Jeneverproducenten omarmen horeca en slijterij tijdens JeneverFestival
Jeneverproducenten omarmen horeca en slijterij tijdens JeneverFestival
donderdag 17-01-2013 10:03
Dit is een origineel bericht van Commissie Gedistilleerd
Jeneverproducenten omarmen horeca en slijterij tijdens JeneverFestival 2013

Nederlandse horeca- en slijterijprofessionals worden expliciet omarmd tijdens het vierde JeneverFestival op 16 en 17 maart in Amsterdam. Met aparte workshops en master classes, het Nederlands Open Kampioenschap Mixen & Cocktails met Jenever en de bekendmaking van de nieuwe lijst Erkende Jenevercafés besteedt het festival veel aandacht aan de professional. En met reden, want deze groep is bij uitstek in staat om de kwaliteit en rijkdom van het Nederlands gedistilleerd over te brengen op de consument, aldus de Nederlandse distillateurs die het festival organiseren. De kaartverkoop voor het festival is intussen van start gegaan.

Nieuw elan
'Jenever is bezig met een opmars', vertelt Joep Stassen, directeur van de Commissie Gedistilleerd en organisator van het festival. 'Kenners en liefhebbers in Nederland wisten de kwaliteitsjenevers en korenwijnen al langer te vinden. Die kwaliteit wordt nu herkend door een toenemende groep consumenten en professionals. Opvallend is dat het imago van jenever buiten onze landsgrenzen al lang zeer goed is, de Nederlandse merkproducenten hebben hun promotie daar goed gedaan,' aldus Stassen. 'In Nederland zie je nu ook die waardering weer terugkomen. Er vinden verschuivingen plaats naar kwaliteitsjenevers, die zich kunnen meten met importdistillaten zoals whisky en cognac. De Nederlandse jeneverdistillateurs timmeren hard aan de weg: met nieuwe smaakstijlen en recepturen, lagering op houten vaten en luxe verpakkingen wordt de categorie jenever nieuw op de kaart gezet.'

Goud
Stassen: 'Een hele generatie professionals in horeca en slijterij kent de verschillende gezichten van jenever niet. Zij zijn van groot belang om de kwaliteit en rijkdom van het Nederlands gedistilleerd over te brengen op de consument. Door een bezoek aan het festival kunnen zij in één keer kennismaken met alle vooraanstaande producenten, hun productkwaliteiten en de verschillende consumptiemogelijkheden van jenever, van puur tot jenevercocktail. Bartenders in het buitenland zijn inmiddels in groten getale voor de authentieke Nederlandse jenevers gevallen. Misschien beseffen we met z'n allen nog niet genoeg dat we hier goud in handen hebben!'

Erkende Jenevercafés
Op de zondagmiddag van het JeneverFestival presenteert het Genevergenootschap de nieuwe lijst 'Erkende Jenevercafés 2013'. Enkele van deze nieuwe erkende cafés worden die middag gehuldigd. Caféhouders die voldoen aan de eisen en geïnteresseerd zijn in een erkenning kunnen zich tot 1 maart 2013 aanmelden, de voorwaarden zijn terug te vinden op de website www.genevergenootschap.nl.

Kaartverkoop
JeneverFestival, 16 en 17 maart 2013, Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam. De kaartverkoop is gisteren van start gegaan via www.jeneverfestival.nl, professionals kunnen voor vrijkaarten terecht bij hun jeneverleverancier of de organisatie van het festival. De toegang is uitsluitend voor personen ouder dan 18 jaar.

Volg het JeneverFestival via:
www.twitter.com/jeneverfestival
www.facebook.com/jeneverfestival

Het JeneverFestival is een activiteit van de Vereniging van Nederlandse Importeurs en Producenten van Gedistilleerde Dranken (VIP). Meer informatie: www.vip-gedistilleerd.nl
Links:
Bijlage:
Organisatie info:
												Commissie Gedistilleerd
											 
												
											 
	                                			Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
1.	Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Joep Stassen, directeur van Vereniging van Nederlandse Importeurs en Producenten van Gedistilleerde Dranken (VIP), op stassen@pdcg.nl of telefonisch op 06-21287509.
2.	Voor lezersacties en beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Jan Rutten op telefoonnummer 06-25125035 of per e-mail op jan.rutten@merkbaar.nl