. Booking.com zoekt individuele change-makers in non-profit organisaties. De kandidaten hebben baanbrekende, innovatieve projecten en zijn op zoek naar ondersteuning. Ambitieuze ideeën die het verschil kunnen maken worden beloond met fundings tussen de EUR100 en EUR250.000.

Booking Booster, het nieuwe Booster Labs en Booking Cares Fonds zijn gelieerd aan Booking.com's interne vrijwilligersprogramma Booking Cares.

Meer informatie is te vinden op Booking.com Newsroom Nederland [https://news.booking.com/nl ]

Over Booking.com 

Booking.com B.V. is opgericht in 1996 in Amsterdam. Als onderdeel van The Priceline Group telt Booking.com nu meer dan 15.000 werknemers in 204 kantoren en 70 landen wereldwijd.

Met als missie om mensen de wereld te laten ervaren, investeert Booking.com in digitale technologie die helpt om het reizen zo naadloos mogelijk te halen. Booking.com verbindt reizigers met 's werelds grootste selectie aan ongelooflijke accommodaties, inclusief appartementen, vakantiehuizen, door families gerunde bed & breakfasts, luxe 5-sterrenresorts, boomhutten en zelfs iglo's.

Volg ons op Twitter [https://twitter.com/bookingcom ] en Instagram [https://www.instagram.com/bookingcom ], vind ons leuk op Facebook [http://www.facebook.com/bookingcom ] en bezoek onze global media room [https://globalnews.booking.com ].

Contactgegevens

annebelle.voorbach@edelman.com

CONTACT: + 31(0)20-3010-980

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234