SC Johnson versnelt tempo om te voldoen aan het doel 'geen afval naar de stortplaats'

Productiefaciliteiten van SC Johnson brengen geen productieafval meer naar stortplaatsen, om het doel van 2021 te bereiken

RACINE, Wisconsin, 4 oktober 2017 /PRNewswire/ -- SC Johnson is klaar om bij haar productiefaciliteiten dat te doen wat voor de meeste gezinnen thuis onmogelijk lijkt - niets weggooien. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat het voorloopt op haar schema om te voldoen aan het doel om vanaf 2021 geen productieafval meer van haar fabrieken naar de stortplaats te sturen. Meer dan 65 procent van de locaties van SC Johnson zorgt al dat ze geen productieafval meer naar de stortplaats sturen.

http://photos.prnewswire.com/prnvar/20161209/447680LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnvar/20161209/447680LOGO]

Dit jaar werd Jeddah, Saoedi-Arabië een van de zes productiefaciliteiten van SC Johnson die met succes de status 'geen productieafval naar de stortplaats' heeft bereikt. De productiefaciliteiten van het bedrijf in Toluca, Mexico; Ho Chi Minh, Vietnam; Rosslyn, Zuid-Afrika; Kiev, Oekraïne; en Nairobi, Kenia, gingen nog een stapje verder in 2017 en bereikten de status 'geen afval naar de stort' - zij sturen helemaal geen afval meer, inclusief afval van kantines en kantoorgebouwen, naar de stort.

"Ons traject richting 'geen afval naar de stort' is slechts het begin van een langdurige inzet waarbij we leidinggevend willen worden in duurzaamheid en ons inzetten voor een hoger ideaal", zei Fisk Johnson, Chairman en CEO van SC Johnson. "Ik ben trots op het werk van de mensen bij SC Johnson in onze productiefaciliteiten wereldwijd. Zij hebben zich extra ingezet om het milieu te helpen beschermen voor toekomstige generaties, zelfs op plekken waar dit niet zo eenvoudig was."

SC Johnson heeft zich gecommitteerd aan het volledig stopzetten van het brengen van afval naar stortplaatsen vanaf 2021. Vijf jaar geleden werd er bij vijf locaties van SC Johnson geen productieafval meer naar de stort gebracht. Vandaag de dag wordt bij 17 locaties van SC Johnson geen productieafval meer naar de stort gebracht, en bij 14 van deze locaties wordt geen enkel afval meer naar de stort gebracht.

Het bereiken van dit doel vereist vindingrijkheid van de mensen bij SC Johnson in landen waar recycling nog in de kinderschoenen staat, of nog helemaal niet gebeurt. Sommige locaties composteren voedselafval voor het aanleggen van een tuin; op andere locaties wordt afvalwater behandeld voor gebruik in parken en andere natuurlijke omgevingen.

In Nairobi, Kenia zijn mensen bijvoorbeeld niet gewend om afval te scheiden, omdat recyclen en de hiervoor benodigde infrastructuur nog weinig aanwezig zijn. Mensen op deze locatie werden getraind in het scheiden van afval in speciaal hiervoor aangewezen bakken, en ontvingen een training over de voordelen van afvalbeheer. Deze locatie stuurt nu geen afval meer naar de stort.

SC Johnson zoekt naar alle mogelijke manieren om afval die anders naar de stort zou gaan te elimineren, en heeft een principiële, doelgerichte benadering waarin onder andere hergebruik, industriële recycling, behandeling van afvalwater en compostering op locatie worden gebruikt. Wanneer dit echter niet mogelijk is, wordt afvalverbranding overwogen, waarbij warmte-energie grotendeels uit dit proces wordt herwonnen. Verbranding kan een minder grote milieu-impact op de lange termijn vormen in vergelijking met de stortplaats, met name in landen waar een dergelijke afvalstort niet gereguleerd is, en in het bijzonder wanneer het methaangas dat door deze stortplaatsen wordt aangemaakt niet beheerst of opgevangen kan worden als energie.

"Wanneer je naar andere stortplaatsen in niet-geïndustrialiseerde landen kijkt, dan maken wij ons zorgen over het beheer van stortplaatsen", zei Kelly M. Semrau, Senior Vice President - Global Corporate Affairs, Communication and Sustainability bij SC Johnson. "Als we nog geen manier hebben gevonden om het afval te elimineren of anderszins te verwerken, dan is er bij verbranding een betere beheersing en een beter technologie dan het langetermijnrisico van storten."

Bedrijven definiëren 'geen afval naar de stort' vaak verschillend. Voor SC Johnson betekent "geen afval" ook echt geen afval, en het bedrijf hanteert een strikte definitie van 'geen afval naar de stort'. Het bedrijf vereist dat iedere locatie gedurende een bepaalde tijd geen afval naar de stort brengt. Dit betekent ook dat gemeentelijk afvalbeheer alleen bijdraagt aan het bereiken van 'geen afval' indien het afval wordt gebruikt voor composteren of omzetting in methaan. Een uitzondering is biologisch gevaarlijk afval, medisch afval of ander gevaarlijk afval, en dit is een klein deel van het totale wereldwijde afval. Specifieke verwerking van afval, zoals gebruik van een stortplaats, kan door lokale wetgeving vereist worden.

Sommige bedrijven beweren misschien "geen afval" te storten, met een sterretje en een voetnoot erbij waarin ze aangeven kleine percentages afval regelmatig naar de stort te brengen, wanneer dit ook anders verwerkt had kunnen worden. SC Johnson doet dit niet.

Een groot deel van de voortgang van het bedrijf wordt aangestuurd door de mensen bij SC Johnson, die in hun denkwijze 'geen afval naar de stort' hebben opgenomen, waardoor het onderdeel is geworden van de cultuur. Productiefaciliteiten wereldwijd hebben "groene teams" opgezet, die zijn gericht op het elimineren, hergebruiken of recyclen van afval dat is bestemd voor stortplaatsen.

Over SC Johnson SC Johnson is een familiebedrijf dat zich inzet voor innovatieve, kwalitatief hoogwaardige producten, een uitmuntende werkomgeving en een langdurige inzet voor het milieu en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is. Het bedrijf is gevestigd in de VS, en is een van de meest toonaangevende producenten van schoonmaakmiddelen en opbergproducten voor in huis, luchtverversingsproducten, ongediertebestrijding en onderhoud van schoenen, samen met professionele producten. Het brengt bekende merken zoals GLADE®, KIWI®, OFF!®, PLEDGE®, RAID®, SCRUBBING BUBBLES®, SHOUT®, WINDEX® en ZIPLOC® op de Amerikaanse en internationale markt, en merken die buiten de VS worden verhandeld zijn bijvoorbeeld AUTAN®, TANA®, BAMA®, BAYGON®, BRISE®, KABIKILLER®, KLEAR®, MR MUSCLE® en RIDSECT®. Het 131-jaar oude bedrijf, dat $10 miljard in verkopen genereert, heeft wereldwijd ongeveer 13.000 mensen in dienst en verkoopt in bijna ieder land ter wereld haar producten. www.scjohnson.com [http://www.scjohnson.com/]

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161209/447680LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20161209/447680LOGO]

CONTACT: CONTACTPERSOON: SC Johnson Global Public Affairs, USPublicAffairs@scj.com, 262-260-2440

Web site: http://www.scjohnson.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234