Nieuwe data van KIHDNEy Cohort toont verbeterde biochemische resultaten en breed bereik geschiktheid voor patiënten, met meer frequente hemodialy

Data-presentaties zullen gehouden worden tijdens het 54(e) ERA-EDTA Congres

LAWRENCE, Massachusetts, 2 juni 2017 /PRNewswire/ -- NxStage Medical, Inc. , een toonaangevend medisch technologiebedrijf gericht op het bevorderen van nierverzorging, kondigde vandaag de nieuwe bevindingen aan waarin de positieve biochemische resultaten worden aangetoond van meer frequente hemodialyse met behulp van NxStage(®) System One(TM). De data zal gepresenteerd worden tijdens het ERA-EDTA Congres dat op 3-6 juni 2017 in Madrid, Spanje gehouden zal worden.

https://mma.prnewswire.com/media/321808/nxstage_medical__inc__logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/321808/nxstage_medical__inc__logo.jpg]

Het onderzoek werd uitgevoerd door het cohortteam Knowledge to Improve Home Dialysis Network in Europe (KIHDNEy) met twee posterpresentaties door de hoofdauteurs Drs. Maxence Ficheux, nefroloog, CHR Clémenceau, Caen, Frankrijk en Roberto Corciulo nefroloog, Azienda Ospedaliero-Universitaria Policlinico, Bari, Italië, alsmede symposiumpresentaties door Dr. Sunita Nair, consultant nefroloog en clinical lead, Home Dialysis Therapy Shrewsbury en Telford NHS Trust, VK, waarin een overzicht gegeven werd van de KIHDNEy Cohort, en de resultaten over een periode van 12 maanden, en Pr. Eric Goffin nefroloog en clinical lead, Cliniques Universitaires Saint Luc, Brussel, België, gericht op mineraal- en botaandoeningen. Deelnemers aan de conferentie kunnen de vertegenwoordigers van NxStage bezoeken in stand 3.155.

Mondelinge presentaties zullen tijdens het symposium plaatsvinden op zondag 4 juni, om 18:45 CEST, More Frequent HD Improved Outcomes: The Wish Comes True At Home, voorgezeten door Drs. Natalie Borman, medisch directeur, consultant nefroloog, Wessex Renal and Transplantation Unit, Portsmouth, VK, en Maria-Auxiliadora-Bajo, nefroloog, Hospital Universitario La Paz, Madrid, Spanje. Tijdens het symposium zal Matthew Herbert, een NxStage patiënt uit het Verenigd Koninkrijk tevens spreken over zijn verleden met dialyse en zijn ervaring met de NxStage System One voor nachtelijke hemodialyse thuis.

Van de 11 KIHDNEy-onderzoekers zullen er 3 aanwezig zijn om de data van de 182 patiënten verspreid over 9 nier-eenheden in 5 landen te presenteren, waarin de klinische voordelen aangetoond worden van meer frequente hemodialyse thuis, met inbegrip van:


-- Verbeterde controle op vloeistofvolume en goede klaring van opgeloste
stoffen:

-- laag percentage ultrafiltratie,
-- vermindering van geneesmiddelen voor antihypertensiva,
-- adequate dosis van dialyse.
-- Stabiele parameters mineraal- en botaandoeningen, in combinatie met
verbeterde albumine
-- Goed behoud van de residuele nierfunctie
"De data blijft bevestigen dat meer frequente hemodialyse met de System One betere gezondheidsresultaten biedt voor een breed spectrum van dialysepatiënten," aldus Allan Collins, Chief Medical Officer, NxStage Medical. "We zijn verheugd om deze data te kunnen delen met de internationale gemeenschap voor nierverzorging en we kijken uit naar het samenwerkingsverband om meer patiënten toegang te geven tot deze levensveranderende behandeling."

De NxStage System One is een eenvoudig, flexibel en draagbaar systeem voor hemodialyse dat een breed scala aan dialysebehandelingen biedt, waaronder voor thuis, meer frequent, en dialyse gedurende de nacht. Ga naar www.nxstage.com voor meer informatie over de behandelingsmogelijkheden van System One.

