ZTE verwacht spoedig gebruik van kunstmatige intelligentie (KI) voor uitvoering

SHENZHEN, China, 1 maart 2018 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale leverancier van oplossingen op het gebied van telecommunicatie, enterprise- en consumententechnologie voor het mobiele internet, werkt samen met marktonderzoeksbureau IDC om gezamenlijk een witboek uit te geven, met de titel "Expediting AI for Operations in the Networks of Future'. ZTE is van mening dat KI-automatie een grotere rol zal gaan spelen in de telecomsector en KI voor uitvoering is een geweldige kans voor de aanbieders van telecomdiensten om zich in de toekomstige markt als leidinggevend bedrijf te vestigen.

In het witboek wordt voorspelt dat in 2020, organisaties die in staat zullen zijn om alle relevante gegevens te analyseren en om bruikbare informatie te kunnen leveren, een extra $ 430 miljard in productiviteitsvoordelen zullen realiseren in vergelijking met minder analytisch georiënteerde collega's. De huidige KI staat in het middelpunt van big data management en het gebruik ervan, en daarom zijn steeds meer organisaties op zoek naar effectieve middelen om KI te operationaliseren.

ZTE heeft als toonaangevende leverancier van oplossingen voor netwerken, terminals en telecommunicatie zwaar geïnvesteerd in 5G en heeft het uitvoeren van proeven met 5G-netwerken op veel locaties over de hele wereld gepromoot. Vooruitzichten voor een toekomst van hyperconnectiviteit heeft er ook toe geleid dat het bedrijf vele jaren lang onderzoek en ontwikkeling uitgevoerd heeft met betrekking tot Big Data en KI in een gepatenteerd platform - uSmartInsight - zodat de KI-operationalisering voor klanten in verschillende industrieën versneld wordt. Het uSmartInsight-platform is zodanig ontwikkeld dat het kan concurreren op het gebied van rekenkracht, data en taakscenario's.

Het vermogen om gebruik te kunnen maken van KI zal noodzakelijk zijn voor de aanbieders van toekomstige 5G-netwerken. De belangrijkste vooruitzichten van de toepassing zich gericht op drie functionele gebieden: Netwerkexploitatie en Onderhoud; Beveiliging, Netwerkconfiguratie, Orkestratie en Optimalisatie; Bedrijfsvoering en Ondersteuning. Netwerkexploitatie zal de directe omgeving voor KI-gebaseerde automatisering zijn zodat waarde gecreëerd wordt. Netwerkconfiguratie, Orkestratie en Optimalisatie zullen het meest profiteren van KI in een 5G-context. Bedrijfsvoering en Ondersteuning zal enorm worden uitgebreid met KI, ingebed in interfaces voor klantbetrokkenheid, kennisbanken, en job dispatch-systemen.

Gericht op een volledig autonoom netwerk met geoptimaliseerde dekking en capaciteit, heeft ZTE een aantal hoogwaardige toepassingsscenario's geïdentificeerd voor continu onderzoek en ontwikkeling. KI-gesteunde 5G Massive MIMO Beamforming kan de capaciteit van draadloze netwerken vergroten zonder dat extra spectrum vereist is. Smart Mobility Load Balancing zal grotendeels in evenwicht blijven in toekomstige netwerken voor Radio Frequency Fingerprint, waarmee unieke fysieke zenders kunnen worden geïdentificeerd. 5G-intelligent virtueel netwerk-slicing zal gebruikt worden voor een veelheid aan innovatieve diensten ter ondersteuning van het toekomstige 5G-netwerk. Het is van cruciaal belang om het fysieke netwerk dynamisch op te delen in verschillende virtuele netwerken om zo het gebruik van hulpbronnen door verschillende prestatievereisten te optimaliseren.

In de context van 5G heeft ZTE KI gemaakt tot een strategische investeringsprioriteit. De komende 5G-netwerken zullen in sterke mate afhankelijk zijn van KI-capaciteiten voor infrastructuurbeheer, netwerk en zakelijk functiebeheer, alsmede exploitatieondersteuning.

Om het witboek 'Expediting AI for Operations in the Networks of Future' te downloaden, kunt op de volgende link klikken: http://www.zte.com.cn/mediares/zte/Global/Solutions/Expediting_AI_for_Operations_in_the_Networks_of_Future.pdf [http://www.zte.com.cn/mediares/zte/Global/Solutions/Expediting_AI_for_Operations_in_the_Networks_of_Future.pdf]

Over IDC

International Data Corporation (IDC) is de belangrijkste wereldwijde leverancier van marktinformatie, adviesdiensten, en marktevenementen voor informatietechnologie, telecommunicatie en consumententechnologie. IDC helpt IT professionals, zakenlieden, en de investeringsgemeenschap om feitelijke onderbouwde beslissingen te nemen met betrekking tot technologische aankopen en bedrijfsstrategie. Meer dan 1100 IDC-analisten bieden mondiale, regionale en lokale expertise over technologie en industriële mogelijkheden en trends in meer dan 110 landen wereldwijd. Al 50 jaar lang biedt IDC strategische inzichten om onze klanten te helpen hun belangrijkste zakelijke doelstellingen te realiseren. IDC is een dochteronderneming van IDG, het toonaangevende bedrijf voor technologisch media, onderzoek en evenementen.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten van de publieke sector. In het kader van ZTE's strategie zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. ZTE is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ), en zijn producten en diensten worden verkocht aan 500 aanbieders in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van zijn jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Contactpersonen media:

Margaret Ma ZTE Corporation Tel: +86 755 26775189 E-mail: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn]

Web site: http://www.zte.com.cn/global//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234