Nederlanders maken plan voor veilige, aantrekkelijke rivier in Poznan
Nederlanders maken plan voor veilige, aantrekkelijke rivier in Poznan
dinsdag 19-02-2013 13:45
Dit is een origineel bericht van KuiperCompagnons
Het Rotterdamse stedenbouwkundige bureau KuiperCompagnons heeft samen met het stadsbestuur van het Poolse Poznan een ontwikkelingsstrategie gepresenteerd om de rivier Warta terug te brengen naar haar historische binnenstad.

Niet eerder is in Polen waterveiligheid, ruimtelijke kwaliteit en economische haalbaarheid op vergelijkbare wijze in een integrale studie bestudeerd. Hiermee is deze typisch Nederlandse aanpak een primeur voor Polen waar in de toekomst nog vele grote wateropgaven op het programma staan.

In de ontwikkelingsstrategie wordt beschreven hoe de stad waterveilig gemaakt kan worden, en tegelijk optimaal gebruik kan maken van de kwaliteiten van de rivier. Momenteel hebben Poznan en Warta weinig interactie. In de toekomst wordt dat anders. De gemeente Poznan heeft inmiddels aangekondigd de gepresenteerde plannen tot uitvoering te willen brengen in de periode tot 2030.

De partners in dit project zijn de gemeente Poznan, de ontwikkelaar SwedeCenter en de Nederlandse bedrijven KuiperCompagnons en RoyalHaskoningDHV. Het eindrapport is gepresenteerd door de burgemeester van Poznan Ryszard Grobelny en verantwoordelijke wethouder Miroslaw Kruszynski, in het bijzijn van vertegenwoordigers van de overige partners; Roger Andersson en Rafal Przybyl van SwedeCenter, Andrzej Sas van DHV Polska en Gijs van den Boomen en Edyta Wisniewska namens KuiperCompagnons.
Links:
Organisatie info:
												KuiperCompagnons
											 
												
											 
	                			-	Bijgevoegd zijn twee beelden van de Development Strategy River Warta in Poznan;
o	Beeld 1: "Voorstel KuiperCompagnons voor terugbrengen rivier Warta in de stad Poznan";
o	Beeld 2: "Impressie van de river Warta in Poznan',
-	Link naar projectsite: http://www.dorzeczni.pl/en.html 

Contactpersonen KuiperCompagnons:
-	Mark Niesten (MNiesten@Kuiper.nl / 010.433.00.99)
-	Edyta Wisniewska (EWisniewska@Kuiper.nl / 010.433.00.99)