AZTherapies, Inc. stelt Karen Reeves, MD aan als President en Chief Medical Officer

BOSTON, 1 november 2017 /PRNewswire/ -- De voormalige leidinggevende van Pfizer voegt zich bij AZTherapies, met een focus op de ziekte van Alzheimer, ischemische beroerte, en andere neurologische aandoeningen, door de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor neurodegeneratie en neuroinflammatie.

http://mma.prnewswire.com/media/594208/AZTherapies_Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/594208/AZTherapies_Logo.jpg]

AZTherapies, Inc. is een privaat farmaceutisch bedrijf voor het gevorderde klinische stadium, gevestigd in Boston, MA, dat baanbrekende behandelingen ontwikkelt voor de ziekte van Alzheimer, ischemische beroerten en andere neurologische aandoeningen die verband houden met neurodegeneratie en neuroinflammatie. Het meest toonaangevende kandidaatproduct, een combinatietherapie van twee herontwikkelde medicijnen, ALZT-OP1, zit momenteel in Fase 3 van de klinische trial voor vroege Alzheimer, de COGNITE-trial.

"Wij heten Dr. Karen Reeves welkom bij AZTherapies, als President en Chief Medical Officer", zei Dr. David Elmaleh, oprichter, voorzitter en CEO van AZTherapies. "Dr. Reeves brengt een schat aan ervaring met zich mee; ze heeft meer dan twintig jaar bij grote farmaceutische bedrijven gewerkt en zorgt voor een vergroting van de expertise op het gebied van klinische en zakelijke ontwikkeling en management, voor het getalenteerde managementteam van AZTherapies. We zijn erg blij met de leidinggevende capaciteiten van Dr. Reeves bij de ontwikkeling van onze geavanceerde kandidaatproducten."

Dr. Reeves voegt zich bij AZTherapies met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van medicijnontwikkeling van Fase 1 t/m 4, op meerdere therapeutische gebieden, waaronder neurowetenschappen, oncologie, immunologie en vrouwengeneeskunde. Recentelijk was Dr. Reeves Vice President, Head Global Clinical Submissions Quality and Innovation, Worldwide Research and Development, Pfizer, Inc. bij Pfizer. Dr. Reeves heeft meerdere leidinggevende functies vervuld in internationaal onderzoek en ontwikkeling, en internationale regelgeving en veiligheid, waaronder Vice President, Neuroscience Clinical Development. Dr. Reeves is een bewezen leidinggevende in succesvolle wereldwijde ontwikkelingsprogramma's en goedkeuringsprocessen voor medicijnontwikkeling, waaronder drie op de markt gebrachte medicijnen op het gebied van neurowetenschappen. Onder haar directe leiderschap heeft Chantix een Priority Review van de Amerikaanse FDA gekregen. Ook ontving het de Prix Galien Award, een van de hoogste onderscheidingen op het gebied van farmaceutisch onderzoek en is het goedgekeurd in meer dan 80 landen. Dr. Reeves heeft een uitgebreide ervaring in de neurologie en psychiatrie, zowel op het gebied van klinische medicijnontwikkeling als op zakelijk gebied. Voorafgaand aan haar meest recente functie bij Pfizer was Dr. Reeves Head Global Medical Science bij Astellas (Tokyo) Pharma Global Development, gevestigd in de VS en Nederland. Dr. Reeves ontving haar BA aan Yale University en haar MD aan University of Vermont Medical School en heeft meerdere functies aan Harvard Medical School and Tufts Medical School bekleed.

"Ik vind het geweldig en voel me vereerd om in deze belangrijke periode deel uit te maken van het senior management van AZTherapies", zei Dr. Reeves. "De ziekte van Alzheimer en beroertes zijn ingrijpende en ernstige neurologische aandoeningen voor de patiënt en zijn of haar omgeving, waarvoor betere en nieuwere behandelingen nodig zijn. De COGNITE-trial voor vroege Alzheimer werft momenteel patiënten wereldwijd en heeft meer dan 280 patiënten gerandomiseerd. De combinatietherapie van AZTherapies maakt het mogelijk meerdere mechanismen aan te spreken die verband houden met amyloïdeplakken, neurodegeneratie en neuroinflammatie die mogelijk hersendood en neuroinflammatie kunnen afhouden, en kunnen zorgen voor betere resultaten bij patiënten met Alzheimer en andere neurologische aandoeningen."

