Australisch Bedrijf komt met nieuwe oplossing voor internationale Werkgeversrisico's

Risico-Dollarisering - baanbrekende financiële aanpak, gericht op gezondheid en veiligheid van werknemers

SINGAPORE, 4 september 2017 /PRNewswire/ -- De Australische firma voor risicomanagementadvies Manage Damage heeft vandaag tijdens het Wereldcongres over Veiligheid en Gezondheid op het Werk 2017 in Singapore een innovatieve methode gepresenteerd om de kosten van werkgeversverzekeringen bij ondernemingen wereldwijd te reduceren. Het Congres wordt gezamenlijk georganiseerd door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Internationale Vereniging voor Sociale Zekerheid (ISSA), beide organen van de Verenigde Naties.

Jillian Hamilton, Managing Director van Manage Damage, introduceerde de unieke aanpak tijdens het symposium 'Prevention pays! The role of accident insurance and the return on work reintegration'. De Manage Damage-methodiek voor analyse is interessant voor wereldwijd opererende ondernemingen nu landen hun internationaal personeelsbestand willen uitbreiden.

"Bedrijven, internationale arbeidsorganisaties en overheden hebben de werkelijke kosten van niet-financieel risico nooit kunnen achterhalen, terwijl ze ondertussen bouwen aan een sterker internationaal personeelsbestand; onze methodiek is de eerste ter wereld die in fiscale termen het bewijs levert dat preventie loont," aldus Hamilton.

Niet- financieel risico richt zich op die gebieden die niet in financiële termen worden gemeten - de support en shared services binnen de organisatie. De complete financiële positie van deze services is veelal niet bekend, omdat de bijbehorende kosten niet boven water worden gehaald dan wel verborgen zijn achter de verschillende operationele of financiële structuren.

Het Manage Damage proces bestaat uit een analyse van die kosten, waaronder veiligheid, gezondheid, milieu, kwaliteitszorg en personeelsbeleid over de hele zakelijke linie en het omzetten van deze informatie in een financieel plaatje dat gemakkelijk te benaderen is door het bestuur en het senior management.

"Manage Damage gaat over het verminderen van risico's voor een bedrijf als geheel. Wij noemen onze filosofie 'Risk Dollarisation' ('Risico-Dollarisering', vert.). Onze methodiek converteert niet-financieel risico in harde dollars zodat het management beter kan inspelen op het complexe samenspel van deze factoren binnen een bedrijf, en daarmee gemoeide kosten kan reduceren. De bedrijfsleiding kan zien waar zich problemen voordoen en waar de werkelijke kosten zich bevinden," verklaart Hamilton.

Bedrijven verkrijgen complete zichtbaarheid van werkelijke schadeposten en mogelijkheden om de schade onder controle te krijgen worden naar voren gebracht. Deze unieke benadering van risico-'dollarisering' verlaagt de kosten als gevolg van schade en de negatieve effecten die deze hebben op de winst van het bedrijf.

"We zien nu brede belangstelling voor onze aanpak van over de hele wereld van zowel grote bedrijven als overheden. Dit is een gebied dat altijd werd afgeschoven door bedrijfsleidingen, omdat het te ingewikkeld is om in heldere fiscale termen aan te pakken. Dankzij onze methodiek wordt dit probleem nu opgelost."

CONTACT: STEVE RIETHOFF, +61 417047837, steve@reservoirnetwork.com.au

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234