Eerste volledig elektronische China Bond Connect-transacties uitgevoerd via Tradeweb

NEW YORK, 4 juli 2017 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, een toonaangevende wereldwijde marktplaats voor elektronische transacties met vast inkomen, derivaten en ETF, kondigde vandaag aan dat de eerste, directe en volledig elektronische obligatietransacties in cash, in Chinese Yuan, zijn uitgevoerd tussen offshore-investeerders en liquiditeitsverschaffers op het Chinese vasteland op Bond Connect via de transactielink Tradeweb. Er zijn al meer dan 70 instellingen uit meer dan 10 landen die zich hebben aangemeld voor de lancering van vandaag, voor toegang tot Bond Connect via Tradeweb.

De Chinese Volksbank gaf aan dat 7,05 miljard CNY (1,03 miljard USD) werd verhandeld op de eerste officiële dag van noordwaartse transacties op Bond Connect, waarbij 70 instellingen met succes 142 transacties hebben afgerond met 19 onshore marktmakers.

"We zijn een wereldwijde leider in elektronische transacties voor vast inkomen, en onze eigen volledig elektronische werkstroom heeft al gezorgd voor snellere en eenvoudigere toegang tot de Chinese schuldenmarkt voor institutionele investeerders via Bond Connect", zei Lee Olesky, CEO van Tradeweb Markets. "De introductie van elektronische transacties voor Chinese obligaties internationaal zorgt voor meer efficiëntie, connectiviteit en transparantie in de handel van deze obligaties binnen een breder netwerk."

Tradeweb geeft wereldwijde investeerders toegang tot Bond Connect, voor een directe interactie met 20 onshore liquiditeitsverschaffers in de China Foreign Exchange Trade System (CFETS)-markt. Investeerders kunnen nu gebruik maken van open RFQ-protocollen voor een verbeterde prijsaanvraag, het doorgeven van orders, en uitvoeren van alle obligaties die verhandeld kunnen worden op de China Interbank Bond Market (CIBM), inclusief Chinese staatsobligaties, lokale overheidsobligaties, polis-bankobligaties, obligaties voor financiële instellingen, bedrijfsobligaties, zakelijke schuldinstrumenten en meer.

Endre Pedersen, Senior Managing Director en CIO Fixed Income, Asia (ex-Japan) bij Manulife Asset Management, zei: "Wij krijgen er een gestroomlijnde, elektronische toegang bij tot de op twee-na grootste obligatiemarkt ter wereld. Tradeweb en Bond Connect hebben de operationele werkstroom voor de handel in Chinese obligaties getransformeerd, terwijl de prijsaanvraag en connectiviteit voor liquiditeitsverschaffers wordt verbeterd."

Bond Connect zorgt voor een efficiëntere toegang tot de markt door middel van een nieuwere en eenvoudigere toegang voor offshore investeerders naar verbonden financiële infrastructuur-instellingen in Hong Kong en op het Chinese vasteland. Integratie met de interface van Tradeweb zorgt ook voor een efficiëntere betaling door gebruikmaking van bestaande wereldwijde depothouders en de verantwoordelijke rekening structuur van de kapitaalmarktenunie, waarbij de noodzaak voor het openen van directe betaalrekeningen bij ChinaBond of het Shanghai Clearing House wordt weggenomen.

Over Tradeweb Markets Tradeweb Markets ontwikkelt en exploiteert veel van de meest efficiënte financiële markten in de wereld, waarbij het een grotere transparantie en efficiëntie biedt aan de marktdeelnemers in vast inkomen en derivaten. Met zijn focus op het toepassen van technologie om een grotere efficiëntie te bewerkstelligen in de hele levenscyclus van de transacties, was Tradeweb een pionier in de verwerking van vaste inkomenstransacties van begin tot einde (STP) en biedt het op dit moment ondersteuning voor markten van meer dan 20 activaklassen met elektronische uitvoering, verwerking, posttransactionele analyses en marktdata in een integrale werkstroom. Tradeweb Markets bedient de markten van leverancier tot klant via het institutionele platform van Tradeweb, transacties tussen leveranciers via het Dealerweb en de in de VS gevestigde retail vastrentende gemeenschap via Tradeweb Direct. Klanten vertrouwen op Tradeweb als aandrijver van de evolutie van vast inkomen en derivaten door middel van de flexibele handelsarchitectuur en efficiëntere, transparantere markten. Ga voor meer informatie naar www.tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Contactpersoon media:

Asia/Europe Angeliki Kallipoliti (O) +44 (0)20 7776 0958 (M) +44 (0)7824 327 073 Angeliki.Kallipoliti@Tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@Tradeweb.com]

Americas Gauri Andriks (O) +1 (646) 430-6116 (M) +1 (267) 312-3469 Gauri.Andriks@Tradeweb.com [mailto:Gauri.Andriks@Tradeweb.com]

Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234