World Religion News: Moeten Oekraïense priesters in de Krim preken, en waarom? De Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk (UGCC) en de Oekraïense Ortho

SANTA MONICA, Californië, November 1, 2017 /PRNewswire/ --

In zijn artikel dat op 27 oktober 2017 op WorldReligionNews.com [http://www.worldreligionnews.com/copyright-notice ] is gepubliceerd, stelt priester Jean Joseph Ecole, emeritus hoogleraar aan de Franse katholieke universiteit van Angers, dat zowel de Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk (UGCC) als de Orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Kiev (UOC-KP) geconfronteerd worden met de uitdaging van werken in de gebieden die buiten de controle van de Oekraïense staat vallen. Hun gemeentes hebben nog steeds leiding nodig, maar de priesters van deze twee kerken vluchten uit de zones van de Krim en het Donetsabekken.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/594036/WorldReligionNews_Ukraine.jpg )

Vader Ecole legde de nadruk op het feit dat zelfs het beroep van Grootaartsbisschop Sviatoslav op de plaatselijke geestelijken om hun landen en hun gemeenteleden in deze tijdelijke moeilijke omstandigheden niet te verlaten in dovemansoren is gevallen: de omvang van de Grieks-Katholieke gemeente van Sebastopol is inderdaad onlangs gedaald van 100 tot 40 mensen.

De schrijver stelt dat de gelovigen op het schiereiland de Krim de indruk hebben dat zij door de geestelijken in de steek gelaten zijn en dat de weinige priesters die de Krim bezoeken om voor korte periodes te preken niet positief ontvangen worden door de gelovigen, die vinden dat de plaatselijke kerk niet haar plicht doet. Bovendien overtreden deze rondreizende priesters, als zij uit patriottisme of in ondoordachtheid naar de Krim gaan, vaak de Russische immigratiewetten, en dat levert hen een boete op die betaald moet worden door de plaatselijke gemeenteleden.

Priester Ecole dringt er daarom op aan dat de Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk zich richt op de Orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Kiev voor de naleving van de territoriale wetten. De Orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Kiev is inderdaad heel actief, want deze kerk registreert alle gemeentes in de hele Krim en moedigt de aangesloten priesters aan om op het schiereiland te komen wonen en werken. Uiteraard kunnen de redenen waarom de leiders van de Orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Kiev alle mogelijke moeite doen om aan de nieuwe autoriteiten te voldoen in twijfel worden getrokken. Het geval van LLC 'Orthodox Spiritueel Centrum van de Krim' dat in het artikel wordt aangehaald, roept bedenkingen op: handelen de leiders van de Orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Kiev voor het welzijn van hun kerk en de behoeftes van de gelovigen, of wordt hun actie aangedreven door minder nobele redenen zoals zaken en winst?

Priester Ecole eindigt aldus: "Helaas plaveien dergelijke incidenten de weg voor geruchten over vervolging van Oekraïense staatsburgers overal in de Krim." Het is geen wonder dat zulke geruchten de Oekraïense priesters die oprechte patriotten zijn weerhouden om hun status in de Krim te regulariseren."

U vindt hier het complete artikel: http://www.worldreligionnews.com/featured-contributors/ukrainian-priests-preach-crimea-ugcc-uoc-differ-views

CONTACT: Contacten: 2118 Wilshire Blvd #491, Santa Monica, CA 90403, E-mail: worldreligionnewscom@gmail.com, Phone: +1-4806242599, Fax: +1-4806242598

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234