ZTE tekent strategisch samenwerkingsverband met Telenet voor 5G en IoT

Minister-president Li Keqiang en minister-president Charles Michel waren officieel aanwezig bij de ondertekeningsceremonie van ZTE en Telenet in Brussel

BRUSSEL, 3 juni 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale leverancier van telecommunicatie en zakelijke en particuliere technologie-oplossingen voor het mobiele internet, kondigde vandaag het ondertekenen van het strategische samenwerkingsverband met Telenet aan met betrekking tot 5G en IoT, waardoor er een verdieping van de samenwerking tussen de twee bedrijven zal plaatsvinden met betrekking tot de volgende generatie technologieën.

Tijdens de ceremonie in het kasteel Val-Duchesse in Brussel, dat officieel werd bijgewoond door minister-president Charles Michel en premier Li Keqiang, ondertekenden Micha Berger, Chief Technology Officer van Telenet en Xiao Ming, Senior Vice President van ZTE, een nieuwe overeenkomst waarmee de samenwerking tussen de twee bedrijven op het gebied van toekomstige netwerkinnovaties uitgebreid zal worden.

De heer Berger zei: "We werken reeds enkele maanden met ZTE samen en we zijn erg blij met de situatie. We zijn ervan overtuigd dat dit samenwerkingsverband ons in staat zal stellen om een hoogwaardig mobiel netwerk te bieden voor de bestaande en toekomstige vraag in heel België."

Telenet is in België de grootste serviceprovider van kabelbreedband en het bedrijf is genoteerd op de Euronext Beurs onder het symbool TNET. Het biedt een reeks digitale televisie-, vaste en mobiele diensten aan aan zowel particuliere als zakelijke klanten in België en Luxemburg.

In augustus 2016, werd ZTE door Telenet uitgekozen om het nationale mobiele netwerk te upgraden, door middel van de invoering van ZTE's uitmuntende Uni-RAN-technologie. Het project voor het moderniseren van het netwerk leidde niet alleen tot grote verbeteringen op het gebied van de kwaliteit van prestaties en dienstverlening voor Telenet-klanten maar biedt het bedrijf tevens verbeterde mogelijkheden om de bedrijfsactiviteiten te beheren.

ZTE heeft Telenet geholpen met het vervangen van 2G-basisstations en het optimaliseren van de 3G- en 4G-dekking, het leveren van een verhoogde netwerkcapaciteit voor een betere gebruikerservaring voor abonnees en het ondersteunen van de overgang naar toekomstige netwerktechnologieën.

Met ZTE's toonaangevende technologie binnen de branche, heeft Telenet een veldtest uitgevoerd en een nieuw snelheidsrecord voor het Europese netwerk vastgesteld, met downloadsnelheden van 1,3 gigabit per seconde, vier keer sneller dan de bestaande 4G-service.

Samen met ZTE doet Telenet met behulp van de oplossingen van LTE Massive MIMO en LTE Broadcast onderzoek naar technologie-oplossingen voor IoTT-services en hoge capaciteitsoplossingen.

Als wereldleider op het gebied van 5G-technologie, zet ZTE zich in voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van de 5G-kerntechnologieën waaronder Massive MIMO, MUSA (gedeelde toegang voor meerdere gebruikers), FB-OFDM (filterbank OFDM), Virtual Cell en network slicing.

ZTE speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van wereldwijde 5G-technologieën en -normen. Het bedrijf is lid van meer dan 70 normenorganisaties, -samenwerkingsverbanden en -forums, waaronder ITU, 3GPP, IEEE, NGMN, en de IMT-2020 (5G) Promotion Group.

"ZTE is enthousiast over onze strategische overeenkomst met Telenet," aldus de heer Xiao. "Deze overeenkomst biedt een solide basis voor Telenet en ZTE om het langdurige samenwerkingsverband uit te breiden in het kader van het nieuwe 5G-tijdperk."

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten in de publieke sector. In het kader van ZTE's M-ICT-strategie, zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. de producten en diensten van ZTE, dat genoteerd is aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ), worden verkocht aan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van de jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact-initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn.

Over Telenet

Telenet Group Holding NV is een in België gevestigde leverancier van media- en communicatiediensten aan de publieke en particuliere sectoren. Het richt zich voornamelijk op televisie (tv), internet en telefonie. De productportefeuille van het bedrijf bestaat uit uitzendingen via kabel-tv, diensten voor internettoegang, vast netwerktelefonie, mobiele telefonie, zakelijke dienstverlening zoals spraak- en dataoverdracht via glasvezelkabel, coaxiale kabel, en draadloze infrastructuren voornamelijk bedoeld voor openbare, zorg- en onderwijsvestigingen, en leveranciers van spraak-, data-, en internetdiensten. Het bedrijf biedt zijn producten en diensten tevens aan aan verschillende bedrijven, overheidsorganisaties, zorg- en onderwijsinstellingen, alsmede aan kleine en middelgrote ondernemingen. Het gebruikt Lycamobile als mobiel netwerk.

ZTE contactpersoon voor de pers


Margrete Ma Mark Lee

ZTE Corporation Cohn & Wolfe

Tel: +86 755 26775207 Tel: +852-36651008

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: mark.lee@cohnwolfe.com


PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234