Situs is geselecteerd als leningenbeheerder door Attestor Capital voor aankoop Stack-portefeuille en opent kantoor in Nederland

Situs wordt leningenbeheerder voor Project Stack, een portefeuille van CRE-leningen met vastgoed in Nederland als onderpand ter waarde van EUR220 miljoen ($260 miljoen) en opent kantoor in Amsterdam.

NEW YORK en LONDEN, 3 augustus 2017 /PRNewswire/ -- Situs [https://www.situs.com/], de voornaamste wereldwijde leverancier van strategische bedrijfsoplossingen voor de financiële en vastgoedsectoren, heeft vandaag aangekondigd dat Attestor Capital de onderneming heeft geselecteerd als leningenbeheerder en oplossingenspecialist met betrekking tot een portefeuille van CRE-leningen met Nederlands vastgoed als onderpand. De leningenportefeuille heeft een nominale waarde van ongeveer EUR220 miljoen ($260 miljoen) en bestaat uit ongeveer 50 groepen van leners met ongeveer 150 eigendommen als onderpand. De inschakeling van Situs valt samen met de opening van het Situs-kantoor in Amsterdam van waaruit de onderneming diensten zal leveren aan de CRE-markt in Nederland.

"De selectie van ons bedrijf voor Project Stack is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen Attestor Capital en Situs om een beheersoplossing op maat overeenkomstig de specifieke behoeften van Attestor te leveren," zei Wilhelm Hammel, Hoofd Distressed Solutions bij Situs. Hij voegde hieraan toe, "Deze verbintenis is nogmaals een bevestiging van de reputatie van Situs als de adviseur en beheerder bij uitstek in de Europese NPL-markt, met name voor complexe leningenportefeuilles. Wij zijn verheugd Attestor Capital bij deze inspanning te ondersteunen."

"Gezien onze recente betrokkenheid bij NPL-transacties in Nederland was het voor ons een logisch besluit om dit jaar een kantoor te openen in Amsterdam. Wij kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Attestor Capital aan Project Stack en om onze betrokkenheid bij de CRE-markt in Nederland vanuit ons nieuwe kantoor te vergroten. Deze verbintenis toont de uitbreiding van het pakket diensten en oplossingen van Situs om te voldoen aan de vraag van Europese en Noord-Amerikaanse financiële instellingen in de Europese CRE-ruimte," zei Christian Bearman, Algemeen Directeur van Situs Europe.

Sinds de overname van Hatfield Philips in november 2016 is Situs [https://www.situs.com/] de onafhankelijke marktleider op het gebied van leningenbeheer en het beheer van oninbare leningen (NPL's) in Europa. Het bedrijf beheert wereldwijd een bedrag van EUR145 miljard ($160 miljard) aan gecombineerde activa.

OVER SITUS

Situs [https://www.situs.com/] is de voornaamste wereldwijde leverancier van strategische bedrijfsoplossingen voor de financiële en vastgoedsectoren waarop bedrijven vertrouwen voor de evaluatie, de optimalisatie en het beheer van cruciale activa en effecten; van commercieel en residentieel vastgoed tot kleine en middelgrote bedrijfs- en consumentenleningen. Sinds 1985 is door Situs de norm bepaald in de financiële dienstensector wat betreft dienstverlening, kwaliteit en tenuitvoerlegging. Situs heeft kantoren in de VS, Europa en Azië en is betrokken geweest bij vastgoeddeals inzake schuld en equity ter waarde van meer dan $1 biljoen. Als een beheerder met een door Moody's, Fitch en Morningstar toegekende rating heeft Situs activa onder beheer ter waarde van meer dan $160 miljard (EUR145 miljard) en behoort Situs tot de top-20 van beheerders in meerdere categorieën van de Mortgage Bankers Association.

MEDIACONTACT

SITUS

Relaties met de Media Cecilia Panozzo Tel: + 1 212 294 1304 Cecilia.panozzo@situs.com [mailto:Cecilia.panozzo@situs.com]

Web site: http://www.situs.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234