SAI Global rondt acquisitie BWise® van Nasdaq af

Acquisitie zorgt voor een van de grootste bedrijven voor risicomanagementsoftware en educatie omtrent ethiek, waarmee het landschap van de branche voor geïntegreerd risicomanagement (Integrated Risk Management - IRM) verandert.

CHICAGO, 2 april 2019 /PRNewswire/ -- SAI Global, een erkende leider van oplossingen voor geïntegreerd risicomanagement [https://www.saiglobal.com/en-us/news_and_resources/sai_global_news/sai_global_launches_sai360_for_financial_services/], kondigde vandaag aan dat het de acquisitie heeft afgerond van BWise® van Nasdaq, Inc. , waarmee het een van de grootste bedrijven voor risicobeheer en educatie omtrent ethiek ter wereld is geworden.

Vanaf vandaag zal de combinatie van het bekroonde platform voor risicobeheer, interne audits en naleving van regelgeving van BWise [http://www.bwise.com/] en de brancheleidende oplossing van SAI Global voor risico en naleving [https://www.saiglobal.com/en-us/risk/integrated_risk_management/] zorgen voor de meest complete en geïntegreerde aanpak voor risicomanagement die op dit moment beschikbaar is.

"Dit is een belangrijke mijlpaal en de volgende stap op de routekaart voor groei van SAI Global, waarmee onze wereldwijde aanwezigheid wordt uitgebreid, we dichterbij financiële dienstverleningsklanten komen te staan, en hoogwaardige softwarecapaciteiten voor interne audits en beheer van naleving van regelgeving kunnen leveren," zei Peter Granat, CEO van SAI Global. "Wij kijken ernaar uit het BWise-team formeel te verwelkomen en om hun capaciteiten en diepgaande domeinexpertise van de branche in te zetten om innovatie te versnellen."

Met de toevoeging van BWise zijn de oplossingen en diensten van SAI Global beter gepositioneerd om klanten te ondersteunen bij het navigeren van het huidige risicolandschap, met een geïntegreerde aanpak voor financiële [https://www.saiglobal.com/en-us/risk/industry_risk_solutions/financial_services/], regelgevingsgerelateerde [https://www.saiglobal.com/en-us/risk/compliance_risk_software/], digitale [https://www.saiglobal.com/en-us/risk/digital_risk_software/] en operationele risico's [https://www.saiglobal.com/en-us/risk/operational_risk_management/]. Organisaties stellen nu taskforces samen voor geïntegreerd risicomanagement, waarbij de chief risk officer, corporate compliance officer, general counsel, head of internal audit, head of internal control, chief financial officer, chief information security officer en data privacy officer allemaal rond de tafel komen te zitten.

Dit kunnen klanten verwachten bij de integratie van BWise met het risicoplatform van SAI360:


-- Vanaf vandaag zullen klanten van BWise kennismaken met het aanbod aan
risico- en nalevingsoplossingen van SAI Global, waaronder de educatieve
inhoud voor ethiek en naleving
[https://www.saiglobal.com/en-us/risk/ethics_and_compliance/] van het
bedrijf, waarmee organisaties een duurzame cultuur van risicobewustzijn
en naleving op kunnen bouwen.
-- Klanten krijgen nu toegang tot een groter wereldwijd netwerk van
dienstverlenende en ondersteunende teams in meer dan 50 kantoren in 28
landen en op zes continenten, voor ondersteuning van hun initiatieven
voor risico, audits en naleving.
-- Klanten zullen een groei zien in hun investeringen in onderzoek &
ontwikkeling in de bekroonde technologie van BWise, die onderdeel zal
worden van de bredere risicoplatformstrategie van SAI360.
-- Na de acquisitie in augustus 2018 door SAI Global van Strategic BCP
[https://www.saiglobal.com/hub/sai-global-newsroom/strategic-bcp-acquisi
tion-sai-global-extends-irm-leadership-position] kunnen klanten software
en expertise opnemen in de ontwikkeling van zakelijk robuuste
programma's voor het beschermen van hun bedrijfsmerk en reputatie.
Op 11 februari kondigde SAI Global plannen aan voor de acquisitie van BWise [https://www.saiglobal.com/hub/sai-global-newsroom/sai-global-to-acquire-bwise-from-nasdaq], een erkende leider in software voor interne audits en beheer van naleving van regelgeving en operationeel risicomanagement. BWise werd opgericht in Nederland in 1994 en is uitgegroeid tot een leider in zakelijke GRC-software met capaciteiten op het gebied van interne audits, beheer van naleving van regelgeving en operationeel risicomanagement. Voorwaarden voor de transactie zijn vertrouwelijk.

"De branche verandert snel en er staat steeds meer druk op bedrijven om zich snel aan te passen en te reageren op zichtbare of onzichtbare bedreigingen", zei de CEO van BWise, Jonathan Deeks, die na de acquisitie onder management van Peter Granat zal staan. "Wij hebben een strategische fit gevonden met SAI Global en richten ons op de groeiende capaciteit voor innovatie en meer ondersteuning voor onze klanten, die deze samenwerking met zich mee zal brengen."

Over SAI Global

Bij SAI Global helpen wij organisaties om op een proactieve manier risico's te beheren om vertrouwen te creëren en zakelijke uitmuntendheid, groei en duurzaamheid te realiseren. Onze geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer bestaan uit een combinatie van de beste capaciteiten, dienstverlenende en adviserende vaardigheden die van kracht zijn binnen de gehele levenscyclus waardoor bedrijven zich op andere zaken kunnen richten. Samen zorgen deze instrumenten en kennis ervoor dat klanten in staat gesteld worden om een geïntegreerd overzicht van het risico te verkrijgen. Vraag om een gratis demo, om zo onze producten in actie te zien.

Wij hebben een wereldwijd bereik met locaties in heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Pacifisch gebied. Ga voor meer informatie naar www.saiglobal.com [http://www.saiglobal.com/].

CONTACT: Jacqueline Fleming, 917-573-6120

Web site: https://www.saiglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234