Deze behandelingsvorm is niet geschikt voor iedereen, ondanks de gezondheidsvoordelen van hemodialyse thuis voor hen die lijden aan een chronische nierziekte. De gemelde voordelen van hemodialyse thuis zullen mogelijk niet door alle patiënten ervaren worden. De risico's verbonden aan hemodialysebehandelingen, ongeacht de omgeving omvatten, maar zijn niet beperkt tot, hoge bloeddruk, te veel vloeistof, lage bloeddruk, hartgerelateerde problemen, en complicaties vasculaire toegankelijkheid. De medische hulpmiddelen gebruikt tijdens de hemodialysebehandelingen kunnen extra risico's met zich meebrengen, waaronder lucht in de bloedbaan en bloedverlies as gevolg van stolling of het onopzettelijke ontkoppeling van de bloedbuisset. Bepaalde risico's zijn uniek voor een thuissituatie. Thuisbehandelingen worden uitgevoerd zonder de aanwezigheid van medisch personeel of technische ondersteuning. Patiënten en hun partners moeten opgeleid worden om te leren wat zij moeten doen en hoe zij medische of technische assistentie kunnen verkrijgen wanneer daar behoefte aan is.

Over NxStage System One

De NxStage System One is het eerste en enige echt draagbare hemodialysesysteem specifiek goedgekeurd door de FDA voor hemodialyse thuis en nachtelijke hemodialyse thuis. De eenvoud en revolutionaire afmetingen (iets groter dan 30 cm) zorgen voor een gemakkelijk gebruik in het huis van de patiënt en het geeft de patiënt de mogelijkheid om zich, tijdens de behandeling vrij te bewegen. In combinatie met het NxStage PureFlow(TM) SL Dialysis Preparation System, kunnen patiënten dingen nog meer vereenvoudigen door gewoon kraanwater te gebruiken zodat ter plekke dialysevloeistof gecreëerd kan worden. In tegenstelling tot conventionele hemodialysesystemen, vereisen de producten uit de System One-familie geen speciale infrastructuur om gebruikt te kunnen worden. Onder leiding van hun arts kunnen patiënten de NxStage System One gebruiken, samen met hun getrainde partners, waar, hoe en wanneer daar een noodzaak voor is, ook tijdens het slapen - zowel thuis als op vakantie en met een medisch geschikte behandelingsfrequentie. Daarnaast verzamelt het NxStage's Nx2me Connected Health®-platform belangrijke informatie over de NxStage System One en de patiënt voor flexibele controle, toezicht en rapportage waardoor het patiëntenbeheer en -behoud verbeterd kan worden. Het zou tevens de zorg op een alternatieve locatie kunnen vereenvoudigen. De System One wordt ook gebruik om een scala aan flexibele behandelingen in meer traditionele zorginstellingen zoals ziekenhuizen en dialysecentra aan te bieden. De veiligheid en prestatie zijn aangetoond door middel van meer dan 14 miljoen behandelingen voor meer dan 30.000 patiënten wereldwijd. www.nxstage.com [http://www.nxstage.com/].

Over NxStage Medical
NxStage Medical, Inc. is een toonaangevend medisch technologiebedrijf, met het hoofdkantoor in Lawrence, Massachusetts, USA, dat innovatieve producten ontwikkelt, produceert en verkoopt voor de behandeling van nierziekte in het eindstadium (ESRD - end-stage renal disease) en acuut nierfalen. NxStage heeft ook een klein aantal van dialyseklinieken opgericht die zich inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve verzorgingsmodellen voor patiënten met ESRD. Ga voor meer informatie over NxStage en het product- en dienstenaanbod naar at www.nxstage.com [http://www.nxstage.com/] en www.nxstagekidneycare.com [http://www.nxstagekidneycare.com/].

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle verklaringen in dit bericht die niet duidelijk historisch van aard zijn moeten als toekomstgerichte verklaringen beschouwd worden, en de woorden "anticiperen", "geloven", "verwachten", "schatten", "plannen" en soortgelijke uitdrukkingen worden over het algemeen gebruikt om toekomstgerichte verklaringen te identificeren. Werkelijke resultaten kunnen materieel verschillen van die welke in deze toekomstgerichte verklaringen worden vermeld als gevolg van verschillende belangrijke factoren waaronder die die besproken worden in NxStage's deponeringen bij de Securities and Exchange Commission, met inbegrip van het kwartaalrapport op Form 10-Q voor het kwartaal eindigend op 31 maart 2017. NxStage is niet verplicht (en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af) om de toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of wijzigen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Contactpersonen media:
Kristen K. Sheppard, Esq.
ksheppard@nxstage.com [mailto:ksheppard@nxstage.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/321808/nxstage_medical__inc__logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/321808/nxstage_medical__inc__logo.jpg]

CONTACT: Kristen K. Sheppard, Esq., ksheppard@nxstage.com, +1-978-332-5923

Web site: http://www.nxstage.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234