Booking.com opent de inschrijvingen voor de Technology Playmaker Awards 2020

AMSTERDAM, 1 oktober 2019 /PRNewswire/ -- Booking.com [https://www.booking.com/] kondigt vandaag de Technology Playmaker Awards [http://techplaymakerawards.com/] 2020 aan, waarmee innovatie door vrouwen in de wereldwijde technologiesector geëerd en gehuldigd wordt. De awards, die voor het eerst werden uitgereikt in 2017, eren vrouwen die de grenzen van excellent leiderschap en innovatie in de technologiesector opzoeken en daarmee toekomstige generaties vrouwelijke tech-leiders inspireren.

Nominaties kunnen vóór 21 december 2019 in elke taal worden ingezonden via http://techplaymakerawards.com [http://techplaymakerawards.com/].

Er worden winnaars gekozen in negen award-categorieën, die de diversiteit erkennen van de bijdragen die vrouwen leveren in Technology, IT, Digital en gerelateerde werkvelden: Role Model, Rising Technologist, Business Leader, Technology Innovator, Social Impact, Entrepreneur, Academic Achievement, Champion of Change en Employer. Vrouwen van alle niveaus en alle werkvelden uit de tech-sector wereldwijd kunnen genomineerd worden. De belangrijkste voorwaarde is dat ze met behulp van technologie een bijdrage moeten leveren aan de disruptie of transformatie van markten, vakgebieden of hele samenlevingen. De winnaar van elke categorie ontvangt een geldprijs van EUR5000, te gebruiken voor hun professionele en zakelijke doelen. De algehele winnaar ontvangt nog EUR10.000 extra aan prijzengeld.

Meer dan de helft van de vrouwen (53%) wereldwijd heeft twijfels over het betreden van de technologiesector omdat er weinig vrouwelijke leidinggevenden zijn bij technologiebedrijven. Ook geeft 52% aan dat ze ervan worden weerhouden omdat ze geen contact hebben met mentors en rolmodellen, en omdat meisjes niet van jongs af aan wordt geleerd over de mogelijkheden (50%).

Over Booking.com [https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__www.booking.com_nl&d=DwMFAg&c=9wxE0DgWbPxd1HCzjwN8Eaww1--ViDajIU4RXCxgSXE&r=EOkoOAecG2lgqQ47pREkQEroRZ5WBkPV-HmDr6SUAcM&m=jVmsRTw435jcMu_t19Vahw_ruLYrS1b7IjV78N6agoE&s=K-XnONOzXYSiXp_EBr0i6mJqXdrBC7CXa8YSVFaAhO0&e=]

Booking.com is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse start-up uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de reisindustrie ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , en heeft meer dan 17.500 werknemers, in meer dan 200 kantoren in 70 landen wereldwijd. Met de missie om het voor iedereen makkelijker te maken de wereld te beleven, investeert Booking.com in technologie die het reizen eenvoudiger maakt. De Booking.com website en app zijn beschikbaar in 43 talen en bieden meer dan 28 miljoen aangemelde accommodaties, in meer dan 153.000 bestemmingen in 228 landen en gebieden wereldwijd.

CONTACT: nomi.meijs@edelman.com, +31(0)203010-980

Web site: https://www.booking.com//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234