Media-aandacht monitoren en analyseren

Zien of je nieuws is opgepikt door de media? ANP Pers Support heeft handige tools om media-aandacht te monitoren en te analyseren.

Meer informatie Direct informatie aanvragen

Nationaal en internationaal
Het ANP heeft veel kennis van het Nederlandse medialandschap; door de samenwerking met PR Newswire is daar nog een schat aan kennis en ervaring op internationaal gebied bijgekomen. Die kennis en ervaring zetten we niet alleen in voor het verspreiden van nieuws, maar ook voor het monitoren en analyseren van media-aandacht.

Sentiment meten op social media
Met name op social media speelt de factor ‘sentiment’ een grote rol. Door de stemming op Twitter, Facebook en andere social media goed te monitoren, weet je snel wat er speelt en kun je er adequaat op inspelen.

Online, print, radio en televisie
Online aandacht is natuurlijk het makkelijkst te meten. Maar daarnaast hebben we ook betrouwbare systemen waarmee we de media-aandacht (én de waarde daarvan) in dagbladen, tijdschriften en op de radio en televisie kunnen meten en analyseren. Wij helpen je graag om al deze tools optimaal in te zetten.

Wat kan mij dit bieden?

  • Schat aan kennis en ervaring

    Het ANP is in Nederland een van de belangrijkste autoriteiten op mediagebied.

  • Ook internationaal

    PR Newswire is de wereldwijde marktleider op het gebied van commerciële nieuwsdistributie.

  • Persoonlijk advies

    Wij bieden niet alleen tools aan voor media-monitoring, maar geven ook persoonlijk advies om deze optimaal in te zetten. 

Advies nodig? Of heb je gewoon een vraag?

Neem contact op

Andere services

Testimonials

Fatma Genç, PR Manager

WeTransfer

"Compleet mediatraject"

“Dankzij ANP Pers Support bereikten we nieuwe titels en publicaties, en daarmee nieuwe gebruikers en fans. Een korte briefing resulteerde binnen enkele uren in een compleet mediatraject, inclusief de gevraagde vertalingen van het persbericht.”

Hanita van der Meer, Communicatiespecialist

Thomas Cook Nederland

"Berichten naar de juiste media"

“ANP Pers Support helpt ons door de meest relevante media op de juiste manier te groeperen. Wij kunnen zo in zeer korte tijd berichten naar de juiste media verspreiden, waardoor onze berichten snel opgepakt worden.”

070 - 41 41 234