Veiling met antieke boeken van Louis Couperus brengt 10.000 euro op
Veiling met antieke boeken van Louis Couperus brengt 10.000 euro op
vrijdag 18-01-2013 10:19
Dit is een origineel bericht van Catawiki.nl
Opbrengst stuk hoger dan verwacht

Een veiling met 100 antieke en zeldzame boeken van Louis Couperus heeft gisteravond op een online veiling bijna 10.000 euro opgebracht. De veiling vond plaats op www.catawiki.nl, een veilingsite speciaal voor verzamelaar en werd georganiseerd in samenwerking met het Couperus genootschap. De veiling was tevens het eerste evenement in het officiƫle Couperusjaar.

Hoge opbrengsten
De opbrengst van de veiling was behoorlijk hoger dan verwacht. Er was dan ook zeer veel belangstelling, liet veilingmeester Job Kwakman weten. 'De veiling kenmerkte zich door de vele bieders die vooral in het laatste uur van de veiling erg actief waren. Hieruit blijkt wel dat er in Nederland veel verzamelaars zijn van het werk van Couperus.'

Vooral eerste drukken populair
De hoogste opbrengst was voor een eerste druk van het boek 'De stille Kracht' uit 1900. Dit boek wisselde van eigenaar voor maar liefst 500 euro. Een eerste druk van Eline Vere (1889) bracht 450 euro op. Daarnaast waren ook de boeken met een bandontwerp van Berlage erg gewild.

Louis Couperus wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers uit de Nederlandse literatuur. Hij schreef talloze boeken waaronder vele psychologische en historische romans. Ook schreef hij sprookjes, reisverslagen en columns. Zijn bekendste werk is waarschijnlijk 'Eline Vere'.
Links:
Organisatie info:
												Catawiki.nl
											 
												
											 
	                			Met meer dan 70.000 gebruikers en 1 miljoen bezoekers per maand is Catawiki.nl 's werelds grootste catalogus en online veilinghuis voor verzamelaars. Wekelijks zijn er op Catawiki online veilingen van onder andere stripboeken, postzegels, munten, wijnen, speelgoed, boeken en kunst. Voor meer informatie over dit bericht of over Catawiki kunt u contact opnemen met Mark Borgman: mark@catawiki.nl.
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door:
Persberichten van deze organisatie: