Koop je eigen journalist!
Koop je eigen journalist!
donderdag 07-02-2013 14:41
Dit is een origineel bericht van imgZine B.V.
DNP, de eerste krant ter wereld die persoonlijke abonnementen op journalisten mogelijk maakt.

Op 11 februari lanceert Digital Second BV samen met imgZine en X-Cago de digitale krant DNP (in de volksmond beter bekend als: De Nieuwe Pers). In deze krant kunnen de abonnees kiezen op welke journalisten ze een persoonlijk abonnement afsluiten.
DNP zal lezers op een innovatieve manier digitale kwaliteitsjournalistiek bieden, en tegelijkertijd journalisten in staat stellen om tot merk en ondernemer uit te groeien.

DNP begint met elf journalisten, in het verleden vooral werkzaam voor Dagblad De Pers. Gaande 2013 zal de krant abonnementen op veel meer auteurs aanbieden. Deze abonnementen zijn persoonlijk en interactief. Een gecombineerd abonnement op alle journalisten is mogelijk. In de toekomst volgen meer abonnementsvormen en verkoop van losse stukken.

DNP maakt gebruik van imgZine, hét platform voor het publiceren van real time (social) informatie op tablets en smartphones. Met DNP heeft imgZine het als eerste app-developer ter wereld mogelijk gemaakt om abonnementen op digitale content af te sluiten op een wijze die voldoet aan de eisen die de consument anno 2013 stelt: flexibel, snel en betrouwbaar.
X-Cago, specialist in Media Solutions, leverde voor DNP innovatieve CMS-en archiveringssoftware waarmee de krant flexibel en efficiënt, en met een eenvoudige workflow, in iOS-apps en in de toekomst ook op andere platforms en online kan publiceren.

DNP is mede mogelijk gemaakt door crowdfunding op het platform OnePlanetCrowd, waar de krant een recordopbrengst van 247 procent van het gevraagde bedrag wist te behalen.
Links:
Bijlage:
Organisatie info:
												imgZine B.V.
											 
												
											 
	                			Meer informatie:
Digital Second/DNP: Jan-Jaap Heij (0616477336), Ben Rogmans (0610179540)
imgZine (www.imgzine.com): Bert Kok (0641112411)
X-Cago (www.x-cago.com): Koos Hussem (0615002049)
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door: