Heidrick & Struggles benoemt Avanade CEO Adam Warby tot lid van de Raad van Bestuur

Door de nieuwe benoeming zal de firma zich meer richten op vaardigheden en inzichten, vereist in de digitale wereld

CHICAGO, 2 februari 2018 /PRNewswire/ -- Heidrick & Struggles [http://www.heidrick.com/] , een vooraanstaande wereldwijde leverancier van diensten op het gebied van headhunting, leiderschapsbeoordeling en -ontwikkeling, doeltreffendheid van de organisatie en het team, alsmede cultuurvorming, heeft Adam Warby benoemd als lid van de Raad van Bestuur.

https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg]

Warby is de Chief Executive Officer van Avanade, de toonaangevende leverancier van innovatieve digitale en clouddiensten, geleverd via het Microsoft-ecosysteem. Gedurende zijn tien jaar als CEO, heeft Warby voor zowel organische als anorganische groei gezorgd, waaronder vijf overnames binnen Europa en Noord-Amerika. Onder zijn leiderschap werd de verkoop meer dan verdubbeld tot $ 2,4 miljard.

"We zijn verheugd om Adam te mogen verwelkomen als lid van de Raad van Bestuur," aldus Tracy Wolstencroft, Voorzitter van de Raad. "Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van strategisch leiderschap en advies, beschikt Adam over uniek inzichten in de kansen en uitdagingen die voortvloeien uit de digitale transformatie waar onze wereldeconomie momenteel mee te maken heeft."

"Om in de digitale wereld relevant te blijven, moeten leiders kennis hebben van nieuwe en opkomende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, en zij moeten het vermogen hebben om een uitgebreid personeelsbestand te beheren," aldus Warby. "Ik kijk ernaar uit om dit perspectief en vele andere inzichten uit de wereld van technologie en professionele diensten aan Heidrick & Struggles te presenteren.

Warby sloot zich bij Avanade aan toen in april 2000 de joint venture werd opgericht door Accenture LLP en Microsoft. Warby heeft een belangrijke rol gespeeld bij het beheren en uitbreiden van de bedrijfsactiviteiten alsmede bij het vormen van een diverse teamcultuur bestaande uit meer dan 30.000 digitaal verbonden individuen verspreid over 24 landen. Hij heeft tijdens zijn dienstverband gediend als General Manager en Executive Vice President voor de Noord-Amerikaanse en Europese bedrijfsactiviteiten.

Voorheen bekleedde Warby een aantal managementfuncties bij Microsoft en IBM. Hij begon zijn carrière in een reeks technische rollen bij IMI plc. Hij behaalde een Bachelor of Science in Werktuigbouwkunde aan het Imperial College in Londen.

Met de benoeming van Warby, voldoen 7 van de 9 leden van de Raad aan de normen van onafhankelijkheid volgens de Corporate Governance-richtlijnen en de Nasdaq-regelgeving.

Over Heidrick & Struggles:

Heidrick & Struggles levert diensten om tegemoet te komen aan de behoeften voor uitvoerend talent en leiderschap van 's werelds beste organisaties en het bedrijf is een vooraanstaande leverancier van leidinggevend advies en teameffectiviteit, cultuurvorming en headhunting-diensten. Heidrick & Struggles begon meer dan 60 jaar geleden met de werkzaamheden die verbonden zijn aan headhunting. Vandaag de dag levert de firma geïntegreerde leiderschapsoplossingen en staat het zijn klanten bij om de wereld te veranderen, één leidinggevend team tegelijk. ® www.heidrick.com [http://www.heidrick.com/].

Media Contact: Jon Harmon +1 312.496.1593 jharmon@heidrick.com [mailto:jharmon@heidrick.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/139127/heidrick_struggles_logo.jpg]

Web site: http://www.heidrick.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234