"De behandeling van AZTherapies voor Alzheimer in een vroeg stadium is gericht op het voorkomen van amyloïde peptide oligomerisatie en plakvorming, en het tegengaan van neuroinflammatoire respons, de twee triggers voor progressie van de ziekte van Alzheimer. Het vertragen van deze twee processen, momenteel de belangrijkste wetenschappelijke hypothesen, vormt de Heilige Graal voor modificatie van de ziekte", zei voorzitter van de Scientific Advisory Board van AZTherapies, Dr. Rudolph Tanzi, Joseph. P. and Rose F. Kennedy Professor of Neurology, Harvard Medical School, Vice-Chair, Neurology; Director of Genetics and Aging Research Unit, Massachusetts General Hospital.

"Cognitieve beperkingen en gedragsbeperkingen na een beroerte komen helaas veel voor, en zijn vaak meer invaliderend dan verlamming als gevolg van een beroerte. Behandelingsmogelijkheden zijn zeer beperkt, en er is nog geen onderzoek uitgevoerd naar een dergelijke vroege interventie om dit te kunnen voorkomen", zei Dr. Scott Kasner aangaande het geplande onderzoek naar beroerte van AZTherapies. Dr. Kasner is de Director, Comprehensive Stroke Center, Sadri-Vakili, Ghazaleh Distinguished Professor, Professor of Emergency Medicine, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania.

"Het gebruik door AZTherapies van schaalvergroting voor cognitie, functioneren en biomarkers voor de hersenen die verband houden met hersenpathologie, vergroot de nauwkeurigheid van vroegtijdige diagnose van Alzheimer en de homogeniteit van de gerandomiseerde deelnemers aan de COGNITE-trial", zei Dr. Peter Conti, Professor of Radiology, Director Molecular Imaging Center, Keck School of Medicine, University of Southern California en lid van de Raad van Bestuur AZTherapies. Dr. Conti is een belangrijke expert op het gebied van neuroanatomie en vroegtijdige diagnose van Alzheimer.

Over AZTherapies, Inc.:

AZTherapies, (www.aztherapies.com [http://www.aztherapies.com/]) is een bedrijf voor medicijnontwikkeling in een geavanceerd klinisch stadium in Boston, MA. AZTherapies zorgt voor innovatie bij de ontdekking, ontwikkeling en commercialisering van nieuwe behandelingen voor de ziekte van Alzheimer en ischemische beroerte, die uiteindelijk de behandeling, kwaliteit van leven en het ziektebeheer voor patiënten fundamenteel zouden kunnen verbeteren. Het hoofdprogramma van het bedrijf, ALZT-OP1, is een combinatietherapie bestaande uit twee herontwikkelde medicijnen met bekende profielen en intellectueel eigendom dat zorgt voor de bescherming van combinaties, dosering, formulering en eigenschappen van het medicijn, voor de levering van het medicijn aan het bloed en de hersenen. Het bedrijfsplatform omvat ook ALZT-OP2, een medicinale behandeling voor een potentiële modificatie van de ziekte van Alzheimer, in een geavanceerd preklinisch ontwikkelingsstadium, en ALZT-QoL, een neurodegeneratieve behandeling die is bedoeld voor de verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met de ziekte van Alzheimer, waarbij gebruik gemaakt wordt van een compensatoir M1 (een muscarine receptor-antagonist) met ligand/receptor-mechanisme voor de verbetering van de verbindingen in de hersenen. Medicijnen van AZTherapies zijn gebaseerd op technologieën die zijn ontwikkeld in het Massachusetts General Hospital, een Harvard Medical School Teaching Hospital.

Contactpersoon: Bill Garofano 1-617-318-3424 bill.garofano@aztherapies.com [mailto:bill.garofano@aztherapies.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/594208/AZTherapies_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/594208/AZTherapies_Logo.jpg]

Web site: aztherapies.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234