Europees transportbeleid: `Havens missen de boot niet!´
Europees transportbeleid: `Havens missen de boot niet!´
vrijdag 16-11-2012 15:17
Dit is een origineel bericht van Europees Parlement Informatiebureau in Nederland
Op vrijdag 23 november 2012 opent Jeannette Baljeu (wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie Gemeente Rotterdam) in het World Port Center te Rotterdam een bijeenkomst over het Europese transportbeleid met als thema 'Havens missen de boot niet!', Het programma is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland. Na de opening verplaatst het programma zich naar de boot die het gezelschap naar de Tweede Maasvlakte zal brengen. Aan boord gaan Europarlementariërs Corien Wortmann-Kool (CDA), Bas Eickhout (GroenLinks) en Jan Mulder (VVD) met elkaar en de zaal in debat over duurzaamheid, Europese fondsen en ontwikkeling van de infrastructuur.

De Europese Commissie heeft in de EU-meerjarenbegroting voor 2014-2020 een bedrag van €31,7 miljard gereserveerd voor de ontwikkeling van trans-Europees vervoer. Met deze investering wil de Europese Commissie de huidige lappendeken aan wegen, spoorwegen, luchthavens en kanalen omvormen tot één geïntegreerd vervoersnetwerk onder de noemer TEN-T (Trans-European Transport Network). Ook de Rotterdamse haven is voor verdere groei afhankelijk van deze bestedingen om de aan- en afvoer van goederen te optimaliseren. Tijdens de huidige onderhandelingen over de Europese meerjarenbegroting moet blijken of dit bedrag in stand kan blijven.

PROGRAMMA
09.30 uur: Opening door Wethouder Baljeu in het World Port Center te Rotterdam
11.00 uur: Aan boord van de boot: Lunch en debat met
Europarlementariërs over Trans Europees Transport Netwerk (TEN-T), ingeleid door Herald Ruijters (Head of Unit TEN-T, Europese Commissie)
13.30 uur: Bezoek aan de Tweede Maasvlakte
14.15 uur: Terugkeer naar Rotterdam per bus

Deelname is gratis. Vanwege het beperkt aantal plaatsen op de boot is aanmelden verplicht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar epdenhaag@ep.europa.eu.

Datum: vrijdag 23 november 2012
Tijd: 09u30 - 15u00

Locatie: World Port Center
Wilhelminakade 909
3072 AP Rotterdam
Links:
Organisatie info:
												Europees Parlement Informatiebureau in Nederland
											 
												
											 
	                			Voor meer informatie: Danny de Paepe, Tel: 070-3135400, E-mail: danny.depaepe@ep.europa.eu