ZTE verwacht een stijging van 293% over de nettowinst in 2017

Het bedrijf voorspelt een totale nettowinst van RMB 4,55 miljard voor het hele jaar

SHENZHEN, China, 2 februari 2018 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale leverancier van oplossingen op het gebied van telecommunicatie, enterprise- en consumententechnologie voor het mobiele internet, publiceerde een richtlijn met betrekking tot een stijging van 293% in zijn nettowinst over het jaar 2017, eindigend op 31 december 2017. Deze winst werd versterkt door de groei van de carrier-netwerken en de consumentenbedrijven van het bedrijf.

Volgens het bedrijf bedroeg het bedrijfsresultaat RMB 108,82 miljard, een stijging van 7,49% in vergelijking met het voorgaande jaar. De toewijsbare nettowinst voor houders van gewone aandelen van het beursgenoteerde bedrijf bedroeg voor 2017 RMB 4,55 miljard, een stijging van 293% op basis van het voorlopige financiële cijfers die vandaag door ZTE gepubliceerd werden.

In 2017 stegen de bedrijfsopbrengsten uit carrier-netwerken, consumentenbedrijven, en overheidsbedrijven in vergelijking met het voorgaande jaar. Het bedrijf profiterende van de voortdurende investeringen in telecommunicatienetwerken door wereldwijde operatoren alsmede van de uitbreiding van consumentenbedrijven en de markten voor overheidsondernemingen. In 2017 versterkte het bedrijf zijn cashflow en het beheer van verkoopopbrengsten. De netto cashflow van het bedrijf uit operationele activiteiten voor het jaar 2017 bedraagt ongeveer RMB 6,78 miljard, een stijging van ongeveer 28,88% in vergelijking met het voorgaande jaar. Exclusief de gevolgen van de dwangsommen opgelegd door de Amerikaans overheidsinstanties, bedroeg de netto cashflow van het bedrijf uit operationele activiteiten RMB 12,44 miljard, een stijging van ongeveer 136,58% over het voorgaande jaar.

In 2017 concentreerde het bedrijf zich op de markt van reguliere carriers en hoogwaardige klanten, en zette het een proactieve, maar ook voorzichtige bedrijfsstrategie voort terwijl het nieuwe groeimogelijkheden verkende. Ondertussen nam het actief deel aan de bouw van een wereldwijd netwerk alsmede aan inspanning op het gebied van technologische evolutie. Als gevolg van het jarenlange concurrentievermogen op het gebied van technologieën en producten, heeft het bedrijf de kans gezien om te profiteren van de veranderingen in de wereldwijde markten en de technologische revoluties waardoor het geleidelijk zijn wereldwijde marktpositie heeft weten te verbeteren.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten in de publieke sector. In het kader van ZTE's M-ICT-strategie, zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. De producten en diensten van ZTE, dat genoteerd is aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden verkocht aan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van de jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact-initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Media Contacts: Margaret Ma ZTE Corporation Tel: +86 755 26775189 Email: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234