Hulpverleners in actie tijdens Blue Monday
Hulpverleners in actie tijdens Blue Monday
woensdag 16-01-2013 19:30
Dit is een origineel bericht van Fonds Psychische Gezondheid
Blue Monday? Bezorg een glimlach of mail ons je blues

Het is maandag weer Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Fonds Psychische Gezondheid organiseert speciaal voor mensen met sombere gevoelens een aantal positieve acties.

- Je kent vast iemand die op Blue Monday een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Bezorg daarom een glimlach en stuur onze Opkikker e-card.
- Advies van onze hulpverleners? Mail ons je blues en krijg dezelfde dag nog antwoord op maat zodat je dinsdag weer fris en opgewekt van start kunt.
- Somber op Blue Monday? Weet wat Nederland opvrolijkt. Doe de test.

Fonds Psychische Gezondheid geeft daarnaast drie positieve adviezen om je te bevrijden van sombere gevoelens: maak een plezier lijstje, zorg voor een goede organisatie en wees aardig. Weten hoe je dit in de praktijk brengt? Kijk op www.psychischegezondheid.nl. Tegelijkertijd vragen we het Nederlandse publiek het onbehagen van Blue Monday niet te verwarren met het leed van een echte depressie.

Over Blue Monday
In de derde week van januari is de gezelligheid van de feestdagen naar de achtergrond verdwenen en goede voornemens zijn alweer verbroken. De vakantie is nog lang niet in zicht en de blauwe enveloppen stromen binnen. Buiten is het donker, koud en nat. 'Blue Monday' is daarom de meest depressieve dag van het jaar. Hoewel de bedenker, de Britse psycholoog Cliff Arnall, veel kritiek kreeg op zijn 'wetenschappelijke formule' is de term Blue Monday in Nederland de laatste jaren 'trending topic'.

Over Fonds Psychische Gezondheid
Fonds Psychische Gezondheid is een onafhankelijk goed doel en ontvangt geld van donateurs. Wij zetten ons in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving. We geven onder andere voorlichting en subsidiƫren wetenschappelijk onderzoek en projecten in de zorg.
Links:
Organisatie info:
												Fonds Psychische Gezondheid
											 
												
											 
	                			Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mitzy Kieffer of Anke Wammes via 033 421 8410. B.g.g. 06-2865 2327.
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door:
Persberichten van deze organisatie: