Bitpanda ontvangt vergunning als betalingsdienstaanbieder (PSD2)

WENEN, 4 april 2019 /PRNewswire/ -- Fintech-bedrijf Bitpanda uit Wenen heeft een vergunning als betalingsdienstaanbieder voor de Europese wet (PSD2) ontvangen van de toezichthouder op de financiële markt (FMA) in Oostenrijk.

https://mma.prnewswire.com/media/829258/Bitpanda_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/829258/Bitpanda_Logo.jpg ]

Bitpanda, het Weense fintech-bedrijf met omstreeks 1 miljoen gebruikers en meer dan 100 werknemers, is zijn formule aan het uitbreiden. De Oostenrijkse financiële toezichthouder heeft binnen vijf maanden tijd de Europese vergunning betalingsdienstaanbieder (PSD2) verstrekt aan Bitpanda Payments GmbH. Het is een belangrijke mijlpaal voor de Bitpanda groep, waarmee de groep in de komende maanden interessante nieuwe functies en producten zal kunnen lanceren.

"Ons doel is het overbruggen van de kloof tussen de moderne en de traditionele financiële wereld. Met de vergunning betalingsdienstverlener kunnen we die barrières gaan slechten,'' aldus Philipp Bohrn, een van de twee algemene directeuren van Bitpanda Payments GmbH. Voordat hij aantrad bij Bitpanda was Philipp Bohrn 9 jaar lang algemeen directeur van de Association of Financial Service Providers bij de Oostenrijkse Kamer van Koophandel. Lukas Enzersdorfer-Konrad, voormalig hoofd afdeling digitalisering en innovatie bij de Oostenrijkse bankengroep Raiffeisen en tweede algemene directeur, zegt instemmend: "Wij willen fungeren als de ontbrekende schakel om ervoor te zorgen dat digitale activa overal kunnen worden uitgegeven waar de gebruikers maar wensen. Met deze vergunning gaan wij als eerste partij in Europa meer gemak en innovatieve functies en diensten aanbieden."

"Wij zijn heel blij om als Bitpanda een van de weinige Europese cryptovaluta fintechs te zijn die zo'n vergunning ontvangt. Het is een belangrijke stap in het realiseren van onze visie om een open, innovatief investeringsplatform te zijn," aldus Bitpanda CEO Eric Demuth. Bitpanda's visie is het aanbieden van gebruiksvriendelijk en gemakkelijke toegang tot een breed scala van digitale activa, en breidt momenteel zijn handelsplatform uit met andere activasoorten naast cryptovaluta.

Over Bitpanda

Bitpanda is een fintech-bedrijf met hoofdvestiging in Wenen, Oostenrijk, en is opgericht in 2014. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot het grootste handelsplatform in Europa voor koop en verkoop van digitale activa zoals Bitcoin. Bitpanda heeft meer dan 900.000 gebruikers en werkt met een team van ruim 100 medewerkers. Het bedrijf gelooft heilig in de innovatieve kracht van cryptovaluta en blockchain-technologie. Hun missie is om de grootste drijvende kracht te vormen in de huidige fintech-revolutie door het aanbieden van gebruiksvriendelijke, gemakkelijke en veilige toegang tot alle digitale activa aan zowel nieuwe als ervaren gebruikers.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/829258/Bitpanda_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/829258/Bitpanda_Logo.jpg] Foto: https://mma.prnewswire.com/media/845490/Bitpanda.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/845490/Bitpanda.jpg]

https://mma.prnewswire.com/media/845490/Bitpanda.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/845490/Bitpanda.jpg]

CONTACT: Imo Babics, Head of Marketing, 0043-6781260250

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234