FMC Corporation rondt transformerende transactie met DuPont af

PHILADELPHIA, 2 november 2017 /PRNewswire/ -- FMC Corporation kondigde vandaag aan dat het met succes twee lopende transacties met DuPont heeft afgerond. De bedrijven tekenden op 31 maart 2017 een definitieve overeenkomst, en hebben nu voldaan aan alle vereiste voorwaarden en goedkeuringen. FMC heeft het gewasbeschermingsbedrijf van DuPont overgenomen, dat de organisatie heeft moeten verkopen om te voldoen aan de uitspraak van de Europese Commissie aangaande haar fusie met The Dow Chemical Company, die op 31 augustus 2017 werd afgerond, en waarbij DowDuPont(TM) ontstond. Daarnaast heeft FMC de verkoop van FMC Health and Nutrition aan DuPont afgerond.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/594902/FMC_CORPORATION_LOGO.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/594902/FMC_CORPORATION_LOGO.jpg]

Het bedrijf zal volgende week een eerste inkijk geven in het gecombineerde bedrijf en de integratie van de acquisitie hiervan, als onderdeel van haar conference call over de inkomsten van het derde kwartaal 2017 op dinsdag 7 november 2017, om 9:00 ET.

Over FMC FMC bedient al meer dan een eeuw lang de wereldwijde landbouw-, industrie- en consumentenmarkten met innovatieve oplossingen, toepassingen en kwalitatief hoogwaardige producten. Op 1 november 2017 kocht FMC een significant deel aan van de gewasbeschermingsactiviteiten van DuPont. De pro forma inkomsten van FMC voor 2016 bedroegen ongeveer $ 4 miljard.(1) FMC heeft meer dan 7000 werknemers wereldwijd en beheert haar bedrijfsactiviteiten in twee segmenten: FMC Agricultural Solutions en FMC Lithium. Ga voor meer informatie naar www.FMC.com [http://www.fmc.com/].

(1) 2016 pro forma inkomsten zijn gebaseerd op de aanname dat de transacties met DuPont aan het begin van het jaar hebben plaatsgevonden, en omvat twaalf maanden inkomsten uit het gewasbeschermingsbedrijf van DuPont, en het sluit inkomsten van FMC Health and Nutrition uit. De pro forma inkomsten zijn een weerspiegeling van de berekening van FMC op dit moment, en met de momenteel beschikbare informatie. Formulier 8-K zal binnen 75 dagen na de transactiedatum worden ingediend en omvat niet-gecontroleerde, pro forma, samengevatte financiële gegevens aangaande de transacties.

Safe Harbor -verklaring onder de Private Securities Act van1995: Verklaringen in dit persbericht die toekomstgericht zijn, zijn onderhevig aan verscheidene risico's en onzekerheden, aangaande specifieke factoren die worden beschreven in Formulier 10-K van 2016 en andere bij de SEC ondergebrachte documenten van de FMC Corporation. Dergelijke informatie die hier is ondergebracht is een weerspiegeling van het best mogelijke oordeel van het management op dit moment, en met de momenteel beschikbare informatie. FMC Corporation heeft niet de intentie om deze informatie te updaten en verwerpt iedere juridische verplichting hiertoe. Resultaten uit het verleden bieden niet noodzakelijkerwijs een indicatie van prestaties in de toekomst.

CONTACT: CONTACTPERSONEN: Contactpersoon media: Dwayne Roark, +1.215.299.6820, dwayne.roark@fmc.com; Contactpersoon investeerders: Michael Wherley +1.215.299.6543, michael.wherley@fmc.com

Web site: http://www.fmc.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234