Onderzoek van Booking.com toont opvallend verschil tussen reisdoelen en realiteit

AMSTERDAM, May 3, 2018 /PRNewswire/ --

Nieuw onderzoek van Booking.com toont aan dat 44% van de mensen graag een grenzeloze reiziger wil zijn. Desondanks zegt 63% nu niet alles uit een vakantie te halen. Ook blijkt dat 20% zich nog nooit echt 'grenzeloos' heeft gevoeld. Reizigers maken zich zorgen om een taalbarrière. 28% geeft aan dat dit ze kan belemmeren bij het boeken van een reis en 20% is bang te verdwalen. Ook belemmert het bij het zoeken van een geschikte accommodatie (34%) en 26% is bezorgd over onbekende situaties tijdens het reizen.

Als gevraagd wordt wat zorgen over toekomstige reizen zou kunnen wegnemen, dan noemt men:


- goede accommodatiemogelijkheden (37%),
- positieve beoordelingen (35%),
- de mogelijkheid om vragen te stellen en de weg te vragen in de lokale taal (26% en 23%)
,
- favoriet eten kunnen bestellen (22%).


55% vindt dat het mooiste aan reizen is dat je uit je comfortzone komt. Bovenaan het lijstje van reizen die mensen nog graag zouden willen maken staan een vrijwilligersreis (39%), gastronomisch avontuur (38%), mystery-trip (38%), sabbatical-reis (36%) en een DNA-reis op zoek naar je roots (36%).

Het volledige bericht en beeldmateriaal in hoge resolutie is de vinden op Booking.com Newsroom Nederland [https://news.booking.com/nl ].

OVER BOOKING.COM 

Dagelijks worden meer dan 1,5 miljoen kamers gereserveerd op ons platform. Of het nu gaat om zakenreizen of vakanties, klanten kunnen snel en makkelijk hun ideale accommodatie boeken via Booking.com. Er zijn geen reserveringskosten en gasten kunnen rekenen op onze 'We bieden dezelfde prijs'-belofte. De Klantenservice van Booking.com is 24 uur per dag bereikbaar in 43 talen om dag en nacht ondersteuning te bieden aan gasten. De website en apps van Booking.com zijn beschikbaar in 43 talen en bieden meer dan 28 miljoen aangemelde accommodaties in 130,000 bestemmingen in 227 landen en gebieden wereldwijd.

Booking.com B.V. is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse startup uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , Booking.com heeft meer dan 17,000 werknemers, in 198 kantoren in 70 landen wereldwijd. Volg ons op Twitter [https://twitter.com/bookingcom ] en Instagram [https://www.instagram.com/bookingcom ], 'like' ons op  Facebook [http://www.facebook.com/bookingcom ], en bezoek onze global media room [https://globalnews.booking.com ] voor het laatste nieuws, data en informatie.

Neem voor vragen contact op met Edelman: annebelle.voorbach@edelman.com

CONTACT: +31-(0)-20-3010-980

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234