Wiegel wil Staatscommissie over toekomst jonge, werkende generatie
Wiegel wil Staatscommissie over toekomst jonge, werkende generatie
donderdag 15-11-2012 13:32
Dit is een origineel bericht van Intermediair
VVD-nestor vreest conflict tussen generaties;

VVD-prominent Hans Wiegel wil dat het kabinet een Staatscommissie instelt die onderzoek gaat doen naar de toekomstpositie van de generatie van werkende twintigers en dertigers. Dat zegt hij vandaag in een interview met Intermediair Weekblad (www.intermediair.nl/weekblad).

Door alle maatregelen van het kabinet en door andere ontwikkelingen (globalisering, vergrijzing) is het perspectief voor de werkende, hoogopgeleide middenklasse op lange termijn desastreus. Wiegel in het interview: "Dat is nu een veenbrand, en straks misschien een uitslaande brand. Als je daar niet iets aan doet, krijgen we een enorm conflict der generaties. Het is een zwaar woord, maar misschien wel een opstand. Dat is een groot gevaar voor het functioneren van het land."

Wiegel wil uitstel van het nivelleren van de middengroepen en uitstel van de verslechtering van de WW. "Misschien gaat het overheidstekort dan wat langzamer omlaag, maar dat moet dan maar. Stel intussen die Staatscommissie in om vooral te kijken naar de situatie op lange termijn van de jonge, hardwerkende mensen."

Wiegel doet zijn oproep omdat de twintigers en dertigers te maken hebben met een onmogelijke woningmarkt, een onzekere arbeidsmarkt, hoge lasten, dure kinderopvang, slechte pensioenvooruitzichten en onzekerheid over de zorg voor hun ouders.

Voor deze groepen is het resultaat van de kabinetsformatie "onsamenhangend", ook na reparaties: "Er zit geen lijn in. Dat komt door dat systeem van Wouter Bos met die plastic kaartjes. De formatie was een soort pim-pam-pet: de VVD krijgt pim, de PvdA krijgt pam en het resultaat is pet."
Links:
Organisatie info:
												Intermediair
											 
												
											 
	                			Over Intermediair
Intermediair is al meer dan 45 jaar het grootste carrièreplatform voor hoogopgeleiden en toonaangevend op het gebied van recruitment-media. Intermediair Weekblad is het eerste digitale magazine voor arbeidsmarktcommunicatie in Nederland. Intermediair krijgt na een lange gedrukte traditie nu een nieuwe toekomst, volledig in lijn met het nieuwe leesgedrag van de doelgroep van hoogopgeleide jonge professionals. Met het Intermediair Weekblad en Intermediair.nl biedt Intermediair hoogopgeleid Nederland inspiratie, informatie en het beste vacatureaanbod.

Perscontacten:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: LVB Networks, Jean-Paul Absil, 033 4220080; j.p.absil@lvbnetworks.nl
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door: