Skyworth maakt financieel verslag voor eerste helft 2020 bekend

Ondanks de COVID-19-pandemie realiseert de Chinese fabrikant van huishoudelijke apparatuur een aanzienlijke stijging van de nettowinst

SHENZHEN, China, 3 september 2020 /PRNewswire/ -- Op 31 augustus maakte Skyworth Group Co., Ltd. (aandelencode: 00751.HK, "Skyworth") zijn financiële verslag voor de eerste helft van 2020 bekend. Volgens het verslag genereerde Skyworth een omzet van 15,98 miljard yuan (ongeveer US$ 2,33 miljard), een brutowinst van 3,09 miljard yuan (ongeveer US$ 451 miljoen) en meldde het een brutowinstmarge van 19,3%. De Chinese fabrikant van huishoudelijke apparatuur rapporteerde voor de rapportageperiode een niet-geaudite winst, voor en na aftrek van minderheidsbelangen, van 573 miljoen yuan (ongeveer US$ 83,7 miljoen) en 391 miljoen yuan (ongeveer US$ 57,1 miljoen) respectievelijk, een stijging van 64,66% en 116.02% in vergelijking tot het jaar daarvoor.

https://mma.prnewswire.com/media/1248402/IFA.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1248402/IFA.jpg]

Tijdens de eerste helft van dit jaar, als reactie op de impact van COVID-19 en een toename van de inventaris van huishoudelijke apparatuur, ondernam Skyworth stappen om zijn operationele strategieën aan te passen, en zijn producten en diensten te upgraden. Daarnaast voerde de groep verschillende maatregelen door om de algehele operationele efficiëntie te verbeteren, wat leidde tot een toename van de algehele winstgevendheid.

Het multimediabedrijf van de groep meldde een omzet van 9,39 miljard yuan (ongeveer US$ 1,37 miljard). Profiterend van de "thuisblijven-economie", rapporteerde het bedrijf een omzet van 506 miljoen yuan (ongeveer US$ 73,9 miljoen) voor zijn COOCQQ waardevermeerderende internetservice, een stijging van 130 miljoen yuan of 34,6% (ongeveer US$ 19,0 miljoen), in vergelijking met de 376 miljoen yuan (ongeveer US$ 54,9 miljoen) voor dezelfde periode van het voorgaande jaar. De waardevermeerderende internetservice is de nieuwe groeimotor van de groep geworden. Skyworth heeft ook de negatieve gevolgen van de pandemie aangepakt door zijn verkoopkanalen in overzeese markten te optimaliseren, waardoor een aanzienlijke groei gerealiseerd werd tijdens deze uitdagende periode. Eind juni rapporteerde de groep een omzet van 5,58 miljard yuan (ongeveer US$ 816 miljoen) voor alle markten buiten China, wat neerkomt op 34,9% van de totale omzet en een jaar-op-jaar stijging van 12,2%.

Vooruitkijkend is Skyworth van plan om de trends op de markt op de voet te volgen en de integratie van 5G en AI te versnellen voor elk product met een "terminal" dat door het bedrijf geproduceerd wordt. Dit zal worden bereikt door de R&D van verschillende productlijnen te versnellen, inclusief 5G smart-tv's, 5G-toegangssystemen voor thuis, slimme bedieningssystemen voor thuis en slimme geavanceerde huishoudelijke apparaten, waardoor een nieuw productportfolio gecreëerd zal worden waarmee het marktaandeel en het concurrentievermogen van het bedrijf vergroot zal worden. De firma zal zich ook concentreren op de drie andere elementen die van belang zijn voor het vervullen van de bedrijfsvisie om een slimme woonomgeving te creëren - intelligentie, aansluitingen en ecosystemen.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1248402/IFA.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1248402/IFA.jpg]

CONTACT: Shiloh, +86-132-6681-5126

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234