Seminar biedt nieuwe inzichten op zitten en rijden in de rolstoel
Seminar biedt nieuwe inzichten op zitten en rijden in de rolstoel
donderdag 22-11-2012 10:05
Dit is een origineel bericht van O4 Wheelchairs
Specialisten rond het thema Dynamisch zitten en rijden in een rolstoel trekken aan de bel!

O4 Wheelchairs kijkt terug op het succesvolle seminar 'Gezond en dynamisch zitten en rijden in een rolstoel'. Bezocht door ruim 70 ergo-, fysiotherapeuten en rolstoelspecialisten, die allen belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied constateerden.

De functionaliteit die een rolstoelgebruiker doorgaans in de auto zo op prijs stelt is nu beschikbaar in de O4 rolstoel.
Doordat de gebruiker van deze rolstoel doorlopend en zelfstandig gebruik kan maken van de diverse instelmogelijkheden van deze rolstoel kan gesproken worden over een meerhoudingen rolstoel.

De meerhoudingen rolstoel zorgt ervoor dat de gebruiker langer fit en actief blijft. Tevens biedt deze rolstoel voor iedere gebruiker de gewenste activiteit en zithouding door de eenvoudige instelmogelijkheden.
Gebruikers ervaringen omschrijven de meerhoudingen rolstoel als volgt:
- 'Ik word meer geprikkeld om goed rechtop te zitten. Wetenschappelijk heb ik het natuurlijk niet vastgesteld, maar ik ben ervan overtuigd dat dit helpt bij het herstellen van de inspanningen die ik lever . De goede rijeigenschappen zorgen er tevens voor dat het minder energie kost om me te verplaatsen. Deze energie kan ik gebruiken voor de leuke dingen in het leven.'
- 'Door de grotere achterwieldiameter heb ik minder belasting van mijn schouders en armen. Hierdoor zijn mijn nekpijnklachten afgenomen. Door de juiste afstelling van het zitsysteem heb ik de optimale slag en grip op de wielen waardoor ik energiezuinig rijdt. '
- 'Geweldige rolstoel, zit als een tweede huid en je kunt hem met 1 vinger rollen, zo licht gaat hij.'

Goed luisteren naar de individuele wensen van de gebruiker. Dit is belangrijk om een passing succesvol te laten verlopen. Hierdoor kan de rolstoel 'first-time-right' bij de gebruiker worden afgeleverd. Elke aflevering vraagt om de juiste zorg en aandacht voor de gebruiker en de rolstoel. Een perfecte afstelling garandeert een tevreden gebruiker.

Comfort is een gevoel welke door een ieder anders ervaren wordt.
Links:
Organisatie info:
												O4 Wheelchairs
											 
												
											 
	                			
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door:
Persberichten van deze organisatie: