Persuitnodiging: Presentatie Masterplan HSD, door Prof.dr. Rob de Wijk
Persuitnodiging: Presentatie Masterplan HSD, door Prof.dr. Rob de Wijk
woensdag 14-11-2012 16:39
Dit is een origineel bericht van The Hague Security Delta
Prof. dr. Rob de Wijk, Programmadirecteur van The Hague Security Delta (HSD) presenteert dinsdagavond 20 november het 'HSD Masterplan 2013-2014', aan directieleden van tien organisaties in het Nederlandse veiligheidscluster. Daarmee wordt de aftrap gegeven voor een aantal strategische initiatieven, die bedrijven, overheden en kennisinstellingen in de Haagsche regio gezamenlijk implementeren. Waaronder de oprichting van een landelijk innovatiecentrum veiligheid en een cyber security academy. Het plan omvat ook een intentieverklaring voor de oprichting van HSD Development, waarin de toekomstige financiering en besturing van het veiligheidscluster wordt geregeld.

Daarvóór, tijdens een feestelijke netwerkborrel met vertegenwoordigers uit het veiligheidscluster, wordt het HSD kantoor officieel geopend door Henk Kool, wethouder Economie van gemeente Den Haag. De Wijk zal vervolgens een aantal onderdelen uit het Masterplan toelichten.

U bent van harte welkom om de opening en presentatie bij te wonen.

Datum: Dinsdag 20 november 2012
Tijd: 18.00 - 18.45 uur (inloop vanaf 17.30 uur)
Locatie: Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag

Over The Hague Security Delta:
The Hague Security Delta (HSD) is een continu groeiend netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen in de veiligheidssector, die zich samen sterk maken voor innovatieve veiligheidsoplossingen en economische ontwikkeling. Met een omzet van 1,5 miljard Euro, waarvan ongeveer 70% uit export, bovengemiddelde groeicijfers en 10.000 banen, is HSD heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Nu al is The Hague Security Delta in Europa het grootste veiligheidscluster, gespecialiseerd in thema's als nationale, stedelijke en cyberveiligheid, bescherming van vitale infrastructuren en forensisch onderzoek. Partners in HSD zijn onder andere KPN N.V., Fox-IT, Siemens, Trigion, TNO, Thales Nederland, Nederlands Forensich Instituut, Haagse Hogeschool, Kamer van Koophandel Den Haag, The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), Twynstra Gudde, West Holland Foreign Investment Agency (WFIA) en gemeente Den Haag. Samen bouwen zij aan een bloeiend veiligheidsnetwerk, door nauwe samenwerking en innovatie, met als doel in 2025: drie keer zoveel omzet, werknemers, bedrijven en studenten.

Een volledig overzicht van alle huidige HSD partners vindt u op http://thehaguesecuritydelta.com/partners.
Links:
Bijlage:
Organisatie info:
												The Hague Security Delta
											 
												
											 
	                			Voor meer informatie: Joris den Bruinen, Adjunct-directeur The Hague Security Delta, 06-52672252.