Clifford Chance adviseert ING bij EUR1,61 mld recordemissie obligaties
Clifford Chance adviseert ING bij EUR1,61 mld recordemissie obligaties
dinsdag 08-01-2013 14:05
Dit is een origineel bericht van Clifford Chance
Amsterdam/Tokio - Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft ING geadviseerd bij de emissie van driejaars obligaties met een opbrengst van EUR 1,61 miljard (JPY175 miljard). De transactie omvatte een dubbele tranche van driejaars ''Pro-Bonds'', opgesplitst in JPY 164,5 miljard papier met een vaste coupon van 0,96% (70bp boven yen swaps van de aanbodzijde) en JPY 11,4 miljard papier met variabele rente geprijsd tegen 80bp boven de driemaands Libor.

Het Clifford Chance team dat ING bijstond betrof een internationaal team uit Amsterdam en Tokio. Partner Frank Graaf gaf leiding aan het Amsterdamse team: "We zijn erg verheugd om ING bij te hebben kunnen staan bij de succesvolle obligatie-emissie. Het betreft de grootste yen-emissie door een buitenlandse/Europese emittent in 2012."

Het Amsterdam team werd geleid door Frank Graaf en bestond verder uit Jurgen van der Meer (counsel) en Evert van der Kaa (advocaat-stagiair). Het Tokio-team werd geleid door Reiko Sakimura (partner) en bestond verder uit Yasuyuki Takayama (senior associate) en Yu Nimura (associate).
Organisatie info:
												Clifford Chance
											 
												
											 
	                			1.	Clifford Chance is een van 's werelds meest toonaangevende advocatenkantoren. Zij biedt internationaal juridisch en zakelijk advies, op basis van specialistische lokale kennis. Clifford Chance is wat betreft schaal en grootte van juridische bronnen ongeëvenaard in de vier strategische markten Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten. De dienstverlening is georganiseerd rondom de commerciële kernactiviteiten: capital markets; corporate & M&A; finance & banking; funds & investment management; real estate; tax; pensions & employment; litigation & dispute resolution. 
2.	Clifford Chance heeft 35 kantoren in 25 landen en 3.400 juridische adviseurs. Het kantoor heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met advocatenkantoor Al-Jadaan & Partners in Saoedi-Arabië. 
3.	Clifford Chance behaalde het hoogste aantal top tier noteringen van alle advocatenkantoren in de Chambers Global 2012 Directory. Deze onafhankelijke analyse beoordeelt advocatenkantoren op juridische capaciteiten, professioneel gedrag, dienstverlening en commercieel bewustzijn. De top tier noteringen vormen een erkenning van de breedte van de expertise en de consistentie van de kwaliteit van Clifford Chance in de wereldwijde markten.

Ga voor nadere informatie over Clifford Chance naar www.cliffordchance.com.

Media contact:
Jeroen de Bruin
Communicatiemanager
T 020 - 7119273
M 06 - 21517106
Jeroen.deBruin@cliffordchance.com
www.cliffordchance.com