Pers- en publiekspresentatie boek "Hoera! Ik heb ADHD.." 28-02-2013
Pers- en publiekspresentatie boek "Hoera! Ik heb ADHD.." 28-02-2013
maandag 18-02-2013 14:12
Dit is een origineel bericht van BK Creative Communications
Op 28 februari wordt het boek "Hoera! Ik heb ADHD" van Frank van Strijen, Jan van Oosten en Maureen van Strijen gepresenteerd aan pers en publiek. De gekozen locatie is de theaterschool van Rotterdam. Sprekers zijn o.a. Patrick Kicken (Radio DJ bij Veronica), Anne van der Heide (maker van de film Brammetje Baas) en Frank van Strijen (auteur van het boek).

Gefeliciteerd meneer! U hebt ADHD...' Breed glimlachend schudt de psychiater mij de hand en hij begint mij prachtige verhalen te vertellen over de vele voordelen van ADHD. Met grote ogen zit ik de beste man aan te kijken. Als hij op een gegeven moment stilvalt, neem ik schoorvoetend het woord: 'ADHD? Dat is toch een ziekte?', spreek ik zacht ... De psychiater barst in lachen uit. 'Meneer, u moet niet alles geloven wat ze u vertellen', en hij geeft mij wat namen en adressen van mensen die me kunnen helpen het maximale voordeel uit mijn ADHD te halen. Bij het verlaten van de spreekkamer schudt hij mij nogmaals de hand. 'Nogmaals gefeliciteerd, u bent maar een bofkont. U realiseert zich dat misschien nu nog niet, maar dat komt gaandeweg vanzelf.'

Stel je eens voor dat iemand bovenstaande reactie had gekregen toen er bij hem/haar ADHD gediagnosticeerd werd. Wat een wereld van verschil met de manier waarop ADHD'ers vandaag de dag hun diagnose te horen krijgen.

Hoera! Ik heb ADHD rekent af met een aantal aannames die het leven met ADHD negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld dat ADHD een ziekte of een stoornis is. Dit boek beweert het tegendeel. ADHD kan iemand juist in staat stellen tot het leiden van een uniek en uitdagend leven. Niet ondanks de ADHD, maar dánkzij de ADHD.

Hoera! Ik heb ADHD bevat meer dan 100 tips, nieuwe inzichten, voorbeelden en ervaringen die helpen om het maximale uit ADHD te halen. Niet alleen voor de ADHD'er, maar juist ook voor de omgeving.

"Hoera! Ik heb ADHD.." is geschreven door Frank van Strijen in samenwerking met Jan van Oosten en Maureen van Strijen

Sprekers
De boekpresentatie wordt ingeleid door een aantal sprekers die, vanuit verschillende invalshoeken, hun visie op een positieve ADHD beleving geven. Aan het woord komen o.a. Patrick Kicken, Radio DJ bij Veronica. Patrick is onlangs tot de ontdekking gekomen dat hij zelf ADHD heeft. In plaats van zich te schamen en het te verbergen, komt hij openlijk uit voor zijn ADHD. Het eerste exemplaar van het boek zal worden uitgereikt aan Anne van der Heide, maker van de (kinder) film Brammetje Baas. Brammetje Baas gaat over een gezin waarin een van de kinderen ADHD heeft, zonder dat dit overigens zo wordt benoemd. In de film worden obstakels, maar vooral de mooie en uitdagende kanten van ADHD belicht. Ook komt de auteur van "Hoera! Ik heb ADHD, Frank van Strijen, zelf aan het woord.
Links:
Organisatie info:
												BK Creative Communications
											 
												
											 
	                			Aanmelden voor de perspresentatie kan d.m.v. het sturen van een e-mail naar info@jeugdenzo.nl, met als onderwerp: Ik ben erbij.

Waar: Theaterschool Rotterdam, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ, Rotterdam. 
Wanneer: 28 februari a.s.
Boekpresentatie 19.00-20.30
Afsluitende receptie: 20.30-22.00

Heeft u een vraag of wilt u een persoonlijk interview met Frank van Strijen en/of Jan van Oosten, dan kunt u contact opnemen met Jeugd enzo. 06-47047243 / info@jeugdenzo.nl. 
Contactpersoon: Frank van Strijen.
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door:
Persberichten van deze organisatie: