Cyrte Investments koopt Emesa, onderneming achter VakantieVeilingen.nl
Cyrte Investments koopt Emesa, onderneming achter VakantieVeilingen.nl
maandag 24-12-2012 09:42
Dit is een origineel bericht van Emesa
Cyrte Investments koopt e-commerce speler Emesa van de huidige aandeelhouders, waaronder investeerder Oakley Capital. De investering stelt Emesa in staat om groei te continueren en de strategische ambities te realiseren.

Met meer dan 100 miljoen bezoekers in 2012 is Emesa de grootste online aanbieder van reizen en vrijetijdsproducten. Het bedrijf heeft een portfolio aan websites, waaronder VakantieVeilingen.nl(r) (Website van het Jaar 2012), ActievandeDag.nl, ActievandeDag.be, InpakkenenWegwezen.nl en het internationale (veiling) label Aladoo.

Emesa voltooit in 2012 ca. 2,5 miljoen transacties en daardoor genieten meer dan 5 miljoen mensen via de onderneming van een reis- of vrijetijdsarrangement. Het afgelopen jaar heeft Emesa met haar websites tal van prijzen en verkiezingen gewonnen, waaronder Website van het Jaar en de Thuiswinkel Award voor meest populaire website in de categorie reizen en vrijetijd, de High Growth Award en de FD Gazellen alsmede een hoge notering op de Deloitte Fast 50 (no. 4). De onderneming, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft inmiddels 180 medewerkers in dienst in Nederland en Duitsland.

Marc Muller, Chief Executive Officer van Emesa: "Ik ben erg verheugd met de overname door Cyrte Investments; een sterke Nederlandse partij met unieke kennis van online business modellen en een uitgebreid internationaal (media)netwerk. We kijken met vertrouwen uit naar een zeer vruchtbare samenwerking. Zowel de consument als onze partners zullen hiervan profiteren, doordat wij onze groeiambities een nieuwe impuls kunnen geven. Uiteraard zijn we Oakley Capital zeer dankbaar voor de steun de afgelopen periode."

Frank Botman, Chief Executive Officer van Cyrte Investments, zegt over de transactie: "Emesa loopt voorop waar het gaat om online innovaties en ontwikkelingen en is daarom een natuurlijke toevoeging aan onze investeringsportfolio. We zien een groeipotentieel in, onder andere, het veilingmodel van Emesa en kijken er dan ook naar uit om de verdere ambities te ondersteunen."

De voorgenomen transactie is voorwaardelijk op goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit en gebruikelijke consultatie met de ondernemingsraad van Emesa.
Links:
Organisatie info:
												Emesa
											 
												
											 
	                			Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

Lewis PR
Vera Kops
Vera.Kops@lewispr.com
Tel: +31 20 520 74 26
M: +31 6 10 89 34 64

Emesa Nederland B.V.
Jayanthi Soerdjbalie 
Jayanthi.Soerdjbalie@emesa.nl
M: +31 6 11 32 03 09

Cyrte Investments B.V.
Martijn Donders
Martijn_donders@deltalloyd.nl
M: +31 6 51 97 91 14