Nederlandse zeilmaker ontwerpt eco-solar dekzeil
Nederlandse zeilmaker ontwerpt eco-solar dekzeil
vrijdag 08-02-2013 14:17
Dit is een origineel bericht van Bootzeil
Dit weekend presenteert de Nederlandse zeilmaker Bootzeil haar eco-solar dekzeil op de beurs Boot Holland in Leeuwarden. Het dekzeil kan stroom opwekken, wat de levensduur van de accu's ten goede komt. Daarnaast wordt het vrijwel energieneutraal geproduceerd en voorkomt dat boten zinken en daarmee vervuilen.

Duurzaamheid is nooit belangrijker geweest. Zo ook voor zeilmakerij Bootzeil. Recentelijk is met behulp van een Europese subsidie een zo groen mogelijk dekzeil ontwikkelt. In hechte samenwerking met de productielocatie is het gelukt om de CO2-uitstoot voor ieder geproduceerd zeil met bijna 90% te verminderen. Het zeil komt onder de naam RollerCap in de winkels te liggen.

Hiernaast zorgt iedere afgedekte boot voor minder vervuild hooswater dat overboord gegooid wordt, minder milieuvervuiling door gezonken boten en een gezonder ecosysteem in onze Nederlandse wateren in het algemeen. Wist u bijvoorbeeld dat gezonken boten jaarlijks nog steeds een substantiele bijdrage aan vervuiling van Nederlands oppervlaktewater leveren? Eerder rapporteerde Bootzeil al over vervuiling van gezonken boten (zie deze link: http://www.omroepzeeland.nl/anp/aps-gezonken-boot-vervuilt-28-miljoen-liter-water).

Het belangrijkste is nog: het dekzeil is voor iedereen bereikbaar. Waar zeilen van de traditionele zeilmakerij vaak erg duur zijn, is de RollerCap ook voor kleine boten bijzonder betaalbaar.

De mogelijkheid om het dekzeil te bekijken bij de onthulling is mogelijk, komend weekend wel te verstaan, op de Boot Holland beurs in Leeuwarden. Hier wordt het zeil onthult en bestaat de mogelijkheid om live te testen. Het zeil is zichtbaar bij stand 2046
Links:
Organisatie info:
												Bootzeil
											 
												
											 
	                			Boot Holland is zo onderhand een van de belangrijkste botenbeurs in Nederland. Ruim 45.000 bezoekers zijn gepland om Boot Holland te bezoeken. Zorg dat u ook bij Bootzeil langs komt om te kijken, bij stand 2046.
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door:
Persberichten van deze organisatie: